Bureaucratie bij ABN AMRO

Door CodeCaster op zondag 13 maart 2011 13:40 - Reacties (36)
Categorie: FML, Views: 11.417


Als klein jongetje, ik zal een jaar of vijf oud geweest zijn, wandelde ik aan de hand van mijn moeder een klein, muf bankkantoor binnen. Spannend dat het was! We gingen namelijk een bankrekening openen, om de paar tientjes die ik per jaar met mijn rapporten en verjaardag binnenhengelde te kunnen stallen tegen een belachelijk lage rente.
De overstap naar Fortis
De VSB Bank, zoals hij toen nog heette, stuurde mij vervolgens regelmatig rekeningafschriften, en dat was het enige wat ik in mijn jonge leventje van de bank hoorde. Tot plots post op de deurmat plofte: VSB Bank was niet meer. "Mama, ben ik nu mijn geld kwijt?", vroeg het naïeve jongetje in mij. "Nee zoon, de bank krijgt alleen een andere naam, voor ons verandert er helemaal niets" antwoordde de wijze vrouw. Destijds had ze nog gelijk.

De jaren daarna leek het goed te gaan met de inmiddels naar Fortis omgedoopte bank. Ik kon er zo vaak pinnen met mijn inmiddels ontvangen pinpas als ik wilde, ik kon zelfs vanuit de muur mijn saldo opvragen en de tientjes die ik jaarlijks stortte waren inmiddels vervangen door honderdjes die de werkgever van mijn bijbaantje overmaakte. So far, so good.

Maar ineens werd besloten dat ons filiaal niet meer rendabel was, dus werd het zonder pardon gesloten en vervolgens gesloopt. Het dichtstbijzijnde filiaal om bankgerelateerde zaken te regelen lag nu ineens zeven kilometer verderop, maar in de oneindige wijsheid van het hoofdkantoor werd het zogeheten stamkantoor van iedereen die bij het gesloten kantoor was ingeschreven verplaatst naar een plaats die nóg onbereikbaarder was, een ruime twaalf kilometer verder. Daar sta je dan als zeventienjarige die een reisverzekering wil afsluiten.

Gelukkig konden ze me toch helpen in het dichterbij gelegen kantoor, maar inmiddels was de gang van zaken in een staat beland die op z'n minst als verre van optimaal kan worden omschreven. Steeds meer Fortis-kantoren sloten, dus moest ik waar ik ook was bij andere banken pinnen. En laat dat nu net maar eenmaal per dag mogen, dus wanneer ik om kwart over twaalf 's zaterdagochtends geld ging opnemen om een biertje te kunnen drinken, stond ik om tien uur zaterdagavond te schelden bij de automaat omdat ik niet meer kon pinnen voor de taxi.
Skimming
Toen ik een aantal jaren later verhuisde, toevallig naar de plaats waar zich de dichtstbijzijnde Fortis-vestiging bevond, heb ik mijn adreswijziging netjes aan de bank doorgegeven. Alles leek weer op rolletjes te lopen, totdat er een geval van skimming was gedetecteerd in de supermarkt waar ik vrijwel dagelijks kom. Mijn pas werd dus geblokkeerd, en ik mocht naar de bank komen voor een nieuwe. Dat ging wel een aantal dagen duren, dus ik mocht op vertoon van mijn ID-kaart een bedrag van mijn rekening opnemen. Honderd euro leek me wel prima, want de verwachte levertijd bedroeg om en nabij de vijf werkdagen.

Vier werkdagen daarna kreeg ik een brief dat mijn pas klaarlag op het kantoor... negentien kilometer verderop. Ondanks mijn verhuisbericht was mijn stamkantoor blijkbaar niet veranderd. Uiteraard had ik geen zin om daar tijd en geld aan te verspillen, dus belde de bank en vroeg wanneer de pas naar het filiaal in mijn woonplaats verstuurd kon worden. Dat kon ze aan de telefoon om privacyredenen of wat voor onzin dan ook uiteraard niet zeggen, dus ik moest langskomen. Gelukkig wel in mijn woonplaats. Mij werd verteld dat ik wederom een dag of vijf moest wachten voor de pas er was. "Prima, mag ik dan weer wat geld opnemen om die periode te overbruggen?", was de in mijn ogen logische vraag. Maar dat mocht natuurlijk niet, want daarvoor had ik een pas nodig. Ik heb hoog en laag gesprongen, midden in het filiaal, maar ik kreeg mijn geld (let wel: mijn geld) niet mee. Fan-tas-tisch.

Dat was echter tot enkele maanden geleden de enige opstapeling van incidenten, en daarmee had ik nog kunnen leven. Er schijnen immers mensen te werken, en mensen maken fouten ben ik me zeer terdege bewust. Het mooiste, zo je het mooi wil noemen, moet echter nog komen.
Verzekeringen
Bij de Fortis had ik inmiddels een studentenrekening met betaal- en spaarrekening, en twee verzekeringen: doorlopende reis en Wettelijke Aansprakelijkheid. Wat er met Fortis is gebeurd is iedereen wel bekend: de bank is omgedonderd vanwege wanbeleid (en de directie is er vandoor met flinke bonussen), maar de verzekeringstak ging zelfstandig verder onder de naam ASR Verzekeringen. Prima, de voorwaarden noch de premie veranderden, dus ik vind alles best. Uiteindelijk werden de bankzaken overgenomen door ABN AMRO.

Nu besloot ik in mijn oneindige eerlijkheid na een half jaar fulltime gewerkt te hebben toch maar eens te stoppen met profiteren van mijn gratis studentenrekening. ABN controleert hier namelijk in tegenstelling tot de Rabobank niet actief op. Ik zag een mooi betaalpakket voor Young Professionals: € 2,75 per maand en daarvoor krijg je eigenlijk precies hetzelfde als bij een studentenrekening. Stomme ik, met m'n eerlijkheid. Eén van de zaken die bij een studenten- danwel Young Professionalsrekening hoort is een creditcard, en aangezien ik voor het pakket ging betalen wilde ik het ook wel volledig benutten. Dus behalve een creditcard nam ik ook een inboedelverzekering, zodat ik met de nu in totaal drie verzekeringen een fikse pakketkorting kreeg waardoor ze gedrieën even duur waren als de twee die ik eerder had. Dat was wel een verbetering ten opzichte van het studentenpakket, dus ik ging overstag.

