Eén kaart voor al het openbaar vervoer

Door CodeCaster op woensdag 26 mei 2010 13:09 - Reacties (21)
Categorie: Vervoer, Views: 7.644

Logo OV-chipkaartAlstublieft, om deze regenachtige middag nog even op te vrolijken: een fijn stukje over mijn favoriete reisbewijs!
De OV-chipkaart is een nieuwe manier van betalen. Met één kaart krijgt u straks toegang tot het hele openbaar vervoer: trein, bus, tram en metro. De OV-chipkaart is ongeveer even groot als een bankpas. De kaart bevat een chip die u oplaadt met een saldo in euro's. Hiermee kunt u overal reizen. U kunt ook een reisproduct opladen, zoals een enkele reis, retour of abonnement.
Een persoonlijke OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Een anonieme OV-chipkaart is vier tot vijf jaar geldig.
Aha. Eén kaart dus om te reizen met het openbaar vervoer. Telt u even mee in mijn portemonnee?

1. Een OV-studentenchipkaart
2. Een Connexxion-sterabonnement
3. Een NS-jaartrajectkaart
4. (Soon-to-come): een NS-voordeelurenabonnement

DriewielerAangezien ik enkele weken geleden ben afgestudeerd heb ik niets meer aan mijn OV-studentenchipkaart. Ik wil hem echter niet weggooien, want ik heb er ooit in een grijs verleden (een maand of vijf geleden, je kent dat wel met studenten en alcohol) een keer een tientje op gezet onder het mom van “wat als ik in het weekend eens een keer met een lekke fietsband midden in het weiland sta”. Nu weet ik ook niet wat ik met m’n fiets in een weiland moet – maar het is in het weekend, dus het kan. Van dit tientje zie ik als ik het niet gebruik niet alles terug, want terugstorten van het saldo dat op je kaart staat kost twee euro vijftig. Nee, bedankt. Ik kan wel “reizen op saldo” activeren op deze kaart, maar omdat er geen kortingsabonnement meer op staat heb ik daar vrij weinig aan omdat ik daar wel recht op heb.

Connexxion-bus"Maar dan ga je toch eens fijn met de bus naar je ouders, of naar de kroeg? Dan ben je nog eens op tijd weer thuis omdat de laatste bus om vijf voor twaalf gaat, en dan sta je ook niet ineens weer in een weiland, al dan niet met lekke band, en kom je toch van het saldo op je chipkaart af!". Nee bedankt. Niet alleen vind ik een stuk fietsen bijzonder prettig, zeker in dit jaargetijde, maar ook heb ik voor mijn werk een kaart aangeschaft (die overigens volledig is vergoed) waarmee ik in de gehele regio 24 uur per dag, 7 dagen per week met iedere bus kan reizen, een zogeheten sterabonnement. Ik kán dus wel chippen in de bus, maar doe het niet, want het sterabonnement zorgt er al voor dat ik gratis kan reizen. Deze pas van het sterabonnement bevat overigens geen OV-chip. Kortom, dat tientje dat op m’n studentenchipkaart staat ga ik waarschijnlijk nooit opgebruiken, maar met een boete van 25% van het saldo incasseren vlak voor de kaart de grens van zijn geldigheid heeft bereikt.

Reizen op saldo op jaartrajectkaartBehalve deze buskaart heb ik van mijn werkgever ook nog eens een NS-jaartrajectkaart mogen ontvangen. Hoewel de naam al licht in die richting neigt zal ik het nog even uitleggen: deze kaart is het hele jaar door geldig op een bepaald traject. Daarnaast geldt ‘ie vanaf 9 uur ’s ochtends als kortingskaart op alle andere binnenlandse trajecten. Leuk voor als ik naar m’n vriendin wil, want die woont nou niet bepaald om de hoek. Je kunt op een jaartrajectkaart echter geen "reizen op saldo" activeren, althans niet voor reizen bij de NS, dat kan alleen op een lege kaart of op een kaart met een voordeeluren-abonnement. Ik moet dus, ondanks het feit dat ik een jaartrajectkaart met daarop een voordeeluren-abonnement heb, nog een los kaartje kopen omdat ik geen saldo op die kaart kan zetten. Niet dat ik dat wil, want de kaart is maar één jaar geldig, dus krijg ik ieder jaar weer het gedoe om het saldo over te zetten naar een nieuwe kaart.

