Brommers kieken

Door CodeCaster op maandag 20 december 2010 22:22 - Reacties (15)
Categorie: Vervoer, Views: 4.328

Vroegâh, opa vertelt, toen scooters nog hip en shaggies nog cool waren, was het niets dan brommertaal wat de klok sloeg. In het weekend werden uitlaatpoorten uitgevijld, rolletjes gewogen en varioringen vervangen. Het scooterlatijn was niet van de lucht, en tegen iedereen die het al dan niet wilde horen schepten wij op hoe hard onze tweewielers wel niet konden.Maar blijkbaar verandert de jeugd. Toen ik vanavond uit mijn werk veertig minuten lang had geprobeerd een ijsklompje te worden kwam eindelijk de bus aangereden. Na een "goedenavond" van mijn kant met de nadruk op de laatste twee lettergrepen, al kon de chauffeur er waarschijnlijk niets aan doen dat hij te laat was, nam ik plaats achterin de bus waar een drietal jongens van scooterleeftijd zaten.

Nu ben ik nogal zuinig op mijn oren, dus wanneer ik oordopjes in heb kunnen mijn medereizigers hier amper van genieten (behalve wanneer With Artillery op staat, excuses als u mij eens heeft gehoord), sterker nog, ik geniet doorgaans meer van de omgeving dan van mijn muziek. Vanavond was er echter weinig genieten aan.

De drie jongens, blank overigens, waren het weekend aan het evalueren. De één had een neus gebroken die niet van hem was, een ander had twintig man weten te ontlopen en de derde hield zich wijselijk stil. De verhalen werden steeds flinker, zo had de eerste het weekend ervoor nog iemand neergestoken met een mes wat hij altijd bij zich had, wacht, hij zou het eens pakken. Twee minuten zoeken later in diverse zakken had hij het nog niet gevonden. Erg handig ook bij zich plotseling voordoende gevechten.

Nog een paar sterke verhalen gingen rond, zoals de oom die taxichauffeur was en een Marokkaan zijn vlindermes afhandig had gemaakt, en eindelijk, daar was mijn eindhalte.

Toen wij vroeger vertelden hoe hard onze scooter kon verzonnen we er al snel een kilometertje of wat per uur bij. Volgens vrienden reed ik tachtig, volgens mij zestig met wind mee. Ik hoop voor deze jongens dat ze minstens zo veel overdreven.

In ieder geval zul je mij in het weekend nooit in Noordwijk zien. ;)


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: UI Design: meldingen en gebruiksvriendelijkheid 01-'11 UI Design: meldingen en gebruiksvriendelijkheid
Volgende: Welk vervoer? 12-'10 Welk vervoer?

Reacties


Door Tweakers user sebastius, maandag 20 december 2010 22:25

Ik vermoed dat in het gesprek minstens 100x een ernstige ziekte is gebruikt als krachtterm :P

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 20 december 2010 22:28

@sebatius: nee, dan had ik hun verhalen misschien nog wel geloofd. Deze heren waren zeer welbespraakt voor hun leeftijd, ik heb ze zelfs ettelijke malen "beter dan" horen zeggen, een unicum dezer dagen.

Door Tweakers user Soldaatje, maandag 20 december 2010 22:39

Tja, dit soort apen zijn heel stoer, maar ze komen meestal niet ver in het leven. Waarschijnlijk lopen ze een paar keer tegen de lamp om vervolgens achter de tralies te belanden.
Denk daar maar aan als je ze de volgende keer ziet, en heb medelijden. ;)

Door Tweakers user Brilsmurfffje, maandag 20 december 2010 22:41

ik dacht bij de titel aan een heel ander soort verhaal :P

Door Tweakers user blinkenlights, maandag 20 december 2010 22:51

En dat was niet "beter dan" als in:

"Nog gescoord zaterdag?"
"Echt wel..."
"Beter dan!"

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 20 december 2010 22:52

Noordwijk, niet Leiden. :P

Door Tweakers user jediah, maandag 20 december 2010 23:32

Hmm, dit soort onzin maak ik dagelijks mee in de trein.. btw Brommers Kieken matched dit article niet echt..

Door Tweakers user Thapous, dinsdag 21 december 2010 01:06

Ik dacht ook aan iets anders (http://www.youtube.com/watch?v=johGVVswM4A). Desnietaltemin leuk geschreven :D

Door Tweakers user Spetsnaz, dinsdag 21 december 2010 02:29

Bij veel zullen het bij praatjes blijven maar vanavond op het nieuws bijvoorbeeld zag ik weer iemand die op rotterdam station uit het niets door een groepje marokkanen in zijn rug werd gestoken. Ik vind het echt raar dat we in nederland geen pepperspray bij ons mogen dragen, ik heb serieus overwogen om pepperspray te bestellen die boete van 300,- vind ik minder belangrijk dan mijn gezondheid alleen krijg je dan ook een strafblad waardoor ik het toch maar niet gedaan heb. Ik sta namelijk regelmatig 's avonds laat op den haag HS, erg gevaarlijk station waar 's avonds vaak nog groepjes marokkanen herrie schoppen terwijl je daar dan alleen staat en het is daar al vaak genoeg mis gegaan maar ze doen er niks aan, je ziet er bijna nooit politie. Ook mijn zus is al vaak lastig gevallen op rotterdam en amsterdam station door marokkanen, gelukkig tot nu toe zonder ernstige gevolgen behalve beroving en bedreiging maar het hoeft maar 1x anders af te lopen...

Door Tweakers user jediah, dinsdag 21 december 2010 04:20

Thapous schreef op dinsdag 21 december 2010 @ 01:06:
Ik dacht ook aan iets anders (http://www.youtube.com/watch?v=johGVVswM4A). Desnietaltemin leuk geschreven :D
Ja, dat dacht ik ook.. Meteen geklikt, broek naar beneden, maar helaas geen heet verhaal.

Door Tweakers user joint_me, dinsdag 21 december 2010 10:21

Om de lijn van "brommers kieken" even door te trekken: http://nl.wikipedia.org/w...e_volkstaal_en_eufemismen

* joint_me wou jullie deze niet onthouden

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 december 2010 10:23]


Door Tweakers user Wava, dinsdag 21 december 2010 14:43

Toen ik het stukje "With Artillery" zag slag mijn hart al een stukje over, maar toen ik het aanklikte en het bleek echt infected mushroom te zijn, kreeg ik spontaan een eargasm. Heerlijk nummer, helaas weinig mensen die het waarderen.

Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 21 december 2010 14:46

Ik vind het heerlijk spacende muziek, lekker om te luisteren als de tijd langzaam gaat :)

Door Tweakers user Mar2zz, dinsdag 21 december 2010 19:16

Heerlijk nummer dat Artillery, maar... je moet vooral doorluisteren want die erna, Vicious Delicious piekt zo ongelooflijk lekker, Artillery is daar voorspel bij... lekkerste piek die ik ken, met daarna heerlijke overgang naar Heavyweight, de aftersexcigarette... man man man wat een lekkere cd is dat (alles van ze trouwens, pure headphonematerial)

Door Tweakers user Jism, zondag 9 januari 2011 04:59

Lol Noordwijk. Altijd gezeik vs de Rijnsburg boys. Trend om daar elk weekend te gaan vechten :') Was toen ik 16 was ook al zo .. weinig veranderd dus.

Reageren is niet meer mogelijk