Welk vervoer?

Door CodeCaster op vrijdag 10 december 2010 09:00 - Reacties (22)
Categorie: Vervoer, Views: 4.161

Het is makkelijk trappen tegen een dood paard, maar soms smeekt het betreffende paard er postuum alsnog om. - CodeCaster, december 2010.

Ik heb het met bovenstaande anekdote natuurlijk over mijn favoriete vorm van veetransport, het Openbaar Vervoer, onder de rechtse rakkers beter bekend als OnrendabelenVervoer en fonetisch als Oh Fail. Wat er openbaar is aan dergelijk massatransport weet ik niet, want zonder privacy-aantastend pasje kun je er geen optimaal gebruik van maken, lees: dan betaal je meer. In ieder geval is het OV voor mij zo goed als dood, reden er eens flink tegenaan te trappen. De reden dat ik mijn vervoer vrijwel vaarwel zeg is dat ik het er helemaal mee gehad heb en bezig ben mijzelf een vierwielig gevaarte aan te schaffen. Dat daaruit de nodige andere vormen van ellende voortkomen neem ik voor lief.

Teneinde mijn verdriet te begrijpen nodig ik u uit een kijkje te nemen in de dagelijkse gang naar en van mijn werk. Ik moet hiervoor nog geen dertig kilometer afleggen. De optimale route brengt mij met de trein tot halverwege, vanwaar ik een marge van vijf minuten heb om de aansluitende bus te halen. Eerlijkheidshalve dien ik te vermelden dat de trein vier- en de bus tweemaal per uur rijdt. Een doorsnee ochtend ziet er dus als volgt uit: mijn wekker gaat, ik mep hem uit, tien minuten later tettert de teringherrie nogmaals door mijn kamer en strompel ik de keuken in om daar de Senseo aan te zetten. Terwijl het water pruttelend opwarmt duik ik onder de douche om eveneens wat warmte te absorberen.

Enfin, rond de klok van acht uur loop ik de deur uit met in mijn hand een plastic beker met daarin surrogaatkoffie (wel de Extra Dark-uitvoering, de sterkste soort) naar het treinstation. En daar begint de ellende. Leeft u even mee.

Maandag
De Hemel zij geprezen, de trein is op tijd! Al walmend (het was laat geworden zondagavond) stappen mijn bekertje koffie en ik de trein in. Terwijl we met 130 kilometer per uur de stilstaande auto's op de N11 passeren geniet ik van de laatste slok bruine drab en realiseer me dat de achterlichten van de auto's het enige zijn wat ik buiten zie. Het was dus niet mistig in mijn hoofd, maar gewoon buiten.

Eenmaal in Leiden aangekomen, vergeet niet, de trein was op tijd dus ik had nog vijf minuten voor mijn bus zou vertrekken, liep ik naar beneden, naar de bushalte. Boven iedere busbaan hangt een bord met daarop het lijnnummer van de bus en de tijd waarop het vehikel zou moeten gaan rijden. Het nummer wat ik moest hebben stond er nog niet. Tien minuten later, vijf minuten na de officiële vertrektijd, was het nummer nog steeds niet verschenen en begon ik te ijsberen. Letterlijk, want de mist maakte de atmosfeer adembenemend. Ledematen begonnen onderkoelingsverschijnselen te vertonen en in mijn gedachten leek de ijskoude airco die zelfs in de winter aan schijnt te moeten in de bus een warme woestijnbries te worden.

Helaas verscheen de bus niet, en hebben we gezamenlijk een half uur (en vijf minuten) mogen wachten op de volgende bus en kwam ik een half uur te laat op m'n werk.

Dinsdag
De spitstrein, de treinserie die tussen 7 en 10 en 16 en 19 rijdt tussen Gouda en Leiden, was dinsdagochtend uitgevallen. Hierdoor reden er slechts twee treinen per uur tussen Alphen en Leiden, waardoor deze dubbel zo veel passagiers moesten vervoeren. Vieze forenzen en studenten als we waren vloeiden we in Leiden de trein uit, met per persoon minstens vier nummers Chanel en zeven smaken Axe op ons. Om van de overige geuren maar niet te spreken.