Over vier dagen is het vier maanden geleden dat ik de aanvraag heb ingediend. Ondertussen loopt er een aanvraag om de twee verzekeringen van ASR naar ABN te krijgen ("Ja meneer, de looptijd van die verzekeringen is een jaar, en kan niet eerder worden stopgezet dan 1 juli", dus naar de pakketkorting kan ik voorlopig fluiten, vertellen ze uiteraard ook pas achteraf), is er voor twee weken tijd (immers, de verzekering is halverwege de maand afgesloten) een hele maand premie in rekening gebracht, betaal ik al vier maanden voor een betaalpakket en heb ik nog stééds geen creditcard.
Creditcard
Geen creditcard? Nee. Op het aanvraagformulier wat ik kreeg thuisgestuurd stond dat ik de creditcard automatisch zou krijgen, maar volgens de bankmedewerker die ik een tweetal weken later sprak omdat ik het toch wel wat lang vond duren was daar niets van waar en moest de aanvraag voor de creditcard apart worden ingediend.

Zo gezegd zo gedaan, en twee weken later lag de aanvraag weer retour in onze brievenbus. "Vanwege administratieve redenen is het niet mogelijk uw aanvraag te verwerken, ga langs bij uw bankkantoor". Zucht. Eén zaterdagmiddag later had ik een nieuw aanvraagformulier laten invullen door de bankmevrouw, kopietje van m'n identiteitsbewijs erbij, en twee weken later lag het aanvraagformulier voorzien van dezelfde tekst als de vorige weer in de bus.

Omdat ik ondertussen met de bankmevrouw brieven en mails heen en weer aan het sturen was om een en ander te regelen voor de verzekeringen, mocht ik het creditcardaanvraagformulier naar haar persoonlijk opsturen, zodat zij kon kijken wat er mis mee was. Mooi, scheelt me weer een week wachten en een zaterdagmiddag om langs te gaan.

Twee dagen nadat ik het foutief ingevulde aanvraagformulier had opgestuurd kreeg ik een mailtje van de bankmevrouw, waarin ze in bijzonder gebrekkig Nederlands schreef dat ze mijn aanvraag had ontvangen en had gezien wat er mis was: de identiteitsgegevens waren niet ingevuld.

Dus in plaats van dat ze op het hoofdkantoor even het nummer van m'n ID-kaart overschrijven vanaf het bijgevoegde kopietje (of dat de bankmevrouw dat gewoon zelf had gedaan toen ze het formulier zat in te vullen, maar goed, het schijnt nog steeds een mens te zijn) pakken ze alles weer in een enveloppe, tikken ze er een briefje bij en sturen ze een postbode op pad. En ja, ik snap ook wel dat ze dat niet mogen omdat ze de originele ID-kaart niet hebben gezien, maar ik zit nu toch lekker op m'n rantstoel en hij zit héérlijk.
Conclusie
ABN AMRO: ik ben jullie beu, ik word kotsmisselijk van jullie, ik ben jullie spuugzat. Al was het niet om bovenstaand verhaal, dan was het wel om jullie onwil. Met veel bombarie een Saldo-app voor Android lanceren bijvoorbeeld, waarmee je alleen, zoals de naam al doet vermoeden, je saldo kunt opvragen in tegenstelling tot bij de Rabo, waar het al ééuwen mogelijk is om geld over te maken vanaf je mobiel. Of de botheid, als ik toch eens in het filiaal ben en vraag wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheekgesprek: "Kijk maar op de website". Of de belachelijke openingstijden, want eerlijk, welke hardwerkende persoon die doordeweeks tussen negen en vijf niet eens thuis is, is op zaterdag nou tussen tien en twee uit bed?

Maar goed, voor mijn relaas helemaal te lang wordt en jullie, trouwe lezers, je vingers een RSI-aandoening aanscrollen, zal ik een eind breien aan het gebral. Zou het gras bij de buren groener zijn? Biedt de Rabobank zo veel meer service? Is het online bankieren van ING niet net zo goed van de vorige eeuw? Welke bank doet nog wel wat 'ie moet doen, namelijk jouw geld bewaren en zorgen dat je erbij kunt?


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: .NET nu ook in het Nederlands! 04-'11 .NET nu ook in het Nederlands!
Volgende: Consumptie verplicht 02-'11 Consumptie verplicht

Reacties


Door Tweakers user fotografie999, zondag 13 maart 2011 13:56

2 dingen:

1. Elke bank/verzekeraar heeft wel wat. Bij ongeveer elke bank ken ik wel een verhaal.
2. Die saldo app van de ABN is heilig! Volgens mij zijn de rabobank en ABN 1 van de enige die zo iets hebben, en dat die app van de rabo dan meer kan tja je moet zelf weten of dat zo belangrijk is om over te gaan op een andere bank.

Door Tweakers user wizzkizz, zondag 13 maart 2011 14:23

* wizzkizz zit bij de rabobank en qua service heb ik daar helemaal niets te klagen. De tarieven die ze in rekening brengen zijn niet laag (en heb dus ook lang niet alles daar lopen, verzekeringen/hypotheek etc. lopen ergens anders), maar over de service heb ik nog nooit te klagen gehad. Zelf bij ons in het dorp zit er een mooi filiaal en ze zijn op vrijdag ook in de avonduren geopend, zodat de fulltime werkende mens daar ook terecht kan zonder vrij te nemen. Personeel is ook altijd vriendelijk en attent, tenminste op dit filiaal.

Hun internetbankieren vind ik prima geregeld, die random reader die je nodig hebt is soms misschien irritant (als je frequent je bankzaken doet op andere plaatsen dan thuis), maar qua veiligheid is dat allemaal prima geregeld. De app (of mobiele site voor symbian gebruikers) is ook mooi en werkt gewoon goed. Het enige nadeel daarvan is mss dat je je adresboek niet kunt raadplegen (afaik). Maar dat is wel te overkomen.

Al met al ben ik er dus prima tevreden over. Niet de voordeligste, wel goed qua service. Dat ze al enige (of iig een van de weinige) banken geen staatssteun nodig hebben gehad, geeft ook wel veel vertrouwen moet ik zeggen.

Door Tweakers user n0elite, zondag 13 maart 2011 14:56

ING all the way :)

Door Tweakers user Anoniem: 42323, zondag 13 maart 2011 14:59

Ik ben altijd erg tevreden geweest met Postbank/ING. Klantenservice is prima, saldo bekijken of geld overmaken kan overal op ieder moment. Geen onhandig gedoe met een random reader, alles wat je nodig hebt is je mobiel en login.

Creditcard aanvragen is een fluitje van een cent, na ontvangst even activeren en je kan hem meteen gebruiken. Verder is 'Tim het slimme Huishoudboekje' erg handig om al je kosten in de gaten te houden, geen excel sheet meer nodig dus om je kosten iedere maand bij te houden, dat word automatisch al voor je gedaan.

