Communicatie deel 5: wasmachine

Door CodeCaster op donderdag 16 september 2010 21:15 - Reacties (14)
Categorie: Een eigen huis, Views: 4.576

Omdat ik er vandaag op m'n werk lekker de gang in had zitten heb ik een uurtje langer doorgewerkt, waardoor ik helaas wel na sluitingstijd van de supermarkt-om-de-hoek thuis aankwam. Dat maakte op zich niet uit, want wanneer ik kook kook ik vaak voor meerdere dagen: leve de koelkast en de vriezer. Terwijl mijn eten opwarmt plop ik dan zo'n lekkere bruine pretpaal open en nog voor ik m'n eerste biertje van de avond op heb, heb ik mijn avondeten voor me staan. 't Is net of ik getrouwd ben.

Ik had me vanavond bij thuiskomst voorgenomen om de was te gaan doen terwijl mijn prakje in de magnetron warmte stond te vergaren, maar toen ik de deur van de wasmachine opende stroomde het water me nog net niet tegemoet. Mijn favoriete huisgenoot (of zijn mensenschuwe, nog steeds illegaal bij ons inwonende vriendin) had zijn volledige wasmandinhoud in de trommel van de wasmachine weten te proppen. De was was er niet alleen met geen mogelijkheid uit te krijgen, maar was ook nog eens drijf- en drijfnat.

Dat krijg je ervan wanneer je de handleiding niet opvolgt. Daarin staat niet voor niks dat je de trommel maar halfvol mag doen, en bij waterabsorberende stoffen zoals badstof en wol zelfs nog minder, maar wie schijt heeft aan alle huisregels heeft dat natuurlijk ook aan een stom boekje dat bij een wasmachine hoort.

Mijn was moest erin, dus de zijne eruit. Toen ik eindelijk de naar schatting vijftien kilogram zware was uit de trommel had gepeuterd viel mij wat op. Vanuit de rubber rand die het glas van het deurtje afschermt van de inhoud van de wasmachine lag mij een stuiver aan te staren. Niet zo'n ouderwetse guldenstuiver maar gewoon een munt van vijf eurocent. Het is namelijk wel eerder voorgekomen dat er geld of andere voorwerpen in de rand lagen, en dat vormde meestal een slecht voorteken. Niet dat ik koperen muntjes bovennatuurlijke gaven toedicht, maar waar rook is is vuur, een ongeluk komt nooit alleen en vul nog maar een paar clichés in: het muntje was waarschijnlijk niet het enige dat in de wasmachine verstopt zat.

Na een grondige inspectie van de trommel leek het ernaar uit te gaan zien dat mijn voorgevoel toch ongelijk ging krijgen, en ik deponeerde mijn was in de nu lege trommel. Na het vullen van een wasbolletje, het dichtgooien van de deur en het starten van mijn favoriete programma (veertig graden, kort) kwam mij uit de onderbuik van de witte reus een boosaardig gerommel tegemoet. Het zal toch niet hè...

Ja hoor. Meneer shit for brains had zijn zakken inderdaad niet geleegd, en na het kantelen van de wasmachine en het opendraaien van het filter lagen mij nog twee munten en een gipsplaatschroef aan te grijnzen. Erg schoon, dat wel.

Ik heb een vuilniszak gepakt, die voor de deur van de badkamer uitgespreid, daar zijn zeiknatte was op gedeponeerd, en daar bovenop de handleiding van de wasmachine gelegd. Opengeslagen op het hoofdstuk "Hoe de trommel te vullen". Bovenop de maagdelijk witte pagina's prijken drie munten en een schroef.


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Eduard de Eekhoorn 09-'10 Eduard de Eekhoorn
Volgende: Downloadmanager 09-'10 Downloadmanager

Reacties


Door Tweakers user websterxsd, donderdag 16 september 2010 21:18

Hahaha, wat een verhaal. Tja, je maakt nog eens wat mee hé. Op zon dag.

Door Tweakers user chucky, donderdag 16 september 2010 21:25

Ja, sommige mensen geven er echt geen shit om en wonen liever nog thuis bij hun moeder... Moeten ze fijn doen hoor, iedereen zijn recht, maar ik ben blij dat ik niet zulke huisgenoten heb :Y)

Door Tweakers user sinner2stroke, donderdag 16 september 2010 21:35

Oud HJ deed dat hier ook wel eens. Nou ja eens, VAAK. Paar keer iets van gezegd, maar daar gaf mevrouw geen gehoor aan. Toen maar een keer een fles bleek, bij haar schone was gegooid en de kookwas aangezet. Nu is ze verhuisd en is de wasmachine van binnen steriel!

Door Tweakers user Spesh, donderdag 16 september 2010 21:38

Ik stop altijd gewoon wat extra kleingeld in mijn zakken voordat ik me kleding in de wasmachine volprop, gewoon om mijn huisgenoten te irriteren. Meestal krijg ik het dan terug in een vuilniszak, met een boekje erboven op, geen idee wat ze ermee bedoelen maar scheelt mij weer werk om me kleding uit de wasmachine te halen. :)


Door Tweakers user sypie, donderdag 16 september 2010 21:51

Handleiding? Dat is toch dat boekwerk wat het altijd goed doet bij wiebelende tafels en kasten?

Door Tweakers user Puch-Maxi, donderdag 16 september 2010 22:18

Alles wat je aan geld in de wasmachine tegenkomt mag je houden hoor! Dat werkt perfect tegen zulks lui! :D

Door Tweakers user Lothlórien, donderdag 16 september 2010 22:44

ach huisgenoten.....

