Automagisch series en films binnenhengelen

Door CodeCaster op zondag 15 mei 2011 19:35 - Reacties (18)
Categorie: Media, Views: 32.152


Ik schreef al eerder eens een blog over dit onderwerp. In dat verhaal ging ik dieper in op de mogelijkheden om series uit Amerika en Engeland daags na het uitzenden in het respectievelijke land ook in Nederland te kunnen kijken, en het liefst zo legaal mogelijk. Deze mogelijkheden blonken destijds uit in afwezigheid en onbetaalbaarheid en doen dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Dat kan anders.

Inleiding
Zo werd in januari en februari op zondagavond bijvoorbeeld het zestiende seizoen van Top Gear uitgezonden op de BBC. Veel mensen die een televisieaansluiting hebben, hebben hier in die maanden op zondagavond om negen uur dan ook van kunnen genieten. Als ze er tenminste aan hebben gedacht om voor de buis te gaan zitten of de videorecorder (al dan niet in de vorm van software op de pc) in te stellen. En dan betreft het hier toevallig nog een serie die überhaupt in Nederland is te ontvangen; wil je series uit de VS van A kunnen zien dan zul je al snel je toevlucht moeten zoeken tot andere bronnen.

Voor films heb je al helemaal weinig keus: je gaat naar de bioscoop of wacht tot de film op schijf of als betaalde download uitkomt.

Het alternatief is een stuk eenvoudiger, prettiger, eveneens (nog) legaal en zoals het de echte tweaker betaamt: tot in de puntjes te configureren. Ik heb namelijk een vijftal programma's waarmee je je HTPC kunt omtoveren tot thuisbioscoop, voorzien van Video On Demand! Ik zal hieronder kort de mogelijkheden van ieder programma behandelen, waarna we overgaan tot de installatie en configuratie. Het betreft hier overigens de installatie op een Windows-systeem.

Wanneer je slechts enkele van deze systemen wil koppelen en misschien zelfs al hebt draaien en niet geïnteresseerd bent in de uitleg van de programma's en de installatie ervan, spring dan meteen naar configuratie! :)

Alle afbeeldingen zijn overigens aanklikbaar voor hun full-size versies.


Toolbox
Om je HTPC om te toveren tot een ultiem mediaparadijs waarmee je nooit meer achterloopt (qua bekijkbaar beeldmateriaal dan) heb je een aantal programma's nodig die allemaal gratis zijn te downloaden. Ik noem u de volgende gereedschappen:

NaamFunctie
SABnzbdDownloaden, parren, unrarren
Sickbeard (officieel: Sick Beard)Automatisch downloaden en sorteren van series
μTorrentEen bijzonder fijne torrentclient
CouchPotato (officieel: Couch Potato)Automatisch downloaden en sorteren van films
XBMCEen geweldig mediacenter

Bij elk van deze tools heb je even de tijd nodig om de vele mogelijkheden te bekijken en naar wens in te stellen. Ik zal de vele voorkeuren hier niet behandelen, dat zal ik wanneer ik me enorm verveel per programma nog eens doen in een review (levert meer karma op dan een blog ook :P). Wel wil ik kort even de functionaliteit van ieder programma noemen.
SABnzbd
Dit is een op zichzelf staand programma. Wanneer je SABnzbd geïnstalleerd hebt kun je direct vanuit de webinterface aan de slag om de configuratie te bewerken. Het enige wat nodig is, zijn de gegevens van je usenetprovider. Vervolgens kun je via de interface NZB-bestanden uploaden, waaruit de gelinkte bestanden vervolgens worden gedownload en uitgepakt.

Lees voor een uitgebreide beschrijving ook mijn review over dit programma.


Sick Beard
In deze tool kun je series die je wil volgen en hebt gevolgd registreren. Wanneer er vervolgens een nieuwe aflevering uitkomt zal deze in de door jou gewenste kwaliteit worden gedownload.

Na de installatie moet een viertal configuratieschermen worden doorlopen waarin onder andere de koppeling met SABnzbd en een NZB-zoekmachine worden ingesteld.