Een kwartier later aankomend op Leiden hield ik al rekening met een kwartier moeten wachten op de volgende bus, maar nee, de vorige was twintig minuten vertraagd! Onderweg reed 'ie echter helaas dermate langzaam dat ik alsnog een half uur te laat kwam.

Woensdag
Gelukkig was er woensdag niets bijzonders aan de hand, dat mocht ook wel, want ik heb 's ochtends na, en 's avonds voor de spits gereisd. En het mistte niet, en het was drie graden boven nul. Maar je moet het lot niet tarten, de week heeft nog twee dagen.

Donderdag
En ja hoor. Gelukkig was er 's ochtends ondanks de hagel en ijzel en bevroren blaadjes en wat dies meer zij niets aan de hand! Ik heb mijn dertig kilometer mooi in een uur afgelegd. Helaas was het me weer niet gegund om op tijd thuis te komen. Op de terugweg was de bus al vijf minuten te laat, en van doorrijden had deze chauffeur niet gehoord. Ik kan hem ook geen ongelijk geven, de bus schudde dankzij windkracht zeven aan de kust stevig heen en weer.

Toen we vier minuten voordat mijn trein zou vertrekken op het station aan zouden komen, zag ik al de bekende mededelingen op de borden. Nee, niet "Schiphol spoor 5b om 18:50", maar "Geen treinverkeer tussen Leiden en Alphen a/d Rijn". Navraag leverde op dat er via de NS geen bussen reden en dat we dus met veel te veel mensen in een veel te volle bus stonden. Een uur later thuis dan gepland.

Vrijdag
En wat zal er vandaag weer gebeuren? Eigenlijk interesseert het me niet eens meer. Tegen de tijd dat deze blog voorgeprogrammeerd online komt zal ik ergens met de bus file staan, of met mijn geluk nog op de trein staan te wachten op m'n beginstation omdat de waakvlam van een wisselverwarming is uitgewaaid. Ik kan me er niet meer bij neerleggen, het kost me te veel tijd van m'n leven. Ik ga er wat aan doen, ik ben hard bezig.

En het allerergste nog: de NS negeert m'n proza. Deze mail heb ik pas nog gestuurd:
Beste NS,


Vorig jaar heb ik u een vergelijkbare vraag gesteld als de hier volgende, maar tot op heden heb ik geen antwoord mogen ontvangen, daarom stuur ik u nu deze hopelijk verduidelijkte e-mail.

In december 2009 heeft NS Reizigers besloten dat de spitstrein tussen Alphen aan den Rijn en Leiden niet meer zou pendelen tussen die twee plaatsen, maar dat deze zou vertrekken uit Leiden en via Alphen naar Gouda zou reizen en vice versa.

Nu zijn deze sprinters die op dit traject worden ingezet niet bepaald de meest comfortabele vorm van vervoer per spoor, dus wanneer zich in Gouda, Waddinxveen of Boskoop problemen voordoen kan deze vertraging er nooit meer worden uitgereden omdat de reizigers dat fysiek niet kunnen hebben. Soms probeert de machinist dit tussen Alphen en Leiden Lammenschans nog te doen, maar wanneer met 130 kilometer per uur door het zich aldaar bevindende weiland wordt gereden voelen de reizigers zich alles behalve comfortabel , maar meer als een verzameling stuiterballen in een langwerpig blik. Daarnaast moet er halverwege toch altijd vaart worden geminderd om de tegentrein te passeren, dus eenmaal vertraagd komt de trein nooit op tijd in Leiden aan.

