Een gegeven paard

Door CodeCaster op maandag 6 april 2020 13:00 - Reacties (13)
Categorie: Random thoughts, Views: 3.900


Stel, je drinkt graag koffie. Dat doe ik best graag, schreef ik zo'n tien jaar geleden al. Ik schaar mezelf absoluut niet onder de conaisseurs, want ik haal mijn bonen, poeders en vloeibare varianten zelden tot nooit bij winkels die uitsluitend dealen in caffeïne; ik ben en blijf een supermarktganger en thuispruttelaar.

Toen ik enkele jaren geleden de geneugten van de latte en cappuccino leerde kennen, heb ik naast mijn twee tientjes dure filterpot een ongeveer evenveel kostende melkopschuimer neergezet. Met deze combinatie van apparaten zet ik graag een enorm sterke bak snelfiltermaling, en blus die af met opgeklopte en opgewarmde melk. Heerlijk. Sommige mensen schijnen deze handelingen echter vermoeiend te vinden, of verwachten meer, of in ieder geval een andere smaak van een apparaat dat de bereiding combineert, dus schaffen ze een volautomaat aan. Zo kan het dat er op mijn aanrecht plots een volautomatische cappuccinomachine verscheen, omdat de vorige eigenaar moeite had met de bediening ervan.

Lees verder »

Spatiefouten

Door CodeCaster op zaterdag 21 januari 2012 21:15 - Reacties (39)
Categorie: Random thoughts, Views: 8.793

Hangt het er nou van af, of hangt het er vanaf? En vanaf wanneer dan?


Lees verder »

First world problems

Door CodeCaster op woensdag 30 november 2011 17:20 - Reacties (22)
Categorie: Random thoughts, Views: 5.117

Bagatelliseren is hip. En nu kan iedereen het. En het kost slechts drie woorden: "first world problem". Welk probleem je ook hebt, het stelt niets voor. Want: de kindertjes in Afrika hebben honger.

Ik kan geen statement bedenken dat nog nietszeggender is dan dat, maar er lijkt een nieuwe rage over het interpret te waaien: iedere opmerking de grond in timmeren met de oneliner "First world problem!", al dan niet in meervoud, al dan niet gevolgd door een volgens de poster zeer toepasselijke smiley: :').

Het enige waar die smiley op van toepassing is, is op de persoon die die zinsnede hanteert. Sta me toe uit te leggen waarom, zodat we voor eens en voor altijd van deze onzin zijn verlost.


Lees verder »

Netneutraliteit

Door CodeCaster op woensdag 22 juni 2011 10:20 - Reacties (7)
Categorie: Random thoughts, Views: 3.945

Zoals je wellicht al hebt meegekregen, heeft de PvdA gisteren gestemd voor een subamendement (een wijziging van een wijziging van een nog in te voeren wet, ja, ook ik had er nog nooit van gehoord). Het goedkeuren van dit amendement houdt in dat internetproviders, hoewel niet tegen hogere kosten, gefilterd internet mogen aanbieden.


Lees verder »

Consumptie verplicht

Door CodeCaster op zondag 20 februari 2011 16:45 - Reacties (20)
Categorie: Random thoughts, Views: 6.608

Ergens vorige week, ik denk dat het donderdag was, besloot ik samen met een vriend pizza te gaan eten. Dit besluit werd niet lichthartig genomen, nee, we zijn er eerst eens even flink voor gaan zitten onder het genot van een Hertog Jan van maar liefst zeven graden Celsius.


Lees verder »