Door Tweakers user i-chat, zondag 13 maart 2011 15:08

met de ABN heb ik geen ervaring, want mijn vriendin zat bij de postbank (nu ing), en die randomreaders van de Rabo zijn idd soms irritant (vooral als ze het eff niet lekker doen), toch is het DE reden dat wij haar rekening hebben opgezegt en nu mijn rabo hebben omgezet naar een van ons samen.

meedenkende mederwerkers, en tal van andere zaken die altijd wel te regelen zijn,
een van de meest sprekende voorbeelden is dat ik gebruik maar van de notabox, maar dat deze pas en naam afhankelijk is, toen ik dus voor lange tijd mijn pas kwijt was (mijn IDkaart was ook weg, en de gemeente deed daar nogal moeilijk over). kon ik mijn ziekte kosten verzekering niet meer bellen,

uiteindelijk was onze gezamelijke rekening nog niet gezamelijk (de aanvraag liep al wel, maar was nog niet rond), toch hebben ze de rekeningen betaald, omdat mijn vriendin op het zelfde adres woonde - en zich namens mij kon legatimeren (samen met mijn handtekening (voor persoonlijke geruststelling, wat dat genoeg om eenmalig toch de betalingen te kunne doen, zodat ik niet onverhoopt op een of andere BKR lijst zou komen te staan).

Door Tweakers user linkforsoad, zondag 13 maart 2011 15:10

Ik kan niets anders doen dan mij bij wizzkizz aansluiten. Met de Rabobank eigenlijk weinig problemen. En als er wel wat is, dan is dat op kantoor snel opgelost. Geen policies dat je zelf contact moet gaan zoeken met het hoofdkantoor o.i.d, in tegenstelling tot de ING, waar ze altijd alles kwijt zijn. Ook het online bankieren werkt lekker en snel. Ik gebruik dan wel bijna altijd de iPhone en iPad app, want de Random Readers slingeren overal door het huis of zijn leeg.

Het enige nadeel hier in Heino is dat de bank maar tot 12 uur open is. Daarna moet je alweer naar Raalte toe (kilometer of 10 verderop), en wie ie er nou voor 12 uur beschikbaar? Wij moeten ook werken of naar school.........

[Reactie gewijzigd op zondag 13 maart 2011 15:10]


Door Tweakers user woekele, zondag 13 maart 2011 15:19

Iedereen moet gewoon massaal zijn geld van de banken afhalen. Stelletje oplichters dat loopt te gokken met ons geld en ons daar nog voor laat betalen ook. Bah.

Nu nog kijken of ik mijn loon cash uitbetaald kan krijgen ipv via zo'n bonus-snuivende instelling.
Spetsnaz schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:21:
Ik vraag me altijd af wat met mensen met Rabobank tegen de ING hebben
Loop eens een ING-kantoor binnen zou ik zeggen. Wat een lelijke inrichting, het lijkt wel een oude McDonalds.. En dertig mensen in de wacht voor een balie, waar je nummertjes moet trekken en met al die mensen om je heen je privé bankzaken moet bespreken. Dat heb ik bij de Rabobank nog nooit meegemaakt.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 maart 2011 15:28]


Door Tweakers user Anoniem: 42323, zondag 13 maart 2011 15:21

Ik vraag me altijd af wat met mensen met Rabobank tegen de ING hebben, ik ken meerdere mensen die Rabobank hebben en nog nooit ING hebben gehad maar meteen hun mening klaar hebben hoe slecht de ING volgens hun wel niet is. Vaak kunnen ze niet eens uitleggen hoe het betaal systeem via de mobiel werkt maar ze weten wel te vertellen dat het slecht is.

Naar mijn ervaring zijn de ING en Rabobank allebei prima banken die niet van elkaar onder doen. Of hebben we tegenwoordig ook al banken fanboys? :P

Door Tweakers user Snuffel, zondag 13 maart 2011 15:23

welke hardwerkende persoon die doordeweeks tussen negen en vijf niet eens thuis is, is op zaterdag nou tussen tien en twee uit bed?
Iedere hardwerkende Nederlander. Sta al 20 jaar om 6 uur op, ook in het weekend.
Enorm slap excuus wat je hier geeft.

Door Tweakers user CodeCaster, zondag 13 maart 2011 15:25

Snuffel schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:23:
[...]


Iedere hardwerkende Nederlander. Sta al 20 jaar om 6 uur op, ook in het weekend.
Enorm slap excuus wat je hier geeft.
Nee, jouw N=1-vergelijking slaat op kaas? Knap dat jij het kunt, maar je bent in de minderheid.

Door Tweakers user Anoniem: 42323, zondag 13 maart 2011 15:30

Snuffel schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:23:
[...]


Iedere hardwerkende Nederlander. Sta al 20 jaar om 6 uur op, ook in het weekend.
Enorm slap excuus wat je hier geeft.
Nee de meeste hardwerkende Nederlanders gaan vrijdag en zaterdagavond niet als een saaie lul om 10 uur naar bed maar gaan naar vrienden of gaan uit waardoor het volgende dag wat later word. ;)

[Reactie gewijzigd op zondag 13 maart 2011 15:31]


Door Tweakers user Booster, zondag 13 maart 2011 15:44

Spetsnaz schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:21:
Ik vraag me altijd af wat met mensen met Rabobank tegen de ING hebben, ik ken meerdere mensen die Rabobank hebben en nog nooit ING hebben gehad maar meteen hun mening klaar hebben hoe slecht de ING volgens hun wel niet is.
Misschien hebben ze familieleden met een ING-rekening, of klanten. Dat is bij mij wel het geval. Vaak zijn de ervaringen erfenissen van de service en de manier van werken bij de Postbank nog voor het ING werd.

Bv: Het overmaken van geld tussen banken (ABN, Rabo, SNS) en een postbankrekening duurt altijd langer dan tussen banken onderling. Een paar jaar geleden is het geloof ik al korter geworden, maar naar mijn ervaring nogsteeds langer dan tussen de banken.

Als je familie geld overmaakt naar je, en je kunt er pas ~3 dagen later over beschikken omdat de Postbank erg langzaam is, dan ben je niet altijd even blij.

Qua techniek:
De Postbank gebruikt (en de ING heeft dit overgenomen) postbanknummers, waarop geen controle kan worden uitgevoerd. Als iemand een willekeurig nummer invoert, kun je nooit controleren of het een geldig postbanknummer is itt gewone bankrekeningnummers.