Had altijd een keurig huis: wel wat duurder dan de gemiddelde kamer in Wageningen, maar daarvoor had je dan een mooi uitzicht in één van de hoogstopgeleide straten van Nederland. Begon me al bijna thuis te voelen :P.

Toen kreeg ik ineens een stel nieuwe huisgenoten, die vonden het maar wat raar dat je voor een tentamenweek nooit een huisgenoot tegenkwam, dat mede-huisgenoten studeerden met de deur dicht, dat iedereen zijn eigen kookgerei had en bijhield etc.
dat de huisbazin (die in het voorhuis woond) regels en huurders bepaalde etc.

Nee, de nieuwe manier van leven was: plaats in de koelkast reserveren voor bier (wat doet dat stuk kaas daar nu weer?), potten en pannen kon je best een week opsparen alvorens af te wassen, na de afwas kun je de vaat beter in het afdruiprekje laten staan: het droogt vanzelf en als iemand dat rek nodig heeft wordt de rommel automatisch opgeruimd. (idem met vuilniszakken: waarom naar de Kliko lopen als je ze ook in de keuken kunt zetten)
Kamerdeuren open: veel gezelliger want je hoort elkanders muziek. (zeker als je buren stoer gaan doen met zo groot mogelijke subwoofers). Hospiteeravonden: kun je zelf de beste feestbeesten huisgenoten uitzoeken.

Dit deed me besluiten dat ik beter iets rustigs met mijn vriendin kon gaan zoeken.
een jaar na de veranderingen: ik ben verhuisd en de huisbazin heeft de keuze voor nieuwe huurders weer in eigen hand genomen.
Er woont nu o.a een "saaie, hardwerkende, serieuze Fransman" en ik geloof dat de rust zich zo langzamerhand weer aan het herstellen is.

Door Tweakers user Yodah, vrijdag 17 september 2010 07:33

@lothlorien: Ja, zo gaat dat in studentenhuizen. En zo hoort het ook te gaan. Zolang niet andermans spullen schade wordt aangebracht en anderen de mogelijkheid tot af en toe studeren niet volledig wordt ontnomen dan is het prima. Overigens is het wel zuur als je bewust een kamer hebt gezocht waar het rustig is en dat ineens verandert.

@codecaster: gewoon dat schroefje op wat plekken door die was trekken, kan zomaar gebeuren in een draaiende wasmachine met scherpe voorwerpen erin toch...

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 17 september 2010 09:43

tsjah lullige situaties dit, maar zo'n on-uitgesproken daad als het neerleggen van de handleiding dat snapt zo'n persoon dus echt niet he... sterker nog : of hij lacht erom of hij geeft aan zijn vriendin wel aan van : wat een rare gasten heb je hier zitten...
je moet zo iemand gewoon aanspreken, aangeven dat ie dus als illegale medebewoner er best mag blijven, als niet-mee-betalende medebewoner best de wasmachine mag gebruiken maar dat ie dat dan wel op een nette en correcte manier moet doen... en die vriendin die mag dat dan ook wel weten...

Door Tweakers user Rowdy.nl, vrijdag 17 september 2010 09:47

Yodah schreef op vrijdag 17 september 2010 @ 07:33:@codecaster: gewoon dat schroefje op wat plekken door die was trekken, kan zomaar gebeuren in een draaiende wasmachine met scherpe voorwerpen erin toch...
Zelf een geopend doosje ouderwetse scheermesjes in het wasmasjien kieperen, voor de next tim dattie gaat wassen... (wel even opletten dat er geen inliggen als je zelf gaat wassen)

Maarre, dat boekje op de was vat ik niet helemaal... Als ik zo dit verhaal lees, met de vorige blogs over dit sujet in m'n achterhoofd, verwacht ik niet dattie er überhaupt iets mee gaat doen... Hoogstens dat je straks je handleiding kwijt bent... :)

Door Tweakers user lexi, vrijdag 17 september 2010 14:54

Ik heb een vuilniszak gepakt, die voor de deur van de badkamer uitgespreid, daar zijn zeiknatte was op gedeponeerd, en daar bovenop de handleiding van de wasmachine gelegd. Opengeslagen op het hoofdstuk "Hoe de trommel te vullen". Bovenop de maagdelijk witte pagina's prijken drie munten en een schroef.

Foto's!

Door Tweakers user analog_, vrijdag 17 september 2010 18:18

Huil huil #carebears. Dump die kleren dan gewoon op de grond pal voor de wasmachine kan ze het gelijk eens oefenen hoe het wel moet. Dan maak je tenminste een statement ipv. het voor hun deur te zetten met de lieve vraag of ze aub toch de handleiding willen lezen (en terecht een apparaat met een handleiding is niet intuïtief genoeg).

ps. Zoals je die zin hebt geschreven lijkt het wel dat de handleiding onbeschreven is. Wat de geste nog zinlozer maakt.

Door Tweakers user CodeCaster, vrijdag 17 september 2010 23:00

Ik heb verder al verschillende malen tegen hem (hij is mijn huisgenoot, zij woont bij hem in) gezegd hoe de wasmachine te gebruiken. En dat je zelf niet de intuïtie hebt de trommel niet volledig vol te proppen is toch echt aan jou te wijten en niet aan het ontwerp van het apparaat.

Verder stond de hoeveelheid geld die in de machine was gekomen niet in verhouding tot de voorrijkosten van de monteur en de prijs van een nieuwe pomp, die we met z'n allen hadden moeten betalen wanneer ik mijn was verder had laten draaien terwijl de rommel in de pomp zat.

Behalve dat is de handleiding nu, samen met de was, inderdaad verdwenen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 september 2010 23:02]


Reageren is niet meer mogelijk