Pizza Hawaï

Door CodeCaster op dinsdag 24 augustus 2010 19:41 - Reacties (26)
Categorie: Random thoughts, Views: 5.341

Aan: Dr. Eutker
Onderwerp: Pizza Hawaï
Bericht:

Geachte heer, mevrouw,

Jaren geleden, en dan bedoel ik echt jaren geleden, zo rond 1990 zal het geweest zijn, werd onze familie geterroriseerd en behoorlijk ook. Niet van buitenaf, waar men zich nog enigszins kan wapenen, nee, van binnenuit. Een oom van mij, oom Bert, vond het leuk om mensen in zijn nabijheid te pesten. U kent het vast wel. Wat onschuldig begon, zoals een suikerklontje gooien in een glas cola dat je net richting je mond bewoog, of tijdens het eten net doen of er iets op de grond viel en onder tafel je veters aan elkaar of aan de stoelpoten knopen, groeide al snel uit tot een onophoudelijke stroom terreuraanvallen.

De echte terreur begon met een kogelbrief. "Voor de grap", was zijn verklaring. Tante Sara kon er niet om lachen en eet nu, twintig jaar later, nog steeds door een rietje. Daar moet wel bij worden gezegd dat de half doorgezaagde traptrede, wederom dankzij oom Bert, daar wellicht ook iets mee te maken had. Uiteraard ging dit verhaal als een lopend vuurtje door de familie rond, en men begon de boosdoener niet meer uit te nodigen op verjaardagen en andere feestelijkheden, waarop hij zich hopelijk wat meer zou afzonderen van de familie. Enkele maanden leek dit goed te gaan, tot de dag van de verjaardag van oom Bert aanbrak.

Ik werd, klein kind als ik was, als spion eropuit gestuurd. Ik moest bij oom Bert gaan kijken. Krap zes jaar oud was ik, en zag de kartonnen poppen die hij achter z'n ramen had gezet voor visite aan. Waar haalde hij al die vrienden dan vandaan, vroeg ik me af. Zelfs het cassettebandje met gesprekken, dat de vorige avond bleek te zijn opgenomen in het café, nam ik voor echt aan en was er heilig van overtuigd dat zijn huis vol mensen zat. Toen ik me omdraaide om thuis te gaan vertellen dat oom Bert nog vrienden over had na de boycot van de familie (dat weet ik nu tenminste, destijds wist ik natuurlijk niet wat dat woord betekende) voelde ik een klap op mijn hoofd. Toen het weer licht werd zat ik vastgebonden in zijn kelder.

Verdere details zal ik u besparen, maar ik weet wel dat ik nu af en toe 's nachts nog steeds gillend wakker word. Toen de politie bij hem langs wilde gaan bleek hij te zijn gevlucht. Twee dagen voor eerste kerstdag van dat jaar, 1991 was het intussen, viel een kaart in de bus met een hoop postzegels en stempels op de achterkant. Een palmboom en "Groeten uit Hawaï ..." stond voorop, "... van je grote vriend Bert" achterop. Het is sinds die tijd dat ik geen pizza Hawaï meer lust. Alleen de gedachte eraan doet me al kokhalzen.

Nu kocht ik vanavond bij mijn plaatselijke supermarkt een pizza die ik vaak neem. Och, wat heet vaak, misschien koop ik er eens in de twee weken eentje. Zo'n dunne, van uw Ristorante-serie. Met tonijn. Onze heteluchtinbouwovencombimagnetron was al snorrend aan het voorverwarmen, ik pakte alvast een groot plat bord uit de kast en een pizzames uit de la en ritste de kartonnen verpakking van de pizza open. Toen ik de pizza zag was het of mijn hart een slag of drie oversloeg. Wat lag mij daar aan te staren, nog half in de doos met daarop in grote letters "PIZZA TONNO"?

Stukjes ananas en ham op een lap deeg! Een pizza Hawaï!

U begrijpt dat ik de nog bevroren pizza van schrik in de prullenbak heb gekieperd en me genoodzaakt voelde te dineren bij de McDonald's. Nu wil ik u slechts vragen of u uw machines voorafgaand aan het inpakproces voortaan beter wilt instrueren, om toch vooral geen pizza's Hawaï meer in de doos van tonijnpizza's te stoppen. Ik zou voorstellen om dit iedere ochtend even zachtjes in het oliegaatje van de inpakrobot te fluisteren. Of vertel het hem, wanneer uw fabriek 24 uur per dag draait, dan maar zo rond kerst.

Met vriendelijke groet,

* CodeCaster .