Kijk eens naar recente lekken in online banksystemen. Bij de ING is/was het mogelijk om in grote hoeveelheden adresgegevens te achterhalen met alleen het bankrekeningnummer, ze werken met TAN-codes (ook niet echt handig imho), hun online bankieren lag/ligt zeer regelmatig op zijn gat, het betalen lag/ligt regelmatig op zijn gat, en wat er gebeurde kwam allemaal in de media.

Dus ik zeg: niet zo heel vreemd dat ook niet-ING klanten een vreemd gevoel overhouden aan de ING.

Door Tweakers user vanaalten, zondag 13 maart 2011 15:47

Tot midden 2009 zat ik ook bij de ABN-AMRO. Ik had een pot met klein geld die ik op m'n rekening wilde storten - vroeger hadden ze daar een speciale wisselautomaat voor, zou dat nog steeds zo zijn?

Dus je kijkt op de website of je daar informatie van kan vinden. Niet dus. Allerlei pagina's met woorden als 'service' en 'diensten', maar niet welke faciliteiten mijn vestiging had.

Dan het filiaal maar bellen. Even op de website naar het telefoonnummer zoeken... niet dus. Het filiaal heeft blijkbaar geen eigen telefoonnummer, of ze willen in elk geval de klanten niet direct te woord staan. Dan maar naar het algemene 0800-nummer bellen:

Ik: "Ja, goedemorgen, kunt u mij vertellen of filiaal 'X' een kleingeld wisselautomaat heeft?"
ABN: "Dank u wel voor het bellen, mag ik even uw rekeningnummer?"
Ik: "55.69.xx.xxx"
ABN: "Dank u wel, en uw naam?"
Ik: "vanaalten"
ABN: "Ah, en uw adres is?"
Ik, enigzins geirriteerd, geef m'n adres.
ABN: "En uw geboortedatum?"
Ik, te verbaasd om ad-rem te reageren, geef m'n geboortedatum.
ABN: "Dank u wel, filiaal 'X' heeft inderdaad een wisselautomaat."

Echt, hadden ze die gegevens nou serieus nodig om simpel antwoord te geven?

De volgende dag met een zak kleingeld naar de ABN, filiaal 'X'. "Nee, die automaat hebben we al maaaanden niet meer, werd veel te vaak misbruik van gemaakt. Hier heeft u een aantal kartonnen geld-rollen, als u uw kleingeld sorteert en in die rollen stopt kunnen wij het omwisselen."

Service? Nee, doen we niet meer, wordt te vaak misbruik van gemaakt...

Dat, plus allerlei kleine incidenten in de jaren daarvoor, is de reden dat ik naar de RABO ben overgestapt. Wellicht is het daar net zo slecht, maar tot nu toe heb ik geen klachten.
Oh, en probleemloos klein geld in een wisselautomaat gegooid, blijkbaar wordt er bij de RABO geen misbruik van gemaakt.

Door Tweakers user Anoniem: 42323, zondag 13 maart 2011 16:37

Booster schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:44:
[...]

Misschien hebben ze familieleden met een ING-rekening, of klanten. Dat is bij mij wel het geval. Vaak zijn de ervaringen erfenissen van de service en de manier van werken bij de Postbank nog voor het ING werd.

Bv: Het overmaken van geld tussen banken (ABN, Rabo, SNS) en een postbankrekening duurt altijd langer dan tussen banken onderling. Een paar jaar geleden is het geloof ik al korter geworden, maar naar mijn ervaring nogsteeds langer dan tussen de banken.

Als je familie geld overmaakt naar je, en je kunt er pas ~3 dagen later over beschikken omdat de Postbank erg langzaam is, dan ben je niet altijd even blij.

Qua techniek:
De Postbank gebruikt (en de ING heeft dit overgenomen) postbanknummers, waarop geen controle kan worden uitgevoerd. Als iemand een willekeurig nummer invoert, kun je nooit controleren of het een geldig postbanknummer is itt gewone bankrekeningnummers.

Kijk eens naar recente lekken in online banksystemen. Bij de ING is/was het mogelijk om in grote hoeveelheden adresgegevens te achterhalen met alleen het bankrekeningnummer, ze werken met TAN-codes (ook niet echt handig imho), hun online bankieren lag/ligt zeer regelmatig op zijn gat, het betalen lag/ligt regelmatig op zijn gat, en wat er gebeurde kwam allemaal in de media.

Dus ik zeg: niet zo heel vreemd dat ook niet-ING klanten een vreemd gevoel overhouden aan de ING.
Dankje, je bevestigd precies wat ik bedoel met mensen die klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Om een paar puntjes te noemen:

- Geld overmaken naar andere banken duurt slecht een paar uur, geen 3 dagen en naar andere ING rekeningen is het instant.
- Die controle en het lek waar je het over hebt zijn hetzelfde, het is in de media als lek gekomen maar dat is een misopvatting, het is juist een erg handige feature om te controleren of je naar de goede rekening overmaakt.
- TAN codes gaan tegenwoordig via sms op je mobiel, een stuk handiger dan een random generator die je niet altijd bij je hebt.
- Ik heb nog nooit last gehad van een storing, er is af en toe een onderhoudsbeurt maar dat word netjes aangekondigd en gebeurt meestal midden in de nacht.

Ik wil niet zeggen dat alles perfect is bij de ING maar er gaat veel onzin in de ronde.

[Reactie gewijzigd op zondag 13 maart 2011 16:45]


Door Tweakers user Jaeder, zondag 13 maart 2011 17:10

Ik ben overgestapt op het idee om de beste bank bij het specifieke produkt te zoeken, dit bespaart kosten (of levert meer rente op) en levert vaak betere service op.

Dus ik spaar nu bij Moneyou, mijn creditcard is van ICS (hele goede telefonische helpdesk) en ik heb een betaalrekening bij ING.

Door Tweakers user Aham brahmasmi, zondag 13 maart 2011 18:03

Tevreden klant van ABN AMRO hier. Internetbankieren vind ik perfect, vooral sinds de i.dentifier2 die op USB aangesloten kan worden: alleen nog maar je pincode intypen om opdrachten te authoriseren en OK om te bevestigen. Nog nooit problemen met downtime of iets anders gehad. Authoriseren via mobiel zou voor mij totaal niet werken aangezien ik op een plek met slechte gsm-dekking woon en überhaupt erg weinig mijn mobiel gebruik.