We zijn inmiddels november haast voorbij, maar de problemen beginnen zoals ieder jaar rond half oktober en houden aan tot half februari, en ik heb besloten er niet meer passief bij te blijven. Het is namelijk op z'n zachtst gezegd behoorlijk vervelend als je dagelijks, ongeacht het tijdstip van vertrek, minstens vijf tot zelfs vijftien minuten vertraging hebt op een traject van dertien minuten, en daardoor in Leiden een klein half uur in de kou op de aansluitende bus kunt gaan staan wachten.

Een optie is het nemen van een trein eerder, zult u waarschijnlijk zeggen. Hiertoe word ik vanwege de vakantiedienstregeling toch al in de zomer vier en in de winter twee weken gedwongen. Maar dat brengt mijn reistijd op ruim 75 minuten, want ik een onacceptabel tijdsbestek vind voor het afleggen van een afstand van 25 kilometer. Dat haal ik fietsend nog, wat ik komende zomer zeker zal overwegen. En daarnaast sta ik dan in het geval dat er eens géén vertraging is na het vertrekken met een trein eerder nog weer ruim een kwartier te wachten in Leiden, wat eens mens in de herfst en winter niet voor zijn plezier doet.

Mijn vraag is dan ook: verwacht u dat dit op korte termijn verandert? Zit het in de planning om meer treinen te laten rijden op het traject Gouda - Alphen aan den Rijn - Leiden? Is de oorzaak van de vertragingen bekend en kan en gaat hier iets aan gedaan worden? Of bent u van plan wéér een winter aan te blijven kwakkelen, dagelijks alleen op dit traject al honderden reizigers letterlijk uren in de kou te laten staan? Dit kost me in de genoemde maanden gemiddeld per week anderhalf uur, tijd die ik veel beter kan besteden.

Mocht u deze mail niet, niet tijdig of zelfs ontkennend beantwoorden dan ga ik op zoek naar een alternatief vervoersmiddel en zeg ik mijn jaartrajectabonnement zo spoedig mogelijk op. Ik sta dan dagelijks wellicht ook minstens een kwartier stil, maar dan tenminste wel warm.
En ik heb tot op heden nog geen antwoord mogen ontvangen. Ik heb ook al legio "geld terug bij vertraging"-formulieren ingeleverd. Bij het vakje met "op welke dag had u vertraging?" streep ik de invulvelden door en vul ik "elke dag" in. Ze doen er niks mee, want hun vertraging is maar vijftien minuten. En dan heb je als reiziger gewoon pech. Elke dag.

Het enige wat ik mij nog afvraag: hoe kunnen mensen in vredesnaam positief zijn en blijven over het Openbaar Vervoer?


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Brommers kieken 12-'10 Brommers kieken
Volgende: Told you so 12-'10 Told you so

Reacties


Door Tweakers user MittaM, vrijdag 10 december 2010 09:08

Helemaal met je eens, het traject almere buiten - amsterdam lelylaan heeft ook geregeld problemen, en al helemaal als ik via amsterdam zuid met de metro ga dan is het weer eens sardientjes vervoer.

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 10 december 2010 09:11

En ja hoor, de spitstreinen reden vanmorgen weer niet. Gelukkig zag ik het op tijd én had de normale trein tien minuten vertraging, waardoor ik slechts vijf minuten eerder van huis hoefde en maar vijf minuten langer dan normaal op de bus heb staan wachten.

Hoe moeilijk kan het nou zijn :')

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 09:23]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 10 december 2010 09:25

Mja, maar zoals je zelf ook aangeeft rij je met de trein op een gegeven moment de stilstaande wagens voorbij. Dan word de vraag ineens ook : hoe vlot zal het met de wagen gaan?

Persoonlijk mag ik niet klagen. Ik woon op 5 minuten wandellen van het station, het werk zit nog dichterbij en moet geen overstap maken. Ik ben weliswaar een half uur te vroeg op mijn werk elke dag maar heb eigenlijk zeer weinig vertraging. En met de wagen geraak ik er echt niet sneller. Lekker rustig en ontspannen, de krant lezen op de trein en uitgerust toekomen op het werk voor een leuke dag.

