Vakantie

Door CodeCaster op woensdag 12 augustus 2009 21:17 - Reacties (8)
Categorie: FML, Views: 3.404

Toen ik drie jaar geleden besloot een hbo-opleiding te gaan volgen leek het mij handig om een laptop aan te schaffen. Ik heb talloze reviews gelezen en ben diverse winkels afgegaan teneinde mijn zuurverdiende spaarcentjes zo verstandig mogelijk te spenderen.

Uiteindelijk viel de keuze op de A6Tc van Asus, destijds een populaire serie laptops. Een jaar geleden kreeg mijn laptop last van kuren: het scherm begon uit te vallen. Op een gegeven moment startte de laptop helemaal niet meer op. Dat werd dus een gevalletje RMA.

Anderhalve week later kreeg ik m'n laptop gratis gerepareerd terug. Helaas manifesteerde hetzelfde probleem zich een maand geleden wederom. M'n trouwe laptopje was, again, overleden. Wéér was ik hem anderhalve week kwijt, wéér werd het moederbord vervangen, maar toen ik hem terugkreeg ging ik eerst even lekker twee weken op vakantie.

Wat blijkt nu, nu ik na vakantie m'n laptop weer aanslinger? De fan draait continu voluit. Nu is de fan van een laptop over het algemeen niet bijster groot, dus moet deze nogal snel draaien om een behoorlijke hoeveelheid lucht te verplaatsen. Dit brengt een irritant hoog gezoem met zich mee, dus na een half uur werken op het apparaat krijg ik last van hoofdpijn. Dus ik heb Asus gemaild over dit probleem, waarna ik terugkreeg dat ik helaas mijn laptop wederom ter reparatie op moet sturen.

Ondertussen is dat dus de derde keer in drie jaar tijd dat er iets mis is met een apparaat van ruim duizend euro, en ik ben er niet zo blij mee. Mijn volgende laptop wordt, als er nu geen passende oplossing komt, dan ook niet van het merk Asus.

Al met al kom ik nu bij de licht naar een anticlimax neigende conclusie van dit relaas. Het gedoe met m'n laptop zorgt er namelijk voor dat ik mij tijdens de laatste schoolvakantie die ik ooit nog zal hebben stierlijk verveel. Ik heb ondertussen al mijn Xbox-spellen grijsgespeeld en kan geen films of series kijken want mijn laptop is het enige videoverwerkingsapparaat (al twijfel ik erover om een Xtreamer aan te schaffen) en zijn al mijn vrienden aan het werk of op vakantie.

Zucht.

Volgende: De lol van studentenverenigingen 08-'09 De lol van studentenverenigingen
Volgende: Vaderlandsliefde 07-'09 Vaderlandsliefde

Reacties


Door Tweakers user PaddoSwam, woensdag 12 augustus 2009 21:25

Let wel die 1,5 week die je hem kwijt ben is echt heel weinig voor een OEM fabrikant. HP heeft er beduidend minder haast mee want die doen alles bij partners moet je maar net en goede treffen. Dell is ook niet in alle vormen van garantie gegarandeerd voor een snelle afhandeling. Samsung ook maar 1x iets slechts over gehoord van 9 weken, echter zijn daar alle TV reparaties/vervangingen wel super dus zal misschien een enkel gevalletje zijn geweest.

Elke fabrikant heeft slechte series, en waar ik Asus 2 jaar terug nog verdacht van een budget merk (wat laptops betreft) ben ik daar toch echt van terug veranderd, zelf een klein kantoor op m'n stage voorzien van 25 Asus laptops omdat die toen +/- 300 euro goedkoper waren (800 vs. +/- 1100 vergelijkbare laptops) en toen voorzag ik ook veel problemen, geen enkele gehad en volgens mij gebruikt dat bedrijfje ze nog steeds zonder enkele uitval.

Lang verhaal kort te maken, je hebt een "slechte" serie te pakken gehad, dit is geen beeld wat je voor de gehele linie Asus laptops zou moeten hebben.

Door Tweakers user Whizz85, woensdag 12 augustus 2009 22:28

Vervelen in een schoolvakantie? Daar heb ik nog nooit last van gehad. :D

Door Tweakers user skelleniels, woensdag 12 augustus 2009 23:56

Je kunt natuurlijk het voorbeeld van je vrienden volgen en zelf ook gaan werken. Wat vakantie trouwens met het hele verhaal te zien heeft zie ik toch niet in(dat je je verveelt misschien, maar dat is het enige)

Door Tweakers user kipusoep, donderdag 13 augustus 2009 00:42

Oei, het is wel erg sneu als je je stierlijk gaat vervelen alleen omdat je geen pc-tje hebt... 8)7

Door Tweakers user HyperBart, donderdag 13 augustus 2009 00:54

Ik begrijp je wel, maar ik moet toch ook zeggen dat 1,5 week best wel snel is. Bij mij doet Sony het niet slechter en ik denk dat een Vaio nu net iets meer kost dan een vergelijkbaar model bij een andere fabrikant... Losstaand daarvan: ik zou me ook behoorlijk vervelen als ik mijn laptop even kwijt was. Ik ben ook student, kijk graag mijn films en series, speel mijn muziek, gebruik het om regelmatig tweakers te checken, dus ik volg je volledig. Sterkte ;-)

Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 13 augustus 2009 13:30

Je kunt natuurlijk het voorbeeld van je vrienden volgen en zelf ook gaan werken.
Ik werk uiteraard, maar wil daarna wel kunnen ontspannen. En dat gaat niet echt met de bagger die in Nederland op tv komt, vandaar dat ik m'n laptopje nogal mis.

Door Tweakers user skelleniels, donderdag 13 augustus 2009 17:38

Buiten tv en je laptop zijn er nog 1001 dingen om te doen.

Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 13 augustus 2009 18:24

Buiten tv en je laptop zijn er nog 1001 dingen om te doen.
Vertel eens dan joh, wat kan ik 's avonds in m'n eentje gaan doen? Zonder porno?

Reageren is niet meer mogelijk