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Downloadmanager 09-'10 Downloadmanager
Volgende: Communicatie deel 4: kortetermijngeheugen 08-'10 Communicatie deel 4: kortetermijngeheugen

Reacties


Door Tweakers user CodeCaster Jr., dinsdag 24 augustus 2010 19:50

Whahahaha!


wij hebben geen ome bert en tante sara.

Door Tweakers user mr.DJ95, dinsdag 24 augustus 2010 19:50

haha is het waar gebeurt van je oom bert:O gaat wel ver dei grappen dan!

Door Tweakers user muhda, dinsdag 24 augustus 2010 19:56

Geweldige blog zoals altijd. :)

En wat is de reactie van Dr. Eutker ?

Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 24 augustus 2010 19:58

muhda schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:56:
Geweldige blog zoals altijd. :)

En wat is de reactie van Dr. Eutker ?
Dank! :) En dit stuurden ze terug:
Hartelijk dank voor uw bericht over Dr. Oetker Ristorante Tonno. Het spijt ons dat u een minder plezierige ervaring met dit product had.

Zonder codes kunnen wij helaas niet achterhalen wat de oorzaak was dat u een andere smaak pizza aantrof in de doos. Wij verzekeren u dat wij maximale zorg besteden aan het samenstellen van onze producten.

Graag bieden wij u twee Dr. Oetker pizza's naar keuze aan.
:9 Maar bescheiden als ik ben heb ik daar vriendelijk voor bedankt.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 augustus 2010 19:58]


Door Tweakers user kipusoep, dinsdag 24 augustus 2010 20:02

CodeCaster schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:58:
[...]

Dank! :) En dit stuurden ze terug:

[...]

:9 Maar bescheiden als ik ben heb ik daar vriendelijk voor bedankt.
Gast, je bent Nederlander of je bent het niet, GRATISCCCHHHHGGG pizza! :P

Door Tweakers user Rubinski, dinsdag 24 augustus 2010 20:12

Heel leuk verhaal! Gratz!

Door Tweakers user sypie, dinsdag 24 augustus 2010 20:31

Denk niet dat Dr. Oetlul zich er iets van aantrekt. Denk dat ze een briefje hebben gehad van oom Bert om dit geintje met je uit te halen...

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 24 augustus 2010 21:10

Beste Codecaster,

Bij deze wil ik u mededelen dat uw blog een plaatsje in mijn google-RSS-reader-account heeft verworven. :)

Ik ga er van uit u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Door Tweakers user Jarno, dinsdag 24 augustus 2010 21:13

En nu de vraag of het Dr. Oetker of Utker is.. :+

Door Tweakers user Barleone, dinsdag 24 augustus 2010 21:28

Ach, ik had pas een pizza 'quattro stagioni' in de Ardennen met een veel te oude vieze stinkende paling er op. Voortaan eet ik bij die Fransozen alleen nog maar Hawai, daar kan vrij weinig op gevarieerd worden. Lijkt me dus een stuk veiliger. Bovendien heb je dan geen zwerm vliegen rond je heen vliegen. Ik voelde me net zo'n koe met van die antivlieg-stuiptrekkingen. Blegh :r

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 augustus 2010 21:28]


Door Tweakers user Dooievriend, dinsdag 24 augustus 2010 21:57

Lol, een blog van Coltruiniveau :D

Door Tweakers user Spesh, dinsdag 24 augustus 2010 22:28

Die 2 hekjes op die foto, zijn dat de 2 hekjes vlak bij de T splitsing tussen Ter Aar en Langeraar?

Door Tweakers user thegve, dinsdag 24 augustus 2010 22:42

@Barleone:
Bij restaurants die je niet vertrouwd zou ik sowieso geen pizza of iets anders met vlees bestellen. Dat is me 'in het buitenland' al eens slecht bevallen, voor mijn gevoel gaat er dan met een kaaspizza minder snel iets mis, in theorie (tenzij ze daar dan paling op gaan gooien).

Door TRRoads, dinsdag 24 augustus 2010 23:36

Wat een onzin, Pizza Hawaii heeft niets te maken met Hawaii en is tevens de LEKKERSTE pizza TER WERELD!!!!!

Niet zo janken kind, lekker pizza vreten.


Hoewel de tonijn mijn nummer 2 is, dus in zoverre heb je dan wel weer goede smaak.

offtopic:
Zet die irritante captcha troep SVP uit op je blog, ik kom er steeds niet doorheen doordat het ding onderscheid maakt tussen hoofdletters en kleine letters, maar het vrijwel nooit duidelijk is wat nu een hoofdletter is en wat een kleine letter. Er zijn betere manieren om tegen spam te beschermen, captcha's zijn zwaar onvriendelijk.