Door Tweakers user DDC, vrijdag 10 december 2010 09:27

Daarom vind ik ook dat carpoolen een groter publiek moet krijgen. Ben je verlost van het OV met het extra comfort dat een auto te bieden heeft.
Ikzelf rij ook dagelijks met trein en bus. Op vrijdag wil ik nog wel eens de auto pakken maar de 60 min OV tegenover de 50 minuten auto + de kosten daarvan laten mij vaker kiezen voor OV.
En aangezien ik een half uur later dan de rest hier begin heeft carpoolen voor mij jammer genoeg geen zin

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 10 december 2010 09:31

Blokker_1999 schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 09:25:
Mja, maar zoals je zelf ook aangeeft rij je met de trein op een gegeven moment de stilstaande wagens voorbij. Dan word de vraag ineens ook : hoe vlot zal het met de wagen gaan?
Dat is natuurlijk maar net welke route je neemt en hoe laat je vertrekt. Het is met de auto te rijden in dertig minuten, als het een beetje tegenzit ben je een uur aan het rijden: net zo lang als met het OV in de meest optimale situatie. Maar dan zit je wel warm en word je niet door je medereizigers tegen de ramen gedrukt.

Door Tweakers user ik222, vrijdag 10 december 2010 09:31

Het OV is inderdaad een grote fail. Sowieso zitten de bussen / treinen overvol in de spits en dan moet je ook nog hopen dat de hele zooi uberhaupt op komt dagen.

En dan beginnen we nog maar niet over de OV-Faalkaart.

Door Tweakers user Apache, vrijdag 10 december 2010 09:32

Zelfde situatie in Belgie. Er is goede 1 reden om het openbaar vervoer te nemen, als je geen geld hebt om een auto te rijden of je bent nog niet oud genoeg en dan nog een aantal slechte redenen zoals boomknuffelaars.

Dat geeft ook al meteen een beeld van de mensen op de bus, wat meteen een extra nadeel is.

In ALLE andere gevallen is het echt veel beter om gewoon de wagen te nemen.

Ik heb trouwens nog nooit ergens gewerkt waar ik efficient met het openbaar vervoer kan geraken van waaruit ik woon.

Sterker nog, ik ben tamelijk zeker dat ik niet onder de 2,5h reistijd (enkel) met het openbaar vervoer op mijn werk kan geraken. Terwijl ik met de auto al een tijd van 40min heb neergezet (meestal eerder 1h, afhankelijk van hoe flexibel snelheidsborden geinterpeteerd worden)

Door Tweakers user Aganim, vrijdag 10 december 2010 10:22

Ach ja, het traject Leiden-Alphen.. Vandaag stond de sprinter richting Gouda inderdaad weer werkeloos toe te kijken op Leiden. Ditmaal wegens 'logistieke problemen'.
Met als gevolg dat je als haringen in een ton in de stoptrein, excuus: Intercity (hij slaat immers Vleuten over), richting Utrecht zit.

Wat betreft files, tja.. Vanuit de trein zie ik ook regelmatig stilstaande auto's tussen Leiden en Utrecht staan, maar toch ben ik met de auto gegarandeerd sneller.
Geen wandeltocht naar het station, geen 22 minuten overstap op Leiden, niet op Utrecht hoeven te wachten op een vaak overvolle bus. (Met als gevolg dat je weer kan wachten op de eerstvolgende, welke met een beetje pech ook weer laat en dus ook stervensdruk is.)