Door Tweakers user BeosBeing, zondag 13 maart 2011 18:06

Booster schreef op zondag 13 maart 2011 @ 15:44:
[...]
Qua techniek:
De Postbank gebruikt (en de ING heeft dit overgenomen) postbanknummers, waarop geen controle kan worden uitgevoerd. Als iemand een willekeurig nummer invoert, kun je nooit controleren of het een geldig postbanknummer is itt gewone bankrekeningnummers.
Bij gewone bankrekeningnummers kun je wel zien of het een geldig bankrekeningnummer is, maar niet of het ook het nummer is van diegene aan wie je over wilt maken. Bij de ING/Postbank krijg je in ieder geval daar informatie over terug, weet je dat het nummer klopt.
Kijk eens naar recente lekken in online banksystemen. Bij de ING is/was het mogelijk om in grote hoeveelheden adresgegevens te achterhalen met alleen het bankrekeningnummer,
Dat was niet handig dat er geen beperking op zat, bestond echter al jaren werd voor zover bekend geen misbruik van gemaakt, dit in tegenstelling tot allerlei andere adressendatabases, iedereen staat meerdere keren geregistreerd in diverse commerciële databases. Via Sandd krijg ik nog maandelijks post van de Nationale Postcode Loterij en nog wel van de vorige bewoner die hier al 8 jaar niet meer woont.
Gooi die troep altijd terug in de brievenbus (help niet want TNT doet niets met Sannd
brieven) want retour via Sandd is onmogelijk.
ze werken met TAN-codes (ook niet echt handig imho),
Er zijn twee systemen: TAN-codes op een lijst (lijst is risico, vooral in handen van goedgelovigen die vallen voor phishing-truuks) en TAN-codes via SMS (GSM). Ik vindt beide handiger, al moet je de lijst wel bij de hand hebben, of je telefoon opgeladen zijn. Bij mij geeft echter de batterij van de e-dentifier niet meer genoeg stroom om alle streepjes van het LCD-schermpje weer te geven, dus moet iedere code 2 tot 3 keer intypen, is erg handig (NOT)

Wel onveilig is dat je sinds een tijdje de login-gegevens ook via SMS kunt krijgen, wie dat heeft bedacht.
hun online bankieren lag/ligt zeer regelmatig op zijn gat, het betalen lag/ligt regelmatig op zijn gat, en wat er gebeurde kwam allemaal in de media.
Gebeurt ook bij anderen, zij het niet zo vaak.
Dus ik zeg: niet zo heel vreemd dat ook niet-ING klanten een vreemd gevoel overhouden aan de ING.
Ik heb juist een vreemd gevoel bij ABN-AMRO en al die andere die gespeculeerd hebben.
Rabobank trouwens ook, is in mijn beleving,een beetje een arrogante club, betaalde op de spaarrekeningen ook altijd de minste rente, en dat was al toen ik als kind mijn spaarcentjes naar de boerenleenbank, bondspaarbank, amro-bank en abn-bank bracht.

Door Tweakers user julian19haas, zondag 13 maart 2011 18:34

Bureaucratie heerst overal ! bij iedere bank provincie of gemeente is het wel. veel teveel papierwerk en ambenaren die niks doen dan je weg stuuren...

Door Tweakers user Booster, zondag 13 maart 2011 19:24

Spetsnaz schreef op zondag 13 maart 2011 @ 16:37:
Dankje, je bevestigd precies wat ik bedoel met mensen die klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
Een aantal van de genoemde punten zijn uit eigen ervaring, en een aantal andere punten haal ik aan om de werkwijze van de postbank te illustreren. Om in te gaan op jouw argumenten:
- Geld overmaken naar andere banken duurt slecht een paar uur, geen 3 dagen en naar andere ING rekeningen is het instant.
Zoals ik al schreef, en ik neem aan jij ook hebt gelezen, WAS het ooit 3 (werk)dagen. Tegenwoordig is dit korter. Echter, de 3 uur die jij stelt is wat optimistisch. ING schrijft hier zelf namelijk over:
Overschrijvingen die niet voor 15.30 uur op een werkdag zijn verricht, worden de volgende werkdag aangeboden bij de bank van de begunstigde.
Met andere woorden: na 15:30 is het godsonmogelijk om binnen enkele uren geld van de ING naar een bank te krijgen.

Tussen twee ING betaalrekeningen is het ook niet echt fijn, want, zo schrijft ING:
Als de overschrijving niet op een werkdag of na 22.00 is verricht, vindt de boeking de eerstvolgende werkdag plaats.
Wederom, het is dus niet mogelijk om in het weekend geld naar elkaar over te maken volgens de ING. De transactie vindt dan pas de eerstvolgende werkdag (!) plaats!

Even los van of het ING is of niet, is dit niet gewoon erg ouderwets? Transacties alleen op werkdagen?
- Die controle en het lek waar je het over hebt zijn hetzelfde
Nee, dat is zeker niet hetzelfde. ING-klanten konden dus makkelijk een bestand opbouwen van naam/rekeningnummer en dat is slordig, maar de check gaat ergens anders over:
- Wat als ik als niet-ING klant wil weten of het nummer dat ik invoer ook echt een rekeningnummer is? Zonder te weten welke naam erbij hoort, maar gewoon of het een banknummer is ipv een willekeurig nummer? Dat kan dus niet. Normale rekeningnummers hebben dit wel (elfproef), maar inderdaad gaan nummer/naam-check.

Het verkeerd schrijven van banknummers is niet altijd een catastrofe omdat de elfproef dan vaak niet meer klopt. Echter, bij de postbank betekend een typefout onmiddelijk dat je een (waarschijnlijk) geldig nummer ingevoerd hebt. Zodoende is die nummer/naam check geen feature, maar keiharde noodzaak: iedere typefout betekend namelijk dat je screwed bent.
het is in de media als lek gekomen maar dat is een misopvatting, het is juist een erg handige feature om te controleren of je naar de goede rekening overmaakt.
Dat iets erg handig is, sluit niet uit dat het een lek is. Het lek is overigens nu gedempt door een beperkt aantal keren toe te staan, maar er was wel degelijk niet enorm diep over nagedacht hoe men die prachtfeature online aan moest bieden.
- TAN codes gaan tegenwoordig via sms op je mobiel, een stuk handiger dan een random generator die je niet altijd bij je hebt.
Toch heb ik meer vertrouwen in de veiligheid van een random reader dan die van TAN-codes op mijn mobiele telefoon.
- Ik heb nog nooit last gehad van een storing
Dat zegt niks over het feit dat ze meer dan andere banken last hebben gehad van storingen en (vooral vroeger) heel regelmatig het internetplatform offline moesten halen.
Ik wil niet zeggen dat alles perfect is bij de ING maar er gaat veel onzin in de ronde.
Zeker, maar jouw argumenten zijn ook niet bepaald waterdicht ;)

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 maart 2011 20:43

Of de belachelijke openingstijden, want eerlijk, welke hardwerkende persoon die doordeweeks tussen negen en vijf niet eens thuis is, is op zaterdag nou tussen tien en twee uit bed?
Euhm, ik denk dat de meeste werkende mensen dan echt wel uit bed zijn. Een bank die op zaterdag open is zou hier een luxe zijn. Ken in België eigenlijk geen enkele bank die dat doet. Mijn bank kan ik buiten de kantooruren enkel op donderdag avond terecht tot 19:00

En je kan dan een rant afsteken over alles wat er mis gaat, maar in elke grote onderneming zal je dit soort zaken tegenkomen.
Iedereen moet gewoon massaal zijn geld van de banken afhalen.
En wat ga je dan doen? Thuis onder de matras verstoppen?

