Alles over media.

You wouldn't download a car

Door CodeCaster op donderdag 24 mei 2012 09:35 - Reacties (45)
Categorie: Media, Views: 7.646

Vanaf het moment dat de eerste stoomtrein met zijn wielen de rails raakte, werden postkoetsen al snel overbodig. Er was immers een efficiëntere manier van vervoer gevonden: informatie kon sneller, verder en in grotere volumes verspreid worden. Een vergelijkbare ontwikkeling heeft plaatsgevonden dankzij radiografie: plots kon dezelfde boodschap in een fractie van een seconde aan de andere kant van de wereld zijn, was het fysiek versturen van een bericht niet meer noodzakelijk en werd het langzame maar onvermijdelijke einde van het posttijdperk ingeluid.


Lees verder »

Exit De Pers

Door CodeCaster op vrijdag 30 maart 2012 11:55 - Reacties (19)
Categorie: Media, Views: 4.525

Helaas, 's lands beste gratis krant is niet meer. Waarschijnlijk had de persoon die ze 's ochtends in de herkenbare, groene zuilen bij de stations legt de hoop al eerder opgegeven, want de afgelopen anderhalve week was 'ie in Alphen en Leiden nergens meer te vinden.


Lees verder »

Reclame is dood, leve de reclame. En vaarwel privacy.

Door CodeCaster op woensdag 13 juli 2011 15:00 - Reacties (17)
Categorie: Media, Views: 6.260

Afgelopen week zag ik, tegen alle trends die kaalheid propageren in, reclame voor een tandenborstel met 37% meer haren. Echte mannen gebruiken natuurlijk alleen kale tandenborstels, want geef toe: hoe minder haar hoe sneller je het in je mond steekt, toch?

Of kauwgom met microgranulen? Ja, die moet ik hebben! Cola in de kroeg heet geen cola meer maar postmix, een doos is een collo en als een virus niet in z'n eentje is heten ze virii. Wait, what? Ja, zie mij eens vol van reclame-educatie potjeslatijn uitkramen zodat je wil kopen wat ik aanprijs!


Lees verder »

Downloadprogramma's instellen als services

Door CodeCaster op zondag 5 juni 2011 12:50 - Reacties (21)
Categorie: Media, Views: 9.359

In een eerder blog schreef ik al over de geweldige downloadprogramma's SABnzbd+, μTorrent, Sick Beard en Couch Potato. In deze tweede blog over dit onderwerp wil ik uitleggen hoe je services maakt van deze applicaties. Dit was eerder onderdeel van de originele post, maar dan was die wel erg groot geworden. Daarnaast is het maken van services optioneel; wanneer je dit niet doet werkt alles net zo goed. Er is echter één voordeel: ze starten vanzelf, je hoeft dus niet meer in te loggen op je computer na een herstart van het systeem.


Lees verder »

Automagisch series en films binnenhengelen

Door CodeCaster op zondag 15 mei 2011 19:35 - Reacties (18)
Categorie: Media, Views: 31.755


Ik schreef al eerder eens een blog over dit onderwerp. In dat verhaal ging ik dieper in op de mogelijkheden om series uit Amerika en Engeland daags na het uitzenden in het respectievelijke land ook in Nederland te kunnen kijken, en het liefst zo legaal mogelijk. Deze mogelijkheden blonken destijds uit in afwezigheid en onbetaalbaarheid en doen dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Dat kan anders.


Lees verder »