Gewoon warm in de auto kunnen zitten, op de geëikte punten wat file, maar zo goed als gegarandeerd in 1,5 uur (1 uur zonder files) op je bestemming zijn, ipv de 2,5 uur die je er met het OV voor moet uittrekken. Maar ja, voor die kwaliteit betaal je dan helaas ook wel.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 10:22]


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 10 december 2010 10:50

wees dan maar blij, er zijn ook mensen die de mogelijkheid niet hebben zich de luxen van een auto te permitteren. en dan heb ik het dus niet over financiële redenen, maar bijv blinden, epileptici en of andersoortige autoïnmobielen.

andere leuke 'problemen' met het nieuwe oh-fail systeem hoorde ik gister, er blijken dus hier in de omgeving ritjes met de stadsbus te zijn waar je 6 (ZES) euro moet betalen voor een ritje,

stel je voor je woont in een middelmatige stadje, en je moet s ochtends met de bus naar je werk aan de andere kant van dat stadje (als je een beetje doorfietst lukt je dat in +/- 20 minuutjes, 40 als je wat minder vlot bent en niet tegen tegenwind bent opgewassen.
'vroegah toen het ov nog per geografisch gebied was ingedeeld, koste je dat 4 strippen, (3 zones en een basis strip). kortom: bijna 4 ritten per strippenkaart tegenwoordig kost je dat ritje 6 euro.

uitleg: doordat de bus kriskras door meerdere wijken heenrijd, (waar je met de fiets of auto dus over de ringweg kunt), maakt ie nogal wat extra kilometers, en zoals het elke buschauffeur betaamt rijden ze ook nog eens van A via C (c van centraal station) naar B
kortom de prijzen mogen dan zogenaamd niet zijn gestegen, maar dat is alleen voor die lijnen die via 1 lange rechte weg direct van B via C naar D rijden. voor alle overige bussen treinen en andersoortige vervoermiddelen zijn de prijzen bijna gelijk getrokken met die van een privé taxi.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 10:51]


Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 10 december 2010 11:00

i-chat schreef op vrijdag 10 december 2010 @ 10:50:
'vroegah toen het ov nog per geografisch gebied was ingedeeld, koste je dat 4 strippen, (3 zones en een basis strip). kortom: bijna 4 ritten per strippenkaart tegenwoordig kost je dat ritje 6 euro.

uitleg: doordat de bus kriskras door meerdere wijken heenrijd, (waar je met de fiets of auto dus over de ringweg kunt), maakt ie nogal wat extra kilometers, en zoals het elke buschauffeur betaamt rijden ze ook nog eens van A via C (c van centraal station) naar B
kortom de prijzen mogen dan zogenaamd niet zijn gestegen, maar dat is alleen voor die lijnen die via 1 lange rechte weg direct van B via C naar D rijden. voor alle overige bussen treinen en andersoortige vervoermiddelen zijn de prijzen bijna gelijk getrokken met die van een privé taxi.
Het basistarief is nog geen tachtig cent, de prijs per gereden kilometer ligt tussen de 10 en 15 cent. In het meest pessimistische scenario heb je dan 35 kilometer afgelegd voor 6 euro, een behoorlijk schappelijke prijs waar een taxi niet eens voor komt opdagen. En bij 10 cent per kilometer reis je 52 kilometer voor zes euro. Dat red je niet met de door jou genoemde vier strippen, behalve als je inderdaad rondjes door de stad blijft rijden.

Daardoor betaal je nu eindelijk naar wat je gebruikt, waardoor de prijsverdeling eerlijker wordt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 december 2010 11:01]


Door Tweakers user Sigurdar, vrijdag 10 december 2010 11:04

Ach, ja.. Het is de laatste tijd echt een zooitje met de bussen in Leiden. Ik heb tegenwoordig ook elke dag minstens 5 à 10 minuten vertraging. ;(

Door Tweakers user GenjiBlade, vrijdag 10 december 2010 11:12

Elke dag reis ik op het traject Enkhuizen -> Amsterdam Centraal om van thuis op mijn werk te komen. In de spits uren worden er zogenaamde "spitstreinen" ingezet om de menigte toch een beetje te verspreiden, 'sochtends werkt dit prima, trein is standaard 5 minuten te laat, maar met een snel gewandel valt dit te compenseren maar 'sAvonds. Asjeblieft. ;_;

Gister middag om 17:13 op sloterdijk aangekomen zie ik tot mijn verbazing dat de "vroege" IC die ik nooit haal nog niet is aangekomen, fantastisch! Tot er wordt omgeroepen: "Damens en Heren. De Intercity naar Hoorn en Enkhuizen van 17:14 rijdt vandaag niet".