En dan krijg ik, omdat ik van het uitgestudeerd-aanbod van de NS gebruik heb gemaakt, binnenkort ook nog een vierde pas in de bus, namelijk een voordeelurenkaart! Op deze kaart kan ik dan eindelijk een saldo zetten waarmee ik kan reizen, terwijl ik voor deze reizen de korting krijg waar ik als vaste klant recht op heb. Ik heb overigens niet besloten om deze kaart aan te vragen vanwege het chippen, maar omdat je er twee treinkaartjes bij krijgt waarmee je een hele dag door heel Nederland mag reizen. Leuk om een keer samen met m’n vriendin te doen.

Hoe lang zal het nog duren voordat je écht al je abonnementen op één pas kunt zetten?


http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Volgende: Gechipte charlatan 05-'10 Gechipte charlatan
Volgende: Kansloze kutkrant 05-'10 Kansloze kutkrant

Reacties


Door Tweakers user RoadRunner84, woensdag 26 mei 2010 13:20

En nu met plaatjes ;)

Maar ja, je krijgt een hoop pasjes en kaartjes met daarin weer abonnementen en kortingen, die weer gekoppeld zijn aan tegoeden daarvan... veel te complex, en nog duurder dan de OV strippenkaart (waar de NS systematisch weigert aan mee te doen) ook. Daarnaast gooi je je privacy te grabbel, kunnen de kaarten buiten je controle om geskimmed worden en zitten je tegoeden opgesloten binnen allerlei regelingen.

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 13:22

Ja de plaatjes deden stom :P Crisp, schiet eens op met die preview-functie :P

Door Tweakers user SirBlade, woensdag 26 mei 2010 13:27

Je kan meerdere reisproducten op in ov-chipcard zetten. Ik heb er een ster-abbo en een saldo op staan.

Door Tweakers user Kettrick, woensdag 26 mei 2010 13:28

Er moet nog een boel gebeuren aan het hele OV chip verhaal, hoewel ik er van overtuigt ben dat het ooit goed komt :).

Ik heb van mijn werk een gvb kaart, maar daar kan ik dus geen ns reizen op saldo mee doen :(. als ik dus de trein naar schiphol wil pakken moet ik dus een ouderwets kaartje kopen :s, voordeeluren kaart zal hier dus al helemaal niet op werken :(.

Een rakker van de NS vertelde me dat het allemaal beter zou worden zodra alle studenten over waren :?.. wie weet >:)

Door Tweakers user swartzkip, woensdag 26 mei 2010 13:36

het is gewoon een kansloos systeem: mooi voorbeeld: iemand loopt naar de buschauffeur om te vragen of de bus naar *niethierindebuurt* gaat. Zwaait hierbij iets te vrolijk met zijn pas langs de lezer. PLIEP ingecheckt. (sommige passen doen het beter dan andere.) vervolgens kun je niet uit checken omdat het systeem weet dat de bus nog niet gereden heeft, maar inchecken in de juiste bus is ook niet mogelijk, want volgens het systeem zit je nog in de andere...

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 13:43

SirBlade schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:27:
Je kan meerdere reisproducten op in ov-chipcard zetten. Ik heb er een ster-abbo en een saldo op staan.
Dat kon niet bij Connexxion op het moment dat ik dit jaarabonnement aanvroeg, en ik kom ook steeds bij het formulier uit om een abonnement op een nieuwe, niet-chipkaart aan te vragen.

En:
Geldigheid abonnementen
U kunt voorlopig nog blijven reizen op uw sterabonnement. Als u alleen met Connexxion reist hoeft u uw abonnement niet op de OV-chipkaart te zetten. In de bus toont bij controle gewoon uw sterabonnement met pasfoto of stamkaart.

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 13:51]


Door Tweakers user RoadRunner84, woensdag 26 mei 2010 13:45

@zwart-pluimvee:
Ja, altijd het mooie van dit soort systemen: ze gaan er vanuit dat er nooit iets fout gaat. Dit soort fouten kan je dus niet corrigeren behalve met een berg papierwerk :(
Zelfde voor EPD: zolang artsen braaf iedere keer hun smartcard uit de terminal halen werkt het goed, doen ze dat niet, dan kan een malafiede medewerker (uitgaande dat de arts dat zelf niet is) zomaar zooi binnenhengelen, pas achteraf kan dit gezien worden. Maar er zijn geen aansprakelijkheidsregels voor dit soort flaters.
Dan hebben we het nog niet gehad over rekeningrijden, EKD en andere politieke ongein.