Hierna kun je series gaan toevoegen die je volgt of wil volgen. Uiteraard krijg je de mogelijkheid om series die je al eens hebt gedownload toe te laten voegen aan de library, zodat je een zo compleet mogelijk overzicht krijgt van de afleveringen die je al bezit en in welke kwaliteit deze zijn gevonden. Verderop, bij de configuratie, ga ik hier nog verder op in.
Uiteraard gaat het niet alleen om series die je al hebt, maar om afleveringen die je niet wil missen! Daarin voorziet Sick Beard ruimschoots. Van elke serie waarvan op korte termijn een aflevering wordt uitgezonden krijg je te zien wanneer deze episode uitkomt.Standaard wordt ieder uur gecontroleerd bij de door jou ingestelde NZB-zoekmachines of er al een NZB voor een recent uitgezonden serie gevonden kan worden, die vervolgens aan SABnzbd wordt gevoerd. Dagelijks wordt gekeken of er binnenkort nieuwe afleveringen uitkomen en zo ja, wanneer.
μTorrent
Om torrents te downloaden maak ik gebruik van μTorrent, een lichte, snelle torrentclient met een webinterface.

Couch Potato
Werkt in principe net als Sick Beard, maar dan voor films. Waar series vaak recentelijk geüpload en dus met mijn gratis Ziggo-nieuwsgroepen prima binnen te halen zijn valt dat voor films niet altijd mee.

In Couch Potato kun je opgeven welke films je graag wil zien en in welke kwaliteit die film minstens moet zijn.Voor het downloaden van deze films kunnen diverse NZB-providers worden gebruikt die de NZB-bestanden hosten die vervolgens gedownload worden en een tikje richting SABnzbd krijgen.

Niet getreurd wanneer je zoals ik niet gezegend bent met (lees: niet wil betalen voor) nieuwsgroepen met een hoge retentie: er is altijd de YARR - excuses, API van de piratenbaai. Hiermee wordt een film die niet gevonden kan worden binnen de retentie gewoon als torrent opgezocht en in de daarvoor bestemde directory geplaatst zodat een torrentclient deze kan downloaden.
XBMC
Een heerlijke mediaplayer met een hoop skins en andere gimmicks. Zie hier een uitgebreide review.

Installatie
Ik installeer alle programma's in de Program Files-directory. Aangezien veel van de programma's nog in alpha-stadium verkeren krijg je van niemand de garantie dat iets wat in een eerdere versie werkte, later nog steeds op die manier blijft werken, dus sla je configuratie altijd apart op zodat een werkende configuratie niet om zeep wordt geholpen door een upgrade.

In een later blog zal ik nog uitleggen hoe je van al deze applicaties services maakt, zodat je niet hoeft in te loggen om ze te laten starten. Handig als je HTPC (of downloadserver) regelmatig opnieuw start dankzij Windows Update.

Om te beginnen haal je van ieder programma de laatste (waar mogelijk stable) versie op:
SABnzbd
De installatie van SAB komt met een handige installer, die automatisch naar Program Files installeert. Installeer het in de standaardlocatie.

Het configuratiebestand van SABnzbd staat netjes in het gebruikersprofiel. Deze config wordt direct door een upgrade opgezocht en bijgewerkt: als een upgrade je config zou breken zou 'ie dat toch wel doen, omdat die centraal wordt opgeslagen en niet per installatie.

Maak dus altijd een backup van je configuratiebestand (%localappdata%\sabnzbd\sabnzbd.ini of C:\Program Files\SABnzbd\sabnzbd.ini, afhankelijk van je instellingen) voordat je een in-place upgrade doet van SABnzbd. Zet deze backup en een oudere versie van het programma terug wanneer een upgrade niet lijkt te werken, en doe een bugreport bij de makers van het programma. :P

Start de applicatie na de installatie en verifieer dat de installatie werkt door de configuratie in SABnzbd zelf te controleren. Als alles staat zoals voorheen, zou het in principe goed moeten gaan. Als extra kun je een NZB-bestand maken en volgen of dit goed wordt gedownload.

Verderop in deze blog wordt de configuratie van SABnzbd+ uitgebreid uitgelegd; voor nog meer voorkeuren verwijs ik je graag naar mijn review van het programma.
Sick Beard
Sick Beard download je als een zip-bestand, wat je moet uitpakken naar de Program Files-directory. Standaard staat het versienummer in de directory, dus rename de map naar simpelweg "Sick Beard" na het uitpakken.