Prima, die haal ik toch bijna nooit, dan maar op die van 17:25 wachten, maar nee: "Damens en Heren. De Intercity naar Hoorn en Enkhuizen van 17:25 rijdt vandaag niet". Afijn, dan maar met de Stoptrein naar Hoorn en daar overstappen, tot mijn vriendin uit Hoorn belt dat er daar OOK geen treinen rijden en dat ze met de bus via Wervershoof en Andijk (Want de NS zet tegenwoordig geen bussen meer in) een uur om moet reizen om thuis te komen.

Afwachtend op faal bel ik vast mijn vader op die in Purmurend werkt of die even zou willen wachten op Purmerend Overwhere om mij op te halen, reis van Sloterdijk naar Overwhere is toch maar 22 minuten, geen probleem.
Met 3 minuten vertraging blijven we 5 minuten wachten net 10 meter van het perron van Sloterdijk af. Op Zaandam blijven we langer dan verwacht, Purmerend Weidevenne blijven we 10 minuten staan en net voor Purmerend Overwhere (Ik kan inmiddels mijn vader's auto geparkeerd zien staan) blijven we wel 10 minuten wachten op de tegentrein uit Hoorn. Vervolgens wordt er door de machinist het volgende omgeroepen: "Damens en Heren, wij wachten op dit moment op de tegentrein uit Hoorn, die komt zodadelijk op Purmerend binnen. De prognose is dat wij zo speodig mogelijk kunnen vertrekken". In mijn hoofd galmt: "Dat is geen prognose dat is een feit, we kunnen niet eerder vertrekken dan mogelijk, een prognose is over 5 of 10 minuten vertrekken, of 30 seconden". Jahoor, de NS werkt aan betere informatie voor reizigers maar ik merk er anders behoorlijk weinig van.

Afijn, met 30 minuten vertraging toch aangekomen op Overwhere waar mijn vader op me zat te wachten, op naar Hoorn.

Met enige hoop dat de NS toch misschien hun dienst hebben hervat of in ieder geval bussen hebben ingezet dropt mijn vader mij af op station Hoorn om vervolgens weg te rijden zodat hij boodschappen kan doen en zelf naar huis kan. Op het station aangekomen zie ik daar toch een intercity richting Enkhuizen staan. Helaas heeft de NS een gevoel voor humor en stond deze trein er alleen voor de sier, ook waren er geen NS bussen en de eerst volgende bus die een uur om rijdt vertrok pas over 50 minuten.
Hoe kon ik het ook in mijn hoofd halen om de NS te vertrouwen.

Vader weer opgebeld, auto van hem geleend en 2 uur en een kwartier later dan gepland thuis.

Al kan ik melden dat dit een extreem uitzondering is moet ik helaas de waarheid vertellen en zeggen dat vertragingen op de terugweg normaal zijn. Vaker dan niet komt de NS dan 10 a 20 min te laat aan met rtreinen die maar half zo lang zijn als ze horen te zijn waardoor op ieder station de trein meer vertraging oploopt doordat mensen uit en in moeten stappen en zich als sardines tussen de menigte moeten wringen.

De gridlock file op de A8 wordt dan steeds aantrekkelijker, al moet ik dan wel eerst mijn eigen auto aanschaffen.

Zoals men leest is het dus overal een bende met de NS, de beloofde wintervoorbereidingen lijken dan totaal overbodig, want de NS/ProRail vinden heus wel een excuus om iets anders kapot te laten gaan.