Door Tweakers user DeDaan86, dinsdag 24 augustus 2010 23:37

Binnenkort ook maar eens een brief naar Dokter Oetlul schrijven.

Heb ook wel oren naar 2 gratis pizza's :) .

Leuk verhaal trouwens hoor CodeCaster ^^

Door Tweakers user Xaero, dinsdag 24 augustus 2010 23:38

TRRoads schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:36:
Wat een onzin, Pizza Hawaii heeft niets te maken met Hawaii en is tevens de LEKKERSTE pizza TER WERELD!!!!!
Niet zo janken kind, lekker pizza vreten.

Hoewel de tonijn mijn nummer 2 is, dus in zoverre heb je dan wel weer goede smaak.
Jammer dat het toch dan weer zo serieus word opgevat..
TRRoads schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:36:
offtopic:
Zet die irritante captcha troep SVP uit op je blog, ik kom er steeds niet doorheen doordat het ding onderscheid maakt tussen hoofdletters en kleine letters, maar het vrijwel nooit duidelijk is wat nu een hoofdletter is en wat een kleine letter. Er zijn betere manieren om tegen spam te beschermen, captcha's zijn zwaar onvriendelijk.
Had je maar in moeten loggen

Door Tweakers user Lye, woensdag 25 augustus 2010 00:34

Had laatst zo'n zelfde geval met een of ander broodje bapao, rundvlees in mijn geval. Bleek de verpakking een kipsate broodje te bevatten... Nog al vervelend met een pinda allergie, 1 hap en 3 dagen beroerd voelen, joehoe.

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 25 augustus 2010 01:35

Spesh schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 22:28:
Die 2 hekjes op die foto, zijn dat de 2 hekjes vlak bij de T splitsing tussen Ter Aar en Langeraar?
Nope, Kerk & Zanen. Scheelt verder weinig.
TRRoads schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:36:
offtopic:
Zet die irritante captcha troep SVP uit op je blog, ik kom er steeds niet doorheen doordat het ding onderscheid maakt tussen hoofdletters en kleine letters, maar het vrijwel nooit duidelijk is wat nu een hoofdletter is en wat een kleine letter. Er zijn betere manieren om tegen spam te beschermen, captcha's zijn zwaar onvriendelijk.
Wat is er met je account gebeurd? En ik geloof niet dat ik Tweakers' captcha uit kan schakelen...

Door Tweakers user Interlace84, woensdag 25 augustus 2010 08:50

_/-\o_ Way to go CodeCaster! :D Maar ehm... ik heb nog 2 tonijnpizza's voor je in de vriezer liggen, volgende keer mag je komen ruilen hoor ;)

Door Tweakers user nero355, woensdag 25 augustus 2010 10:22

heteluchtinbouwovencombimagnetron
Thing tjing tjing !!! U heeft het woord geraden !!! U gaat door voor de wasmachine !!!

:D :P

Door Tweakers user Interlace84, woensdag 25 augustus 2010 10:43

nero355 schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 10:22:
[...]

Thing tjing tjing !!! U heeft het woord geraden !!! U gaat door voor de wasmachine !!!

:D :P
Niet de wasmachineheteluchtdrogercombinatie? }> maar idd @ CodeCaster; woordenschat +1!!


Door Tweakers user freak-ish, woensdag 25 augustus 2010 12:29

_/-\o_

Laat me herinneren aan een 8-koelkast-pack van een zekere bierbrouwer uit Lieshout.
Laatste blikje uit het pak 'was verkeerd' en bestemd voor de export, nu is dat niet zo'n ramp maar het was ook nog alcoholvrij :(

[Reactie gewijzigd op woensdag 25 augustus 2010 12:30]


Door Tweakers user questarey, woensdag 25 augustus 2010 12:44

DeDaan86 schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:37:
Binnenkort ook maar eens een brief naar Dokter Oetlul schrijven.

Heb ook wel oren naar 2 gratis pizza's :) .

Leuk verhaal trouwens hoor CodeCaster ^^
als het je lukt, let us know, denk dat iedereen wel 2 gratis pizzas wilt :D


Door Tweakers user Plasma_Wolf, woensdag 25 augustus 2010 14:14

questarey schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 12:44:
[...]


als het je lukt, let us know, denk dat iedereen wel 2 gratis pizzas wilt :D
Ik denk dat ze er wat van gaan denken als opeens een paar duizend tweakers dezelfde brief van dezelfde oom op Hawaii een brief sturen. We kunnen het altijd proberen natuurlijk...

Reageren is niet meer mogelijk