Door Tweakers user Salandur, woensdag 26 mei 2010 13:54

dat komt vooral doordat de OV Chipkaart nieuw is. Gelukkig kan de voordeelurenkaart wel op je (persoonlijke) ov chipkaart gezet worden, wat de ov student chipkaart ook is lijkt mij. Alleen wel jammer dat de NS en Connexxion de andere abbonementen nog niet kunnen koppelen aan een persoonlijke OV Chipkaart. Zou een hoop schelen in portomonees
Kettrick schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:28:
Er moet nog een boel gebeuren aan het hele OV chip verhaal, hoewel ik er van overtuigt ben dat het ooit goed komt :).

Ik heb van mijn werk een gvb kaart, maar daar kan ik dus geen ns reizen op saldo mee doen :(. als ik dus de trein naar schiphol wil pakken moet ik dus een ouderwets kaartje kopen :s, voordeeluren kaart zal hier dus al helemaal niet op werken :(.

Een rakker van de NS vertelde me dat het allemaal beter zou worden zodra alle studenten over waren :?.. wie weet >:)
Volgens de site van de NS moet het wel mogelijk zijn om op een persoonlijke OV Chipkaart van een andere vervoerder met reizen op saldo tek unnen reizen:
Wie kunnen reizen op saldo bij NS?

Reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart waar een Voordeelurenabonnement op staat.
Reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart die bij een andere vervoerder of via ov-chipkaart.nl is gekocht.
Reizigers met een anonieme OV-chipkaart.

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 13:58]


Door Tweakers user Aganim, woensdag 26 mei 2010 13:55

SirBlade schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:27:
Je kan meerdere reisproducten op in ov-chipcard zetten. Ik heb er een ster-abbo en een saldo op staan.
Op papier wel. In de praktijk niet.

Ik heb hetzelfde probleem met reizen op saldo aanvragen op mijn OV-studentenkaart; "ongeldige productcombinatie".
Ik heb het al eens geprobeerd, maar helaas: Inchecken is echt niet mogelijk bij de NS en er zijn ook geen producten meer op te halen op mijn kaart.

Naast een kaart voor doordeweeks, kan je dus weer speciaal voor de NS een aparte gaan aanvragen. 8)7

"One card to rule them all"? Voorlopig nog niet.

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 13:56]


Door Tweakers user Vizzie, woensdag 26 mei 2010 13:55

Op zich is het een prima idee, de uitwerking laat alleen, zoals eigenlijk bij alles waarbij de overheid een complexer apparaat dan een stok of een steen moet gebruiken, zeer te wensen over.

Al met al ga ik, wanneer ik m'n auto niet kan gebruiken, nog liever lopen of fietsen dan dat ik meedoe aan dat OV chipgebeuren. Is gezonder voor lichaam EN geest ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 13:56]


Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 14:09

Salandur schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:54:
dat komt vooral doordat de OV Chipkaart nieuw is. Gelukkig kan de voordeelurenkaart wel op je (persoonlijke) ov chipkaart gezet worden, wat de ov student chipkaart ook is lijkt mij.
Dat kan dus weer niet bij het aanbod "uitgestudeerd" van de NS, die sturen je zonder andere keuzemogelijkheid een nieuwe chipkaart toe. :)
Vizzie schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:55:
Op zich is het een prima idee, de uitwerking laat alleen, zoals eigenlijk bij alles waarbij de overheid een complexer apparaat dan een stok of een steen moet gebruiken, zeer te wensen over.