Door Tweakers user Tazzios, vrijdag 10 december 2010 11:27

@ik222
lichtelijk aan het generaliseren? Ik reis elke dag tussen Rotterdam en Amersfoort tijdens de spits. En kan vrij wel altijd zitten(en in het gangpad staat meestal een mensen die met z`n tweeën perse bij elkaar willen zitten). 1 keer in de 3 maanden is het de halve rit staan.
Opvallend: bij vertraging en storingen zie je mensen vaker een praatje maken en kan het best gezellig zijn de saamhorigheid.

slechte verbindingen zullen er ook wel zijn maar altijd dat generaliseren van problemen vindt ik zo`n kudde gedrag.
Zo kan ik ook stellen "Met de auto sta je altijd in de file".

Disclaimer: heb zelf ook een auto maar vind het prettiger om met de trein te gaan, beetje slapen, krantje lezen en je ontmoet nog eens iemand.

Door Tweakers user BdK9001, vrijdag 10 december 2010 11:40

In het kader van Oh Fail en bij behorende debiele reistijden: een standaard reisje vanaf mijn huis (Utrecht-Oost) naar dat van mijn vader (Hellevoetsluis) duurt met de auto 45-70 minuten, afhankelijk van de rechtervoet en de drukte. Met het OV heb ik een reistijd van 110 minuten, dat is echter zonder wachttijden mee te rekenen, inclusief kost het dan zo'n slordige 130-150 minuten zònder vertraging...

Als ik dan bedenkt dat ik het op de racefiets in 190-210 minuten kan en dat een retourtje met de auto in dezelfde tijd kan als een enkeltje met OV snap ik inderdaad niet dat er nog mensen met het OV gaan (gelukkig kan ik vaak vanaf Rotterdam met mn vader meerijden :) )

Door Tweakers user swartzkip, vrijdag 10 december 2010 12:02

Een persoonlijk irritatie punt is het feit dat er steeds meer uit de trein word gesloopt, het is tijden geleden dat ik een snackcar voorbij zag komen, en als je dan een keer ergens moet wachten betaal je benzinepomp prijzen terwijl er een rij staat die ik nog nooit bij de pomp heb gezien, en wanneer je besluit in de rij te gaan staan komt de trein natuurlijk wel op tijd. *die snackbars op het peron zijn funest voor me rond een uur of 6, dan heb je al trek en begint het ook nog nar patat te ruiken terwijl je in de kou staat te wachten. Daarnaast het is het OV gewoon duur, een kaartje tweede klasse is bijna even duur als de brandstof kosten van een beetje zuinige auto, terwijl je daar met 4 man in kan :)

Door Tweakers user afraca, vrijdag 10 december 2010 12:08

Allereerst hulde voor de schrijfstijl, dergelijke kwaliteit is tegenwoordig meer uitzondering dan regel (en ja, dat is een bewust verkeerde uitspraak die normaliter andersom wordt gebruikt).

Het OV heeft de twijfelachtige eer zich bij mij te mogen scharen in de categorie "dubbele gevoelens". Ik vind dat wij er allen bewust van moeten zijn dat Nederland na Japan het drukste spoorwegennetwerk van de wereld heeft. Daarnaast ben ik een halve hippie op het gebied van CO2 uitstoot (op mijn hypocriete nachtdownloadsessies na dan... ) en vind dat het OV een prima gelegenheid bied onze uitstoot te verminderen. Maar..... reis een jaar met minstens 1 overstap en u mag aan de bètablokkers voor uw bloeddruk.....

Idealiter gaat 75% van nederland carpoolen (inclusief ik) , en 25% met OV :+

Door Tweakers user Phehistyr, vrijdag 10 december 2010 12:08

Ik heb de luxe nog geen 10 minuten fietsen van mijn werk te wonen, maar ben toch ontzettend blij met het autootje dat ik laatst heb gekocht. Het is ineens zoveel makkelijker om eens ergens naartoe te gaan. Voorbeeldje: mijn ouders wonen ongeveer 45 kilometer hemelsbreed van waar ik woon. Met het OV doe ik er minimaal 2,5 uur over om daar te komen (en ik heb al vaak genoeg 3,5+ uur gehaald). Met de auto doe ik er zo'n 45-60 minuten over. Daar komt nog eens bij dat ik op een zondag na 17:00 het dorp van mijn ouders niet uitkom omdat de bus dan gewoon niet meer rijdt.