Wanneer de directory al bestaat en je dus eigenlijk een upgrade aan het uitvoeren bent, moet je uit de installatiedirectory de bestanden cache.db, config.ini en Sick Beard.db kopiëren naar een tijdelijke map. Wanneer de nieuwste versie van de applicatie vanuit daar werkt, wat je test door de executable te openen en naar de geconfigureerde URL te navigeren in de browser, kun je de inhoud van de tijdelijke folder verplaatsen naar de directory in Program Files. Vergeet niet vooraf de executable af te sluiten via taakbeheer of via de webinterface, anders mislukt het verplaatsen.

Start de executable vanaf de live-directory nogmaals om te controleren of het vanaf daar werkt. Let op dat dit programma zichzelf in het opstartscript van jouw gebruikersprofiel zet; het programma wordt dus net als SABnzbd+ pas opgestart na het inloggen.
μTorrent
De torrentclient μTorrent download je als een standalone executable die zichzelf installeert. Hierbij treedt hetzelfde euvel op als met SABnzbd: door de gedeelde configuratie wordt deze hoe dan ook om zeep geholpen in het geval van een fout. Eigen risico dus, je kunt het beste eerst een backup trekken vanuit %appdata%\μTorrent en de installatie van de vorige versie bewaren. De definitieve installatie vindt plaats in een eigen directory binnen Program Files. Vink wederom "Start μTorrent als Windows start" uit tijdens de setup, omdat we dit zelf gaan doen.

Vergeet niet alle toolbars en affiliate downloads uit te vinken voor je de setup doorklikt. Betalen voor gratis software is prima, maar niet op deze manier. Als je dat overweegt, doneer dan gewoon. :)

Ook μTorrent start zichzelf pas na een login.
Couch Potato
Voor Couch Potato geldt hetzelfde als voor Sick Beard: pak de zip uit naar Program Files en start je de executable vanaf daar om te controleren of dat is gelukt, maar niet voordat je de configuratiebestanden veilig hebt gesteld.

Couch Potato start zichzelf in het geheel niet, dus wanneer je dat wil moet je een snelkoppeling maken in de Opstarten-map in je Start-menu. In de config van Couch Potato moet launchbrowser onder [global] op False gezet worden. Voer hiervoor notepad als administrator uit, bewerk de config en sla deze op. Als je dit niet doet zal namelijk na elke herstart van je systeem de browser starten op de Couch Potato webinterface.

Nogmaals, in een later blog ga ik hier verder op in zodat je je geen zorgen meer over hoeft te maken over het starten van de diverse programma's.
XBMC
Last but not least installeren we deze mediaplayer. Net als bij μTorrent is de release stable: op zich mag je er dan van uitgaan dat de makers van de software het upgradeproces zelf met de meest exotische configuraties hebben getest. Maar wederom, ik garandeer niets.


Configuratie
Goed, de installaties zitten erop! Om alles aan elkaar te koppelen moeten de configuraties van alle programma's licht aangepast worden, zodat ze weten hoe ze met elkaar moeten praten. Gedeeltes die je niet interessant vindt kun je overslaan; het gaat met name om de koppeling tussen Sick Beard en SABnzbd+ zodat je niet meer om hoeft te kijken naar het downloaden van series.
SABnzbd+
De configuratie van SABnzb is vrij eenvoudig. Navigeer naar de URL die het programma standaard krijgt (http://localhost:8080) en stel je nieuwsserver in:


En je kopieert de API-key die is te vinden onder Config - General. Deze heb je later nodig om de overige programma's met SABnzb te laten communiceren.

Verder moet je de "Completed Download Folder"-instelling zetten naar een pad waar je de bestanden definitief wil opslaan. Ik gebruik zelf E:\Video\ als algemene dropfolder.

Ook dien je Series Sorting uit te schakelen onder Config -> Sorting, wanneer deze aan staat. Sick Beard kan dit beter. Hiervoor moet je echter wel de Sick Beard post processing aanzetten, dit doe je door onder Config -> Folders de Post Processing scripts-directory in te stellen op "C:\Program Files\SickBeard\autoProcessTV":


Om dit programma zijn werk te late doen, dien je in bovengenoemde directory het bestand autoProcessTV.cfg.sample te kopiëren naar autoProcessTV.cfg (dus zonder ".sample"), en te vullen met de juiste parameters. Denk hierbij aan het ip-adres van de server waar Sick Beard op draait, de eventuele gebruikersnaam en wachtwoord en de webroot wanneer je die hebt aangepast (in mijn geval "/sickbeard", het hoe en waarom hiervan komt terug in een later blog).
[SickBeard]
host=192.168.0.196
port=8081
username=<username>
password=<password>
web_root=/sickbeard


