Stel, je kunt niks...

Door CodeCaster op woensdag 24 maart 2021 12:00 - Reacties (27)
Categorie: Online, Views: 7.420

... dan ga je anderen oplichten! Een grap die ouder is dan het Internet luidt:
Hoe word je snel rijk? Schrijf een boek "Hoe word je snel rijk?" en zorg dat je er daar veel van verkoopt.
Al meer dan een jaar vallen mij advertenties op met name YouTube op, waarin jonge gasten in flashy filmpjes vertellen dat rijkdom voor iedereen binnen handbereik is. Voorbeelden zijn "Boyd Hoek", "Mick van Zadelhoff" en "Bas Urlings", maar er zijn er meer. Alles hieraan is nep en onbetrouwbaar. Sites met ervaringen en reviews zijn door henzelf, of door hun vriendjes geschreven. Je ziet ze voor een greenscreen op een zonnig eiland met palmbomen op de achtergrond met een basketbal spelen, terwijl ze vertellen dat ze vanuit hun luie strandstoel of rondsloffend op hun slippers tienduizenden euro's per maand omzetten verdienen.

En jij kunt dat ook! Je moet alleen even een cursus bij ze kopen, ter waarde van € 6000, nu voor € 2000, nee, voor slechts € 999! Wat je in deze cursus verteld wordt, verschilt per seizoen. Het probleem dat ik heb met hun Get-rich-quick schemes, is dat ze beloven dat je bijna slapend rijk kunt worden, terwijl ze keer op keer strategieën aanprijzen die mogelijk nog gewerkt zouden hebben ook, ware het niet dat dat enkel het geval zou zijn wanneer je er in die inmiddels allang verzadigde markten op tijd bij zou zijn geweest. Een jaar of tien geleden.

Het enige waar deze gastjes goed in zijn, is SEO, advertenties (ver)kopen en reviews kopen. Sterker nog, ze hebben het tot een kunst verheven om andere sites reviews over hen te laten schrijven die beginnen als kritisch verhaal, om uit te monden in een verkooppraatje, mét referral-link waardoor de "review"schrijver er nog aan verdient ook. En dankzij hun ervaring in de zoekmachineoptimalisatie staat de eerste pagina van Google vol met dergelijke overduidelijk gekochte nepreviews.

Ga de namen uit de advertenties maar eens Googlen, dan komen er sites over "zorgeloos leven", "online rijkdom", "paypro" enzovoorts voorbij, en nog meer van dat soort sites die allemaal naar elkaar linken, waar men advertorials heeft geschreven waarin men bíjna moeite doet om in de eerste alinea kritisch over te komen, waarna men hun kop niet meer uit Boyds en aanverwante reten getrokken krijgt

Ook stimuleren de cursusverkoper hun deelnemers om hun bedrijf te voorzien van lovende reviews op Google om zo kans te maken hun cursusgeld terug te verdienen. Check de reviews maar; alle vijfsterrenreviews zijn in de trant van "Ik heb net de cursus gevolgd, nog geen cent verdiend, maar het was superleerzaam!".