Treinen is leuk als je van stadscentrum naar stadscentrum moet gaan en voor het forensen tijdens de spits kan ik me de voordelen ook wel voorstellen, mits de locaties van wonen en werken een beetje gunstig zijn. En daar heb je het probleem te pakken: het OV kan gewoon nooit fijnmazig genoeg worden en goed genoeg aansluiten bij de behoeftes (reistijden) van de consument om de auto echt te kunnen vervangen.

Door Tweakers user Spetsnaz, vrijdag 10 december 2010 12:11

@Tazzios
Dus omdat jij toevallig 1 traject hebt waar het wel goed gaat faalt het OV niet op andere plaatsen? Over generaliseren gesproken.

Door Tweakers user T-gamer, vrijdag 10 december 2010 14:00

Zeer vermakelijk om te lezen.
Toevallig heb ik een route waar meestal zo slecht is over te stappen dat ik niet vaak last heb van het missen van een verbinding (ik moet toch al een half uur wachten).
Toch vind ik het wel kwalijk dat de NS er in de organisatie al bijna vanuit gaat dat er een hoop vertraging zal zijn (altijd). Als de NS daar nu eens iets aan ging doen...


Door Tweakers user marcel87, zaterdag 11 december 2010 02:27

Prachtige blog, zoals altijd :P. Hulde _/-\o_ !

Inderdaad geen hulde voor het OV. Ik heb 6 jaar met het OV gereisd, waarna ik het eigenlijk toch echt spuugzat was. Vanuit the-middle-of-nowhere (Achterhoek, Dinxperlo) reisde ik richting Arnhem, waarbij een enkel tripje als ik geluk had in 2 uur kon. Dat is 4 uur op een dag, maar ja ik had de middelen niet om met een auto te gaan en had natuurlijk ook gewoon een goede prachtige ouderwetse OV-jaarkaart. Het was echter vaker het geval dat ik in totaal 5 uur per dag moest reizen, in plaats van 4 uur of minder. En dat terwijl het reizen per auto, met je voet het gaspedaal vol in gedrukt (Duitse autobaan A12), binnen 40 minuten op de plek van bestemming zou zijn.

Ik heb net als jij enkele mailtjes verstuurd en dergelijke vertragingspapieren ingevuld, maar heeft mij niets geholpen. Inmiddels wordt Ariva de nieuwe vervoerder en Syntus gaat weg. Ik verwacht eigenlijk dat het weinig verbeterd, aangezien Ariva stukken grootschaliger is en niet zo zeer banden heeft lokaal en daarnaast is het enkelspoor tussen Zevenaar-Winterswijk het drukst bereden spoor van Nederland met vele overgangen en de helaas bijbehorende sein-, overgang- en wisselstoringen, buiten het herfst en/of winterweer om.

Inmiddels heb ik wel zelf een auto, en dat is zeker een luxe als student zijnde ben ik mij van bewust, maar ik wil echt voorlopig niet meer terug. 's Ochtends sta ik wel vaker een half uur in de file, maar je bent zo lekker onafhankelijk, gaat stukken sneller ondanks de file en je zit ook nog een lekker warm. Ik heb echter alle respect voor de mensen die gewoon wel met het OV gaan!

@ Codecaster: Heb je al een auto of ben je nog op zoek?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 december 2010 02:31]


Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 16 december 2010 00:27

Ik ben nog op zoek. Nou ja eigenlijk komt het gewoon neer op wachten op een leasewagen, want op zelf een auto rijden loop je leeg...

Reageren is niet meer mogelijk