Uiteindelijk moet je in SABnzb een categorie Series aanmaken die voltooide downloads van die categorie in de subfolder Unsorted zet onder de directory E:\Video, gekoppeld aan het postprocessing-programma van Sick Beard:


SABnzb - Categorie Series
Sick Beard
Goed, het downloaden werkt! Dan is het nu tijd om Sick Beard te gaan koppelen. Bezoek de webinterface van Sick Beard (standaard http://localhost:8081) en voer de gegevens van SABnzbd in bij Config -> Search Settings:Op deze manier zullen NZB-bestanden die uit "backlog searches", waarover later meer, komen rollen automatisch naar SABnzb worden gestuurd, en worden voorzien van de juiste categorie.

Bij het configuratiemenu "Search Providers" moet je een NZB-site toevoegen waar Sick Beard zal controleren op nieuwe afleveringen. Om een ban te voorkomen zal ik die hier niet noemen, maar er is op Google genoeg te vinden. :) De NZB-sites voorzien je vaak eveneens van een API-key, die je in het juiste tekstvak in de config van Sick Beard moet plakken:
De post processing-configuratie, die wordt uitgevoerd nadat een download voltooid is, stel je in op de Series-directory die je wil gebruiken, en verder met de volgende instellingen:
De overige opties die lager op de pagina staan mag je naar eigen wensen instellen. Ik gebruik "Show Name - S01E02 - Ep Name".

Nu is Sick Beard klaar om te downloaden, maar hij weet niet wat! Ga daarom naar Home -> Add Show om televisieseries toe te voegen. Verwijs de serie naar z'n eigen subdirectory binnen de als serie-folder geconfigureerde map. Het is ook mogelijk om series die al op je harddisk staan te laten scannen, handig als je alles zelf al netjes hebt gesorteerd. Dit scannen duurt wel erg lang, denk aan een minuut of vijf per seizoen.

Nu je een of meerdere series hebt toegevoegd, kun je testen of Sick Beard in combinatie met SABnzbd+ en het post processing-script werkt. Klik op een serie in het home-scherm, en klik naast een aflevering die je wil hebben maar nog niet hebt, op het vergrootglas. Hierdoor wordt de betreffende aflevering naar de backlog gepost.

De backlog wordt vervolgens naar SABnzbd+ gestuurd. Wanneer alles goed is gegaan, zul je de NZB in de queue van SABnzbd zien staan. Mooi toch? Het allermooiste is dat Sick Beard nu iedere 24 uur een lijst van uit te zenden afleveringen downloadt, en wanneer een aflevering is uitgezonden ieder uur probeert een NZB te vinden van de nieuwste afleveringen in de kwaliteit die je hebt ingesteld.

De klik op het vergrootglas heeft in mijn geval geleid tot het volgende resultaat:

Sick Beard - Completed


Als het in jouw geval niet werkt: succes met troubleshooten. De logs van SABnzb en Sick Beard zijn bijzonder uitgebreid, dus je kunt snel zien waar het mis is gegaan.
μTorrent
Over de configuratie van μTorrent kan ik bijzonder kort zijn: stel een tweetal folders in: een voor voltooide downloads (in mijn geval E:\Video\Movies, want series download ik niet met torrents, al ondersteunt Sick Beard het wel) en een om te scannen voor .torrent-bestanden:


Couch Potato
Nu we twee downloadprogramma's en een NZB-site als input hebben, kunnen we Couch Potato instellen. De standaard-URL naar de webinterface is http://localhost:5000.

Stel de opties, te vinden onder het tandwiel-icoon, als volgt in:
Bij de search providers vul je dezelfde NZB-site in als bij Sick Beard. Overige opties kun je zelf naar wens instellen. Het is mogelijk om automatisch naar ondertitels en trailers te laten zoeken, en ook Couch Potato kan gedownloade bestanden hernoemen. Laatstgenoemde is overigens niet verstandig bij gebruik in combinatie met torrents, omdat dan het uploaden stagneert omdat μTorrent de originele bestanden niet meer kan vinden - of het hernoemen mislukt, omdat μTorrent het bestand gelocked houdt.