De onderwerpen die ik in een jaar tijd voorbij heb zien komen, zijn:
  1. Affiliate marketing: stel, je hebt een populaire klusblog, receptensite of makeupvlog. Zou het dan niet mooi zijn als je, naast de gewone advertenties die je daar al op toont, nóg meer geld zou kunnen verdienen door te linken naar webshops? Dat kan, en dat heet affiliate marketing. Bezoekers die op jouw blog op een daarvoor geprepareerd linkje naar een populaire webshop klikken en vervolgens binnen een aantal uren of dagen iets bestellen, zorgen ervoor dat jij een vast bedrag of percentage van de bestelling op je rekening gestort krijgt.
  2. Advertentiedoorverkoper: jouw bakker op de hoek, jouw tandarts, je kapper en je dierenarts: waarschijnlijk adverteren deze nog niet, of nauwelijks op het web. Jij kunt een cursus volgen om advertentiecampagnes aan te maken bij Facebook en Google, en deze kennis vervolgens in te zetten om deze campagnes op te starten voor je lokale ondernemers. Zij krijgen meer klanten, en jij een deel van deze extra omzet.
  3. Dropshipping: dit is de nieuwste variant van deze advertenties. Je kunt jezelf zó bij de bekende grote webshops aanmelden als verkoper. Je kiest een niche uit waarvan er nog niet zo veel shops zijn, je vertaalt de producttitels, uploadt dezelfde afbeeldingen en installeert wat software, en alle bestellingen die eindklanten op de grote shops doen, stuur jij door naar China. Jij krijgt geld, en zij, soms, een soms werkend product.
Mijn commentaar, in het kort, op deze onderwerpen:
  1. Affiliate marketing werkt, net als eigenlijk al deze onderwerpen, pas bij grote aantallen. Het is leuk om een zakcentje te verdienen aan een handvol aankopen die jouw bezoekers per maand doen, maar als jij een gestage stroom van inkomsten wil realiseren, zul je hard aan de bak moeten. Een populaire blog schrijven die veel bezocht wordt, en waar veel mensen doorklikken naar webshops, is een dagtaak. Een receptensite starten die boven alle andere receptensites komt in de zoekmachines, is méér dan een dagtaak. Hoe ga je aan nieuwe onderwerpen en recepten komen? Hoe ga jij meer aan SEO besteden dan de gevestigde orde? De cursus zal je bij een tegenvallend bezoekersaantal en dus tegenvallende aantallen kliks en inkomsten vertellen dat je er niet genoeg tijd en moeite in steekt. Wáárom denk je dat er zoveel sites zijn die vertellen hoe je rijk kunt worden? De enige die daar rijk van worden, zijn de eigenaren van die sites zelf, en die gaan je écht niet vertellen hoe je hún inkomsten kunt afnemen.
  2. Advertentieverkoop zorgt voor dezelfde vieze nasmaak als Herbalife. En dan niet die van het product zelf, want er is niemand die het gebruikt, alle klanten zijn verkopers. Ja, je kunt leren hoe je advertenties verkoopt, maar je lokale bakker heeft geen internetadvertentiebudget van 1000 euro per maand, waar jij, als je er al 10% aan overhoudt, dus 100 euro mee zou omzetten. Misschien wil die bakker dat wel een keer proberen, en misschien wel drie keer ook, maar als de beloofde omzetstijging uitblijft, en dat zal die, kun je dus twintig nieuwe lokale klanten per maand moeten gaan werven om er enigszins van te kunnen leven. Op een gegeven moment heb je alle lokale ondernemers wel gehad, en wil geen ervan je zelfs maar meer aannemen om achter de kassa te zitten.
  3. Alsof er nog niet genoeg shops zijn die goedkope troep uit China halen met nepkeurmerken,
    zonder aan garantieafhandeling, ondersteuning of retouren te willen doen. Zie ook de vele afleveringen van bijvoorbeeld BNN's Boos hierover: 1, 2, en vele andere online resources over hoe slecht voor alles en iedereen dropshippen en het overhalen van ongekeurde Chinese namaakartikelen is. Wel eens een tegenligger op de weg gehad met veel te scheel en blauw licht dat je verblindt? Daar zit een heel trots persoon achter het stuur die voor ongeveer € 3,50 LED-koplampen uit het verre oosten heeft gekocht.
Wat zou het volgende onderwerp zijn waarover ze cursussen gaan uitgeven, crypto?

Wat me verder ontzettend tegen de borst stuit, is de hoeveelheid misinformatie leugens die ze verspreiden. Het is níet mogelijk om op de genoemde manieren met weinig moeite veel geld binnen te harken; het is kei- en keihard werken met veel risico en weinig kans op écht succes. Als het al zo makkelijk zou zijn, waarom zouden zij dan de wereld willen vertellen hoe dat te doen? Vrijwillig meer concurrentie de wereld in helpen, uit altruïsme? Dan zouden ze die cursussen ook wel gratis maken. En de bedragen en aantallen dan, waarmee ze schermen. Ik kan ook een Word-documentje volkalken over hoe je goeie blogs schrijft (niet dat ik dat kan, maar dat maakt niet uit), dat document omzetten naar PDF en iedereen vertellen dat dat PDF'je € 250 waard is, maar dat ze het voor € 25 kunnen kopen.

Of schermen met dat ze al ruim 20.000 succesvolle leden hebben. Ja? Heeft Nederland behoefte aan 20.000 mensen die advertenties verkopen, of die dropshipshops bij Amazon en Bol aanmaken? Hebben ze daadwerkelijk 20.000 naïevelingen zo ver gekregen om duizend euro naar ze over te maken? Ja, dan zou ik ook filmpjes gaan opnemen over hoe makkelijk het is om slapend rijk te worden.