Door Tweakers user CodeCaster, zondag 13 maart 2011 21:15

Blokker_1999 schreef op zondag 13 maart 2011 @ 20:43:
[...]
Euhm, ik denk dat de meeste werkende mensen dan echt wel uit bed zijn. Een bank die op zaterdag open is zou hier een luxe zijn. Ken in België eigenlijk geen enkele bank die dat doet. Mijn bank kan ik buiten de kantooruren enkel op donderdag avond terecht tot 19:00
Ja ga er nog even over door. Overal waar consumenten komen is de zaak open op zaterdag, meestal van een uur of negen tot een uur of vijf, zes. Maar niet bij de bank. Laat ze die tent dan op een willekeurige doordeweekse dag dicht gooien en op zaterdag open.
En je kan dan een rant afsteken over alles wat er mis gaat, maar in elke grote onderneming zal je dit soort zaken tegenkomen.
Dat het veel voorkomt betekent toch niet dat je het moet accepteren? Ik ben al vier (!) maanden bezig met de aanvraag van een creditcard zonder krediet. Ze hebben m'n identiteitskaart, m'n bankrekeningnummer, m'n loonstroken, ik heb nooit rood gestaan, nooit geld geleend, ben indirect al meer dan twintig jaar klant. Service? Wat is dat?

[Reactie gewijzigd op maandag 14 maart 2011 08:56]


Door Tweakers user A_K, zondag 13 maart 2011 22:35

Zit mijn leven lang bij de Rabobank en uitermate tevreden.
Er gaat wel eens wat mis, maar dat is altijd snel opgelost met een telefoontje (of soms 2).

Laatst was mijn bankpas kapot. Maar ik moest toch snel geld overmaken. Dus ik ga naar de balie, dan zeggen ze "officieel mag die eigenlijk niet.." maar ze helpen wel gewoon. En een overzicht van de laatste bijschrijvingen mocht eigenlijk ook niet maar kreeg ik wel netjes mee :)

Door Tweakers user sypie, zondag 13 maart 2011 23:32

Ik ben al anderhalf jaar bezig om de post, bestemd voor de vorige bewoner, afkomstig van ING stop te zetten. Helaas ben ik nu op het punt beland dat ik een doosje met 2 bakstenen en de betreffende brief retour moet gaan sturen naar hun antwoordnummer. Zelfs via Twitter is de klantenservice tot niks in staat.

Ik ben er klaar mee, zoek maar een andere gek die wél met de onkunde van banken meegaat.

Mocht de ING bij mij komen om de portokosten te verhalen dan heb ik een net zo hoge tegenrekening voor alle tijd die ik kwijt ben om de post weer retour te sturen.

Door Tweakers user Anoniem: 42323, maandag 14 maart 2011 00:37

Booster schreef op zondag 13 maart 2011 @ 19:24:

[...]

Zeker, maar jouw argumenten zijn ook niet bepaald waterdicht ;)
Het was ook niet mijn bedoeling om een discussie te starten over wat de beste bank is. Mijn punt was dat de ING echt niet zo'n ramp is zoals veel mensen beweren. Ik heb vroeger een 2e Rabobank rekening gehad en daar was alles ook lang niet perfect geregeld. Iedere bank heeft zijn voor en nadelen, toevallig heb ik ervaring met de rabo en ing in tegenstelling tot veel Rabobank gebruikers die de ING afkraken maar ik zou geen duidelijk winnaar kunnen aanwijzen.

Je bevestigd trouwens alweer mijn eerste post waarom mensen met Rabobank zo fel worden als het om de ING gaat, nergens voor nodig. Met een Rabobank gebruiker beginnen over de ING is soms bijna hetzelfde als met een apple gebruiker beginnen over windows. Onbegrijpelijk vind ik die fanboy trekjes voor banken, whats next? Fanboy zijn worden van je verzekeringsmaatschappij of je energieleverancier? 8)7

[Reactie gewijzigd op maandag 14 maart 2011 01:04]


Door Tweakers user -RetroX-, maandag 14 maart 2011 09:48

Het wordt tijd dat er wat nieuwe spelers bij komen die zich serieus* gaan bezig houden met de Nederlandse markt.

* er zijn al verschillende buitenlandse banken maar die zijn niet gericht op de reguliere betaalrekeningen of bedrijfs rekeningen.

Door Tweakers user Rowdy.nl, maandag 14 maart 2011 10:41

Bij de ABN kon je al eeuwen (toen MSN nog hip was) via MSN je saldo raadplagen, handig! :)

Credit card wordt door een extern bedrijf geregeld, dus da's wel te verklaren waarom er het eea mis gaat. Ben zelf ook niet te spreken over het feit dat ik voor de transacties op mijn Credit Card naar een aparte website moet.

Over vriendelijkheid, openingstijden en behulpzaamheid ben ik het echter totaal niet met je eens. Openingstijden zijn prima (muv za/zo tot 18, donderdags tot 20). Ook verzekeringen prima (heb bijna alles daar lopen) en bijvoorbeeld met een autoverzekering wordt de maandpremie gewoon herberekend en gecrediteerd vanaf de dag dat ik de auto had/wegdeed. Scahde claimen voor een kapot gevallen camera? Binnen 3 dagen zonder problemen het geld op m'n rekening.

Ik zou als ik jou was eens een klacht indienen over de gang van zaken, gewoon via de website. Mijn ervaring is dat ze uitermate coulant zijn.

