Spotprijs

Door CodeCaster op dinsdag 8 juni 2010 00:20 - Reacties (15)
Categorie: Vervoer, Views: 4.320

Geef toe, reizen met het openbaar vervoer is saai. Niet alleen wanneer je niks durft te zeggen wanneer er ineens een blonde stoot voor je staat, maar ook zeker als je je elke dag twee uur in trein en bus bevindt. Wie echter de auto neemt naar het werk kan niet alleen denken aan de vele euro's afschrijving en brandstof die onderweg achter zich de lucht in worden gelaten, maar ook hebben diegenen het voorrecht de voeten af en toe nog wat te kunnen bewegen. Voor dat laatste is in het OV absoluut geen ruimte.

Aangezien ik dan toch een uur lang stil moet zitten, nou ja, ik kan wel heen en weer gaan banjeren door de bus maar dat doet me alleen maar op een terrorist lijken dus ik laat dat achterwege, kan ik mezelf maar beter op een wat zinvoller manier vermaken. Nu had ik een MP3-speler, maar na drie maanden gebruik ligt die al een maand bij de reparatieservice van de mediamarkt. Ik zal nog eens een budgetspeler kopen. "Nee meneer, ze hebben wettelijk gezien twintig werkdagen dus in het slechtste geval bent u hem met heen en terug sturen wat allebei ook een week duurt al snel anderhalve maand kwijt". Alsof ze 'm persoonlijk op de brommer terugbrengen naar Taiwan hè, die speler die me vier tientjes kostte.

Afijn, ik moet dus wat te doen hebben onderweg. Nu durf ik 's ochtends m'n ogen niet weer dicht te doen, want geheid dat ik dan wakker word in Voorhout of ergens anders waar je nog niet dood gevonden wil worden, dus lees ik maar een krantje. De Pers is mijn favoriet, niet alleen omdat ze het amper over het nieuws hebben maar vooral omdat dit dagblad maar liefst vijf puzzels bevat die iedere ochtend weer smeken om ingevuld te worden.

Nu slaag ik er 's ochtends met m'n slaperige harses meestal niet in om alle puzzels die zich in de krant bevinden af te werken, dus ga ik op de terugweg verder. Helaas val ik daarbij meestal wel in slaap, dus moet ik me tijdens de laatste paar kilometers naar huis haasten om de laatste hokjes te voorzien van de juiste cijfers en letters. Nu kan ik wel uit gaan leggen wat ultiem genot voor mij betekent, maar laat ik het erop houden dat ik het intens fijn vind als het me lukt om alle puzzels af te maken voordat de trein op mijn eindstation stopt. Het geeft je, zeker wanneer je alle niet ingevulde krantenpagina's her en der door de trein verspreid ziet liggen een gevoel dat haast aan bovennatuurlijkheid grenst, alsof jij als enige begenadigd bent om de bladzijden te mogen en kunnen beschrijven.

Vanmiddag, negen voor zes, twee minuten voor we het station binnenrijden. Nog vier vakjes zijn leeg op de pagina, de overige letters zijn al aanwezig. Zweetdruppels parelen op mijn voorhoofd, want ik kan niet op het allerlaatste woord komen. "Bijzonder goedkoop voor een schijnwerper". Ik tik met mijn pen op het witte zwarte gat waar al mijn ideeën in schijnen te verdwijnen, het lijkt wel of mijn brein het begeeft. Schijnwerper, spotlight. Nog dertig seconden. De trein remt al flink en begint te schudden, waardoor het opschrijven van het juiste antwoord, mocht het nog boven komen borrelen, behoorlijk bemoeilijkt zou worden. Op het moment dat de trein bíjna tot stilstand komt krijg ik een ingeving, die gedreven leek te worden door een walm van shag. Wacht - dat werd hij ook! Op hetzelfde moment dat het antwoord op de prangende vraag mijn vrijwel afwezige talenknobbel bereikte ontsnapte naast mij hetzelfde woord aan een zich naast mijn oor bevindende mond gevuld met door de tabak gebruinde tanden.

"Spotprijs".

Daar ging mijn superioriteit.

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Koop op afstand 06-'10 Koop op afstand
Volgende: Slootwatercultuur 05-'10 Slootwatercultuur

Reacties


Door Tweakers user Lassie dutch, dinsdag 8 juni 2010 01:14

Warning: unlink(stats/4378.gif) [function.unlink]: No such file or directory in /usr/home/codecaster/domains/codecaster.nl/public_html/got/rmb/vote.php on line 48
Bedankt voor je stem!

Fail?

Door Tweakers user sleeplift, dinsdag 8 juni 2010 01:31

Lassie dutch schreef op dinsdag 08 juni 2010 @ 01:14:
Warning: unlink(stats/4378.gif) [function.unlink]: No such file or directory in /usr/home/codecaster/domains/codecaster.nl/public_html/got/rmb/vote.php on line 48
Bedankt voor je stem!

Fail?
Werkt hier nochtans prima :)


Door Tweakers user CodeCaster, dinsdag 8 juni 2010 07:22

Hm, het releasebeleid van CodeCaster ® B.V. (TM) moet licht aangescherpt worden. Lokaal had ik die allang gefixed, maar nooit gepushed naar productie.

Will do, bedankt! :)

Door Tweakers user elmoxx, dinsdag 8 juni 2010 08:11

Ik vind het een leuk stukje tekst. Prettig leesbaar en herkenbaar, zeker!
Zelf zit ik tegenwoordig dagelijks in de auto, de voeten kun je inderdaad wat bewegen, maar door de dagelijkse files van de laatste tijd begin ik terug te verlangen naar het ov en dat dagelijkse krantje.

Door Tweakers user Chandd!, dinsdag 8 juni 2010 08:58

Hé Voorhout kan leuk zijn!
's avonds dan met het uitgaan x'D

Voor de rest is er inderdaad niks te doen.
Maar waar moet je heen dan als je de stoptrein neemt in die regio? Leiden/Haarlem?

Door Tweakers user Jeoh, dinsdag 8 juni 2010 09:10

Leuk stukje! Helaas zit ik elke dag 2,5 uur in de bus, waardoor het puzzelen erg herkenbaar is. De Pers heeft naast de goede puzzels ook nog eens leuke semi-diepgaande stukjes, de Metro moet het weer van z'n vele ANP-berichtjes hebben en de Spits, die probeert daar een beetje tussenin te zitten.

Door Tweakers user Warmaster88, dinsdag 8 juni 2010 09:11

Leuk geschreven, en herkenbaar verhaal :D
5 Stars in the pocket :>

Door Tweakers user Voxyn, dinsdag 8 juni 2010 10:50

Je komt heel dicht in de buurt van coltrui _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Door Tweakers user wheez50, dinsdag 8 juni 2010 12:23

Je blogs zijn zeker een stuk beter dan je commentaren :D
Ga gerust zo door...

Door Tweakers user Mmore, dinsdag 8 juni 2010 12:57

Haha, je blogs lezen lekker weg.
Keep it up :*)


Door Tweakers user Gish, dinsdag 8 juni 2010 14:43

Volgende keer ook zo goed commentaar geven op andere blogs en je krijgt 5 sterren ;) :*)

Door Tweakers user Eylradius, dinsdag 8 juni 2010 15:40

weer een leuk verhaal om te lezen :)


(volgende keer aan een mooi meisje vragen als je het antwoord niet weet?) ;)

Door Tweakers user Ryur, donderdag 10 juni 2010 22:32

Soms ook de meiden bij mij in de trein. Super leuk, maar durf ze niet aan te spreken :$

Reageren is niet meer mogelijk