Wanneer je in Couch Potato een film die je graag wil zien toevoegt, zal het programma dagelijks de NZB-site en de site van ThePirateBay afspeuren naar de film, in de kwaliteit die je hebt aangegeven.
XBMC
Last, but not least. Alle films en series die je je maar kunt bedenken komen nu automatisch binnen. Fantastisch toch? Met XBMC kun je deze films en series vervolgens bekijken, want beide programma's die materiaal binnenhalen kunnen communiceren met deze mediaplayer. Zodra een serie of film is gedonwload, zal het bijbehorende programma een bericht inschieten in XBMC, als je tenminste de volgende stappen nog even volgt. Uiteraard is het gebruik van XBMC optioneel, alle gedownloade content komt gewoon netjes gesorteerd onder de door jou geconfigureerde mappen te staan.

Om te beginnen moet je natuurlijk deze directories instellen, anders weet XBMC niet waar jij je bestanden stalt. Dit doe je bij de items Movies en TV shows onder Video.

Vervolgens moet je bij de netwerkinstellingen van XBMC instellen dat het programma via de webinterface bestuurd mag worden:
Op deze manier kunnen Sick Beard en Couch Potato melden aan XBMC dat ze nieuw materiaal hebben gedownload. In Sick Beard configureer je dat onder Config -> Notifications:
Een klik op de "Test XBMC" gelabelde knop moet, als alles goed is gegaan, de volgende notificatie in XBMC doen verschijnen:
Ook Couch Potato ondersteunt berichtgeving richting XBMC, wederom bij Config -> Notifications:
Een klik op de link "Send a message to XBMC, see if it works." moet, bij het hebben ingevoerd van de juiste gegevens, het volgende resultaat hebben:
Voilá, nu is ook XBMC klaar om te gebruiken. :)
Conclusie
Wat is dit een lange post geworden! Ik ben nog duizenden combinaties van configuratie-instellingen vergeten, zoals bijvoorbeeld het automatisch laten downloaden van ondertitels en trailers en het laten versturen van een e-mail als een download is voltooid. Het kan allemaal nog mooier, nog gestroomlijnder, nog gelikter ... maar dan was deze blog écht oneindig lang geworden. In twee volgende posts ga ik nog in op het instellen van al deze applicaties als services en het bereikbaar maken onder één hostnaam en poort, zodat je bijvoorbeeld van buitenaf al deze programma's kunt beheren via poort 80, die vrijwel nergens geblokkeerd is. ;)

Ik hoop in ieder geval dat dit mensen inspireert om ook eens wat nieuwe programma's te proberen. Maar vooral dat het anderen ook lukt, want ik blijf dit iedere keer een prachtig beeld vinden, zeker omdat het mij, na het configureren dan, nul komma nul moeite kost:


En credits naar Wiethoofd voor het doorlezen van deze tekst in wording en het geven van nuttig commentaar. :)
http://codecaster.nl/got/rmb/star1.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.pnghttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Downloadprogramma's instellen als services 06-'11 Downloadprogramma's instellen als services
Volgende: Uitzuigers bij de DUO 05-'11 Uitzuigers bij de DUO

Reacties


Door Tweakers user Tsurany, zondag 15 mei 2011 19:07

Mooie heldere uitleg, dat miste volgens mij nog voor veel gebruikers. Heb het zelf inmiddels allemaal draaien en gebruik daarnaast nog Spotweb voor het indexeren van usenet voor zaken die niet automatisch binnen komen via die twee programma's.
Als ik je nog een tip mag geven, als je toch bezig gaat met alles bereikbaar maken onder een hostname, laat het verkeer dan over HTTPS gaan. Ik gebruik hier zelf Apache met vhosts voor, alles staat gewoon ingesteld om HTTPS te gebruiken en HTTP verkeer wordt automatisch herschreven naar HTTPS. Zo kan nergens iemand mijn gegevens sniffen.

En als je dan toch met Apache bezig bent is Spotweb een klein uitstapje ;)

Door Tweakers user wheez50, zondag 15 mei 2011 19:32

Uitstekende blog :) - duidelijk en helder. Wel wil ik nog even de kanttekening plaatsen dat torrents in principe niet legaal zijn omdat ze ook uploaden (zolang we het hebben over films en series: copyrighted mats vallend onder 'kopie voor thuisgebruik').