Door Tweakers user Booster, maandag 14 maart 2011 12:34

Spetsnaz schreef op maandag 14 maart 2011 @ 00:37:
Mijn punt was dat de ING echt niet zo'n ramp is zoals veel mensen beweren. Ik heb vroeger een 2e Rabobank rekening gehad en daar was alles ook lang niet perfect geregeld. Iedere bank heeft zijn voor en nadelen, toevallig heb ik ervaring met de rabo en ing in tegenstelling tot veel Rabobank gebruikers die de ING afkraken maar ik zou geen duidelijk winnaar kunnen aanwijzen.
Dat is op het gebied van klantenservice, en uiteraard zullen daar allerlei ervaringen zijn. Uiteraard zijn er ook minder goede ervaringen bij de Rabo, en bij ABN, net zoals bij ING. Dat lijkt mij logisch.

Maar, wat mijn punt is: los van de klantenservice heeft een rekening bij de ING/Postbank *defineerbare* nadelen die voor iedereen die er klant is van toepassing zijn (geen onmiddelijke verwerking van transacties bv), en daarmee verwordt de ING voor mij per definitie tot een bank die een trap lager staat dan de andere banken.
Je bevestigd trouwens alweer mijn eerste post waarom mensen met Rabobank zo fel worden als het om de ING gaat, nergens voor nodig. Met een Rabobank gebruiker beginnen over de ING is soms bijna hetzelfde als met een apple gebruiker beginnen over windows. Onbegrijpelijk vind ik die fanboy trekjes voor banken, whats next? Fanboy zijn worden van je verzekeringsmaatschappij of je energieleverancier? 8)7
Dit heeft niks te maken met fanboys :) Zoals ik al uitleg: het is geen ING vs. Rabo verhaal, maar een ING vs. 'de rest van de banken'.

Door Tweakers user -RetroX-, maandag 14 maart 2011 12:40

Rowdy.nl schreef op maandag 14 maart 2011 @ 10:41:
Over vriendelijkheid, openingstijden en behulpzaamheid ben ik het echter totaal niet met je eens. Openingstijden zijn prima (muv za/zo tot 18, donderdags tot 20).
Dat is nu weer een ander uiterste. De genoemde openingstijden zijn niet slecht maar om ze prima te noemen is ook weer overtrokken. Mijn eigen bank is op zaterdag geopend... van 10:00 tot 12:00... ik bedoel... wtf? Ma/vr werk ik en ben ik met een beetje geluk om 17:55 thuis [of bij het filiaal]. Op die ene avond dat ze open zijn kan ik enkel voor wat bankzaken terecht en niet voor verzekeringen.

Banken doen het (meestal) niet slecht maar het kan zo veel beter. En ja... als je als bank ervoor kiest om niet beter te willen dan verdien je, in mijn optiek, het label 'slecht'.

Door Tweakers user plofkip, maandag 14 maart 2011 13:48

Bij ABN kun je tenminste je saldo opvragen via MSN Messenger, Rabo biedt dat alleen aan studenten en jongeren... |:( (waar ik mij overigens echter over heb verbaasd)

Door Tweakers user Schumaster, maandag 14 maart 2011 14:59

Zit zelf bij ING, nog nooit klachten over gehad. Kan ik van de Rabobank niet zeggen
Mijn vader wilde ooit een rekening openen bij de Rabobank.
Wij bellen, maar dit moest via het kantoor van de Rabo. Prima, wij naar het kantoor op een woensdagmiddag om 2 uur. Hier kregen we te horen dat er helaas geen medewerker beschikbaar was, dus werd een afspraak gemaakt om 4 uur. 2 uur maar in de stad rondgedwaald, en uiteindelijk, 5 over 4, stond er een medewerkster klaar.
Na zijn gegevens aan deze mevrouw gegeven te hebben, vond mevrouw het eigenlijk noodzakelijk dat mijn vader ook maar meteen zijn hypotheek en verzekeringen bij Rabobank afsloot. Toen mijn vader vertelde dat hij deze naar volle tevredenheid bij een andere partij had lopen, werd mevrouw lichtelijk geïrriteerd, en vertelde dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat iemand met een Rabo-rekening verzekeringszaken bij een andere partij had lopen.
Toen mijn vader opmerkte dat dat niet zijn probleem was, werd mevrouw nog geïrriteerder. Uiteindelijk maar besloten de rekening niet te openen en maar een nieuwe rekening bij (destijds) Postbank geopend..

Hier hoefden we geen afspraak te maken, het internetbankieren met TAN-codes via sms werkt prima, en bovenal vinden ze het geen enkel probleem als verzekeringen en hypotheken via andere partijen lopen.
Ze hebben geen android-app om je saldo te checken, maar even inloggen op mijn.ing.nl via de browser van mijn android-toestel werkt ook prima...

edit: typo's. Overigens erg grappig dat mijn spellingscontrole Rabobank wil corrigeren naar roofbank...

[Reactie gewijzigd op maandag 14 maart 2011 15:02]


Door Tweakers user mgizmo, maandag 14 maart 2011 19:07

Schumaster schreef op maandag 14 maart 2011 @ 14:59:
Na zijn gegevens aan deze mevrouw gegeven te hebben, vond mevrouw het eigenlijk noodzakelijk dat mijn vader ook maar meteen zijn hypotheek en verzekeringen bij Rabobank afsloot. Toen mijn vader vertelde dat hij deze naar volle tevredenheid bij een andere partij had lopen, werd mevrouw lichtelijk geïrriteerd, en vertelde dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat iemand met een Rabo-rekening verzekeringszaken bij een andere partij had lopen.
Echt nooit gehad, maar ja, een medewerker maakt een bedrijf of breekt hem. Ik denk dat we het niet over medewerkers moeten gaan hebben, want dan is iedere ervaring weer verschillend. Ik vind procedures/principes/storingen e.d. veel interessanter.

Door Tweakers user Camacha, dinsdag 15 maart 2011 08:38

Ik heb nu redelijk uitgebreide ervaringen met de Rabobank en de ABN-Amro en die bij de eerste zijn voornamelijk positief en die bij de laatste zijn uitsluitend negatief. De Rabobank is al sinds ik yea high was mijn bank en heeft eigenlijk altijd alles goed gedaan. Pas sinds ik in Utrecht woon zijn er wat dingen mis gegaan en dat is eigenlijk allemaal terug te voeren op een enkel filiaal. Gemiddeld genomen ben ik meer dan tevreden ben, want over de 5 filialen voordat ik met dit filiaal te maken kreeg valt niets te klagen.

De ABN heeft mij echter alleen maar gezeur opgeleverd. Ik heb alleen maar aan zaken moeten voldoen die gunstig voor hun waren en zelfs toen ik duidelijk van ze af wilde bleek dat niet zonder slag of stoot te gaan (terwijl ik dus geen schulden heb ofzo).