Al met al ga ik, wanneer ik m'n auto niet kan gebruiken, nog liever lopen of fietsen dan dat ik meedoe aan dat OV chipgebeuren. Is gezonder voor lichaam EN geest ;)
So true :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 14:10]


Door Tweakers user Ywa, woensdag 26 mei 2010 14:33

Hier een (maand) sterabonnement (GVB & Arriva) met automatisch opwaarderen voor de trein. :)

Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 26 mei 2010 15:18

1. Een OV-studentenchipkaart
2. Een Connexxion-sterabonnement
3. Een NS-jaartrajectkaart
4. (Soon-to-come): een NS-voordeelurenabonnement
Een jaartrajectkaart is tegelijk een NS-voordeeluren abonnement dus die twee hoef je al niet apart aan te schaffen. Scheelt alweer een kaart in je portemonnee. ;)

En dat tientje dat nog op je studentenkaart staat, kun je kostenloos (bij een NS balie) op je jaartrajectkaart laten zetten. Althans dat kon ik vorige week wel toen ik het saldo op mijn (overbodige) NS-voordeelurenkaart over liet zetten op mijn nieuwe trajectkaart. Dus dat scheelt alweer een kaart in je portemonnee.

Dus dat zijn nog maar twee kaarten en ik weet niet hoe je jaartrajectkaart zich verhoudt tot je Connexxion sterabonnement, maar als je je trajectkaart met buszones laat opwaarderen kan die Connexxion kaart ook in de prullebak.

Ergo: je houdt 1 kaart over en dat was toch precies waar je heen wilde? :P

Door Tweakers user YopY, woensdag 26 mei 2010 15:22

Salandur schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 13:54:
dat komt vooral doordat de OV Chipkaart nieuw is.
Nieuwe producten hoeven niet slecht te zijn. Als ze even iets beter nagedacht hadden over het systeem zou het al veel beter zijn. De kaart zou gewoon van meet af aan ontworpen zijn zodat er één kaart per persoon is waar alle zaken op staan. Als je baas dus een NS trajectkaart voor je koopt, zou die dus het nummer van je chipkaart in moeten vullen, waarop je een e-mail krijgt dat je dat reisproduct op kunt halen.

Ik heb de afgelopen tijd ook al vier OV chipkaarten versleten (tweemaal een trajectkaart, studentenkaart en nu een GVB abo kaart (waar ik niet mee incheck, ik sta €1,20 in de min dus dat kan niet), terwijl (in mijn optiek) dat allemaal op één kaart kon.

Wat ik ook gek vindt is dat blijkbaar elk vervoersbedrijf zijn eigen implementatie van het systeem heeft. Arriva heeft lelijke kasten die langzaam werken, Connexion en het GVB hebben wat mooiere systemen. Ze werken ook allemaal anders en interpreteren de regels ook anders - van Arriva naar GVB registreert hij netjes een overstap, maar andersom betaal je tweemaal het instaptarief. Vroegah registreerde hij de overstap van Connexxion naar GVB ook niet goed, maar dat hebben ze na een aantal maanden nog eens toegevoegd.

Overstap van de ene naar de andere maatschappij zonder extra kosten is toch een requirement voor versie 1 van het systeem, zou je denken. Net zoals één implementatie van het systeem voor elke vervoersmaatschappij. Daarom hebben ze TLS opgericht, om er één standaard (implementatie) voor te maken.

Nubs.

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 15:33

rob_erwt schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 15:18:
Een jaartrajectkaart is tegelijk een NS-voordeeluren abonnement dus die twee hoef je al niet apart aan te schaffen. Scheelt alweer een kaart in je portemonnee. ;)

En dat tientje dat nog op je studentenkaart staat, kun je kostenloos (bij een NS balie) op je jaartrajectkaart laten zetten. Althans dat kon ik vorige week wel toen ik het saldo op mijn (overbodige) NS-voordeelurenkaart over liet zetten op mijn nieuwe trajectkaart. Dus dat scheelt alweer een kaart in je portemonnee.
Het voordeelurenabonnement krijg ik dus via "uitgestudeerd", en heb ik wel degelijk nodig omdat je (zoals ik in m'n blog ook al zei) met een jaartrajectkaart niet op saldo kunt reizen. Ik kan dus wel dat saldo op m'n jaartrajectkaart laten zetten, maar kan daarmee dan niet bij de NS op andere trajecten op saldo reizen.
Dus dat zijn nog maar twee kaarten en ik weet niet hoe je jaartrajectkaart zich verhoudt tot je Connexxion sterabonnement, maar als je je trajectkaart met buszones laat opwaarderen kan die Connexxion kaart ook in de prullebak.
Dat kan niet, mijn eindzone ligt drie zones van het station verwijderd (maximaal twee voor een stad/streekabonnement, stationszone is de eerste zone).
Ergo: je houdt 1 kaart over en dat was toch precies waar je heen wilde? :P
Ja, dat zou ik dus heel graag willen... :) :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 15:35]


Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 26 mei 2010 15:45

Het voordeelurenabonnement krijg ik dus via "uitgestudeerd", en heb ik wel degelijk nodig omdat je (zoals ik in m'n blog ook al zei) met een jaartrajectkaart niet op saldo kunt reizen.
Ik las het ent bij NS idd... Mooi kut, want ik heb dus nu ook saldo op mijn kaart staan waar ik niets aan heb... :P
Dat kan niet, mijn eindzone ligt drie zones van het station verwijderd (maximaal twee voor een stad/streekabonnement, stationszone is de eerste zone).
Zit je dan niet bijna bij het volgende NS station? ;)

Maar goed, ik snap nu wel je frustraties beter. Het is idd nogal suboptimaal met zulke omstandigheden. :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 15:45]


Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 15:56

rob_erwt schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 15:45:
Ik las het ent bij NS idd... Mooi kut, want ik heb dus nu ook saldo op mijn kaart staan waar ik niets aan heb... :P
_O- Pwned :P
rob_erwt schreef op woensdag 26 mei 2010 @ 15:45:
Zit je dan niet bijna bij het volgende NS station? ;)
Niet echt :P En de bus die voor de deur op m'n werk stopt doet er vanaf het ene station een half uur over (Leiden), en vanaf de andere kant een uur (Nieuw Vennep). Verder is er niet één bus die ook maar in de buurt komt :P

En dan woon je in de randstad...

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 15:57]


Door Tweakers user w1zkid, woensdag 26 mei 2010 16:14

Ik vind de OV chipkaart echter niet iets om over naar huis te schrijven. Hoe vaak ik 't al heb gehad dat ik in de bus zit en de kaartlezers er inneens mee ophouden.. ongelofelijk! *sigh* :/

Door Tweakers user Silent7, woensdag 26 mei 2010 20:04

man man wat een gemiep om eigen keuzen zeg.
pak een dagje stad, je weet wel zo'n plaats waar veel leuke dingen, mensen en gebouwen zijn en een tram, bus of trolly je vervoeren kan, staat helemaal los van NS kortingen dus maak je je saldo daar op, lekker shoppen met je viendin, al lijk je best, tja zullen we zuinig zeggen, gewoon een keertje doen, gaat ze echt leuk vinden.

Door Tweakers user CodeCaster, woensdag 26 mei 2010 20:07

Ze adverteren al sinds het aankondigen, een aantal jaren geleden, dat er één kaart komt voor ál het OV. Dat ik het vervolgens niet zo fijn vind dat iedere OV-aanbieder z'n eigen methoden en kaarten hanteert noem jij, eh, zuinig?

Het gaat me niet om de korting, het gaat me erom dat ik tig passen in m'n portemonnee heb terwijl juist het voordeel zou zijn dat je niet meer voor elk soort vervoermiddel apart kaartjes zou moeten kopen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 26 mei 2010 20:08]


Door Tweakers user AW_Bos, donderdag 27 mei 2010 10:27

Echt een leuk bedacht systeem, maar met al die consessies met Arriva, Connexxion, Veolia wordt het erg onoverzichtelijk. Ik heb nu al veel medelijden met de toeristen die Nederland willen bezoeken.

Zelf is het behoorlijk brak, want als ik uitcheck bij NS en dat dan per ongeluk bij een GVB-poortje doe, waarom ben ik dan extra geld kwijt? Een incheck kan ik dan nog wel snappen, maar een uitcheck omdat ik het station verlaat via het verkeerde poortje?

Even ter uitleg, op Amsterdam Amstel heb je links en rechts bij de uitgang 2 identieke groepen uitcheckpoortjes, de linkerkant is de NS, en de rechterkant de GVB, en ja, dat staat erg onduidelijk vermeld....
Loop je door de verkeerde heen, dan ben je geld kwijt.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 mei 2010 10:29]


Reageren is niet meer mogelijk