Door Tweakers user UltiGaR, zondag 15 mei 2011 20:29

Prima uitleg, hier hebben denk ik best veel mensen wat aan! Na je opmerking over het automatisch downloaden van ondertitels ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe dit werkt?

Door Tweakers user DarkKnight, zondag 15 mei 2011 22:39

*bookmark*
Zo, dat later eens helemaal doorlopen.

Door Tweakers user Tsurany, zondag 15 mei 2011 23:07

UltiGaR schreef op zondag 15 mei 2011 @ 20:29:
Prima uitleg, hier hebben denk ik best veel mensen wat aan! Na je opmerking over het automatisch downloaden van ondertitels ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe dit werkt?
Kijk eens in het desbetreffende topic op GoT.
[Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Door Tweakers user Vanx, zondag 15 mei 2011 23:14

Moment van publiceren is later dan, moment van schrijven?

0.6.0 Sabnzbd is er al een tijdje namelijk :).

Agreed trouwens over hoe heerlijk het werkt. Afgezien van de installatie op linux is het allemaal super makkelijk, stabiel en een genot om te gebruiken.

Door Tweakers user oddish2211, maandag 16 mei 2011 00:18

jammer dat op de afbeelding van Sick Beard juist American Dad! staat, een serie die jammer genoeg niet lekker werkt met Sick Beard. de website waar Sick Beard z'n lijst met tv-series vandaan haalt deelt seizoen 1 op in seizoen 1 & 2 waardoor de hele nummering uit de pas loopt.

Door Tweakers user BM, maandag 16 mei 2011 09:29

Gister na lezen van deze post gelijk Sickbears geinstalleerd. Had ik al eerder geprobeerd, maar nooit goed werkend gekregen. Al wilde het gister ook niet direct goed gaan werken, kreeg meldingen dat ie geen nzbs kon vinden voor series die ik zocht. Maar wellicht dat dat kwam omdat ik wat oudere series opgevoerd had.

Vanavond eens verder kijken.

Complimenten voor een zeer goede post _/-\o_

Door Tweakers user Kenhas, maandag 16 mei 2011 09:58

Is een post die ik zeker ga bekijken vanavond. Werk al paar jaar met sabnzbd maar behalve downloaden en uitpakken laat ik het programma niets doen. Zal me eens beginnen toeleggen op het automatisch aanpassen van bestandsnamen en zo. Ook al veel gelezen over die sickbeard maar er gewoon nog niet aan begonnen. Met deze post bij de hand ga ik er toch eens werk van maken. bedankt :)

Ben helemaal klaar voor een post over het automatisch downloaden van ondertitels :)

Door Tweakers user --MeAngry--, maandag 16 mei 2011 14:48

Erg jammer dat American Dad door de eigenwijsheid van sommige mensen niet automatisch te snatchen is. Net juist voor mij de reden om Sickbeard te gebruiken. Gelukkig is het de enige serie waar problemen mee lijken te zijn.

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 16 mei 2011 14:59

Ga ik meenemen, bedankt.
wheez50 schreef op zondag 15 mei 2011 @ 19:32:
Uitstekende blog :) - duidelijk en helder. Wel wil ik nog even de kanttekening plaatsen dat torrents in principe niet legaal zijn omdat ze ook uploaden (zolang we het hebben over films en series: copyrighted mats vallend onder 'kopie voor thuisgebruik').
Uploaden is gelukkig een keuze, je bent het niet verplicht. Of het netjes is om niet te uploaden laat ik in het midden. :P
Vanx schreef op zondag 15 mei 2011 @ 23:14:
Moment van publiceren is later dan, moment van schrijven?

0.6.0 Sabnzbd is er al een tijdje namelijk :).
Ja, ik ben er in februari al begonnen met schrijven, maar het werk bleef steeds liggen. De volgende twee blogs staan in ruwe vorm al klaar, ik verwacht ze met een week ertussen online te zetten. Vooral de grote verandering sinds 0.6.0 dat SABnzb al vanaf installatie als service geïnstalleerd kan worden heeft me laten besluiten dat gedeelte apart te trekken en in een aparte blog te zetten. Deze zal dan ook als eerste online komen, daarna het verhaal met mod_proxy. :) Sinds vanmorgen is trouwens SABnzbd+ 0.6.1 alweer uit. :P
BM schreef op maandag 16 mei 2011 @ 09:29:
[..] kreeg meldingen dat ie geen nzbs kon vinden voor series die ik zocht. Maar wellicht dat dat kwam omdat ik wat oudere series opgevoerd had.