Nee, als het aan mijn ligt is het Rabobank all the way :Y

Door Tweakers user PoweRoy, dinsdag 15 maart 2011 10:04

Ik was fortis klant en ben ook automatisch naar de ABN gegaan. De overgang ging goed, maar wel even wennen met internetbankieren (van fortis was makkelijker).

Ik wilde gelijk ook een creditcard. Aangevraagd, kreeg ik ook een brief 'u moet naar uw vestiging of ben 0900 nr. Nr gebeld want ik werk 40km van mijn woonplaats dus voor 5 uur bij de bank zijn wordt lastig. 5 keer doorgeschakeld omdat niemand het wist. Bij de laatste doorschakeling vroeg de mevrouw wat er in de brief stond. Ik uitgelegd. Zegt ze doodleuk, 'dan moet u naar de vestiging'. Argh waarom kon ik dan ook bellen.

Bleek dat bij de Fortis naar ABN overgang de ID gegevens niet worden meegegeven. Dus bij de eerst volgende aanvraag/wijziging krijg je dus een wazige brief dat je langs moet komen.

En zaterdag kan natuurlijk niet, want dan zijn we dicht |:( Alsof wel iedereen tussen 9 en 5 kan door de week... (Helaas hebben alle banken dit, behalve in grote steden + afspraak nodig)

Door Marianne, dinsdag 15 maart 2011 13:38

Géén idee of je dit gaat lezen maar ik zit al sinds ik een bankrekening heb bij de Rabobank en ik heb nooit problemen.

Voordelen zijn ten op zichte van de ABN met name dat mijn pakket voordeliger is dan die van F (hij €2, zoveel per maand, ik €4,zoveel per kwartaal), ze een geldstortautomaat hebben (was al genoemd) het dichtsbijzijnde kantoor op kruipafstand is en.... Nu komt het... Als je lid word van de Rabobank, wat gratis is en alleen ongeveer 4x per jaar voor ongewenste 'ledenpost' zorgt, kun je bij Interpolis 15% korting op de basis en 10% korting op aanvullende pakketten van de zorgverzekering krijgen. Ook daar geld dat als je meerdere verzekeringen afsluit dat je én korting krijgt via de Rabo én pakketkorting. (het kan niet op...)

Door Tweakers user johnkeates, donderdag 31 maart 2011 22:27

Ik heb de drie (ABN, Rabo, ING), en moet zeggen dat ze inderdaad allemaal wat hebben.. bij de ING is het verkeer gewoon traag. Soms is het 2 dagen wachten tot een opdracht fatsoenlijk uitgevoerd is. Internetbankieren ligt er gewoon bijna 1x per maand uit, en onderhoud doen ze altijd 'snachts, wat voor mij juist het moment is dat ik er bij moet... De automaten liggen ook gewoon stuk voor stuk plat zonder reden.

De ABN verzint een lange lijst met dingen die je bij ze zou moeten nemen voor dat je überhaupt kan bankieren, dus daar moet je gewoon van alles en nog wat extra nemen...

De Rabo is gewoon verschrikkelijk slecht qua service, als ik naar een kantoor ga om wat extra zakenrekeningen te openen met passen, en een credit card, krijg ik te horen dat ik een formulier mag uitprinten, dat invullen en mee mag nemen naar de bank. En als ik het dan eenmaal gedaan heb mag ik ook eerst een week wachten tot dat het ook echt bruikbaar is, wat vertaalt naar 3 weken tot dat je ergens bent. Niet echt iets waar ik mee kan werken.

Uiteindelijk hebben zo ook allemaal flinke voordelen, de ING kan bijvoorbeeld in een paar uurtjes een rekening open hebben en een geactiveerde pas mee geven. Pas weg? even naar de bank, uurtje later nieuwe pas en pinnen maar! Dat kan de ABN niet en Rabo ook niet.

ABN is erg goed met afspraken en online bankieren, als ik bel, kan ik de volgende ochtend direct in een kantoor terecht om alles wat ik maar wil te regelen, en als ik dan klaar ben weet ik dat het ook echt geregeld wordt. Online bankieren en betalen is ook ideaal, je sluit je e.dentifier2 aan op je computer (PC of Mac, GOED VOOR ELKAAR!), pas er in, pincode, en klaar.

Voor de Rabo heb ik zo 1-2-3 even geen goed voorbeeld, maar daar zal ik misschien nog wel op terug komen. Heb ook bij Fortis gezeten, maar dat was niks. De enige manier om daar echt wat gedaan te krijgen was met een volle pen naar binnen, flink wat papiertjes volschrijven en ondertekenen, met een lege pen naar buiten, en hopen dat het goed komt, wat meestal niet eens zo was.

Door Tweakers user rboerdijk, vrijdag 1 april 2011 21:49

Ook een keer geprobeerd een rekening te openen bij de rabobank - bijna 10 jaar geleden.

Hallo, ik wil graag een bankrekening openen.
- dat kan, u kunt een afspraak maken met onze financiele adviseurs.
Pardon ik wil alleen een bankrekening openen - ik heb geen behoefte aan een financieel gesprek.
- hmm.... moeilijk... gaat u salaris ontvangen op die rekening?
Uh... ik werk in Duitsland, dus ontvang ik (noodgedwongen) daar mijn salaris - maar ik boek het wel voor het grootste deel direct naar nederland over
- Dan is het dus geen salaris-rekening... dat kunnen wij niet aanbieden
Pardon? Ik wil een gewone rekening (die het soort waar je geld op kunt storten).
- Dat gaat niet
Heb ik mij misschien vergist? Sta ik hier bij de bakker ofzo?!

Toen ben ik naar de ABN gereden, binnen 15 minuten op vertoon paspoort bankrekening geopend - heb ik nog steeds.

En de Deutsche Bank - eind jaren 90 - ook zo geweldig (bij het loket):
Ik wil graag geld opnemen - gehele maandsalaris (zoals reeds vele malen eerder)
- Dat kan niet...
Pardon?
- Nee u kunt vanaf deze maand geen geld mee aan het loket krijgen. U kunt buiten pinnen
Pardon? Mijn maandsalaris buiten uit de muur trekken?!
Uh.. tja... is het mogelijk geld over te boeken via internet?
- Ja dat kan.
Hoe lang duurt zo'n overboeking ongeveer?
- Dat week ik niet, ik heb het nog nooit geprobeerd en ik weet al helemaal niet hoelang het duurt <punt> ( en dat ga ik ook niet beantwoorden).

Ik heb de beste man uitgelegd dat ik over 10 minuutjes terug zou komen - rekening bij de sparkasse geopend (overkant van de straat) - en terug met het nieuwe nummer en direct alles opgezegd.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 april 2011 21:52]


Reageren is niet meer mogelijk