Complimenten voor een zeer goede post _/-\o_
Dank! Heb je dan al wel een NZB Search Provider ingesteld in Sick Beard? Je zou kunnen controleren of hij wel NZB's vindt door in de log te kijken en zelf de URL te bezoeken die op het moment van zoeken wordt bezocht.
--MeAngry-- schreef op maandag 16 mei 2011 @ 14:48:
Erg jammer dat American Dad door de eigenwijsheid van sommige mensen niet automatisch te snatchen is. Net juist voor mij de reden om Sickbeard te gebruiken. Gelukkig is het de enige serie waar problemen mee lijken te zijn.
American Dad is inderdaad een probleemgeval. Sommige mensen, zoals zo ongeveer alle releasegroepen, vinden dat er zes seizoenen zijn, anderen, zoals TheTVDB, menen dat er zeven zijn. En aangezien aflevering S07E18 volgens de releasegroepen nog lang niet uit is, downloadt Sick Beard helaas geen NZB.

Door Tweakers user BM, maandag 16 mei 2011 18:59

CodeCaster schreef op maandag 16 mei 2011 @ 14:59:
[...]

Dank! Heb je dan al wel een NZB Search Provider ingesteld in Sick Beard? Je zou kunnen controleren of hij wel NZB's vindt door in de log te kijken en zelf de URL te bezoeken die op het moment van zoeken wordt bezocht.
Heb net even mijn series laten toevoegen, en dat lijkt prima te werken. Hij staat nu volop te downloaden, hij probeerd alle missende files aan te vullen (die ik zelf al weggegooid had). 150+GB downloaden is me een beetje te zot :p Beetje opschonen dus

[Reactie gewijzigd op maandag 16 mei 2011 18:59]


Door Tweakers user Mar2zz, dinsdag 17 mei 2011 06:46

mooie blog, al had je er zo vier blogs van kunnen maken elk programma dat je beschrijft is genoeg over te zeggen ;)

Voor de sickbearders: Battlestar galactica (2003) werkt ook niet lekker, hij gooit de original er nogal eens tussendoor.

Door Zerotorescue, woensdag 18 mei 2011 10:43

Als je geen (goede) Usenet provider hebt en het met torrents moet doen, werkt http://www.ezrss.it/ (via http://eztv.it/showlist/) ook geweldig (en simpel) in combinatie met de feed-functionaliteit van uTorrent. Enige nadeel ten opzichte van Usenet is dat de meeste series via EZTV niet op 720p beschikbaar zijn (met een paar uitzonderingen).

Voorbeeldje: House in 720p: http://www.ezrss.it/search/index.php?show_name=House&show_name_exact=true&date=&quality=720p&release_group=&mode=rss

Anyway. Als ik thuis kom ga ik zeker deze uitgebreide post eens volgen. Ik ben benieuwd of het een beter alternatief is voor NZBGrab.

Door Tweakers user Mr.Viper, zondag 22 mei 2011 23:49

Mar2zz heeft ooit al eens een linux versie van dit alles gemaakt:
Entertainment vanuit de luie stoel

Daarbij heeft hij ook gebruik gemaakt van mediafrontpage!

Door Tweakers user HenkEisjedies, dinsdag 24 mei 2011 10:53

Superhandige guide! Het sickbeard topic en deze guide hebben me goed op weg geholpen naar ultieme downloadluiheid. :D TNX daarvoor!

Mocht je weer eens een update maken, dan is het misschien handig om duidelijk verschil te maken tussen de mappen waarin gedownload wordt en de mappen waar de films in gesorteerd worden. Omdat je je eigen mappen als voorbeeld hebt gebruikt was ik even in de war denk ik.

Door Tweakers user Rutix, vrijdag 10 juni 2011 15:01

Mooie guide! Ik was ben net bezig met een HTPC in elkaar aan het zetten :D Ik ga deze guide zeker gebruiken ;)

Door Tweakers user Brazza, woensdag 20 juni 2012 06:58

Bedankt! Lekker duidelijk en heerlijk helder.

Reageren is niet meer mogelijk