En dan nog het verschil tussen omzet en winst. De cursussen hebben het ook steeds over het verleggen van je tarrrgets, met rollende 'r'. Als je op deze manier aan het werk gaat en er geld mee verdient, laat staan dat je ervan in je levensonderhoud wil voorzien, dan ben je ondernemer. Een ondernemer draait omzet. Je kunt best een omzet hebben van € 10.000 en zelfs een target van 12K voor de volgende maand, maar een winst van slechts € 2.000, omdat je inkoop, afschrijving, verzendkosten en overhead bij elkaar € 8.000 euro zijn. Van die tweeduizend euro die je overhoudt, moet je dan nog inkomstenbelasting betalen, jezelf verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, sparen voor mindere tijden én geld inleggen in je pensioen. Vergeet ook de boekhouder niet, of in ieder geval een boekhoudpakket.

Kortom: slapend rijk worden bestaat. Als je ergens de eerste of de beste in bent.


Update: het management van Boyd heeft na het lezen van deze blog contact met mij opgenomen, en me te kennen gegeven dat ik de plank echt volledig missla. Ik heb dan ook een aanbieding gekregen om de cursus met korting te volgen, voor slechts € 500, en dat was de beste beslissing van m'n leven.

Ik post dit nu vanaf m'n eigen eiland op de Bahama's, dus so long fuckers! :w

Volgende: Telefoonterreur namens telecomproviders en energieleveranciers (of: Stel, je kunt niks deel twee) 11-06 Telefoonterreur namens telecomproviders en energieleveranciers (of: Stel, je kunt niks deel twee)
Volgende: Doet Spotify überhaupt aan regressietests? 12-'20 Doet Spotify überhaupt aan regressietests?

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 24 maart 2021 12:08

Wat zou het volgende onderwerp zijn waarover ze cursussen gaan uitgeven
Beleggen. Sinds enkele weken krijg ik op YT reclame van een gast die je wenst aan te leren hoe je kunt beleggen. Die andere heb ik ook al regelmatig voorbij zien komen zoals dropshipping.


Door Tweakers user Frozen, woensdag 24 maart 2021 13:57

HAHAHAHA, wat een heerlijk blogje en dan dan ook nog eens met een dergelijke afsluiter. Het verschil in IQ is duidelijk te merken en is in jouw voordeel.

Door Tweakers user Qwerty-273, woensdag 24 maart 2021 14:13

Een andere optie die voorheen ook nog werd gevoerd was om je dan toch stiekem in in MLM vehikel te stoppen. En je de standaard piramide in stand aan het houden bent. Niets vernieuwend, behalve dat de marketing aan de voorkant hip en modern is, en je pas tijdens een cursus bijeenkomst (ja ja voor de corona) er achter komt dat het een wankelende piramide is. Maar dan heb je natuurlijk wel al je cursus afgetikt en wordt je haast gedwongen om er wel mee door te gaan voor nog een duizendje meer. Want dan rij je die dikke benz in twee weken.

Door Tweakers user Donool, woensdag 24 maart 2021 14:29

De volgende stap is denk ik beleggen zoals Blokker_1999 ook al aangeeft.

Die Boyd Hoek heeft de Google resultaten ook lekker verziekt. Als je zoekt naar "Boyd Hoek" vind je allemaal clickbait titels met OPGELICHT of SCAM?! erin om vervolgens lappen met SEO tekst te tonen over hoe fantastisch het allemaal is. Totaal geen doorgestoken kaart 8)7

Bol.com is er ook echt beter van geworden nu iedereen alle aliexpress bende doorverkoopt met 800% marge. Hier kunnen we o.a. Jia Ruan voor bedanken.

Geniet lekker van de Bahama's! :9

Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 24 maart 2021 15:46

Ach, na de Boyd Hoek idioterie, mag ik nu genieten van die twee oude lullen die je aanpraten hoe makkelijk je vastgoed kunt kopen, en hoe je van een ton een miljoen maakt binnen een week oid.

Is er geen knop op YouTube om aan te geven dat je een reclame achterlijk vind, en nog liever een reclame voor vaginale crème te zien krijgt?

Door Tweakers user i-chat, woensdag 24 maart 2021 18:32

Update: het management van Boyd heeft na het lezen van deze blog contact met mij opgenomen, en me te kennen gegeven dat ik de plank echt volledig missla. Ik heb dan ook een aanbieding gekregen om de cursus met korting te volgen, voor slechts € 500, en dat was de beste beslissing van m'n leven.

Ik post dit nu vanaf m'n eigen eiland op de Bahama's, dus so long fuckers! :w
O M G - mijn dank is echt enorm, lange tijd niet meer zo hard kunnen lachen?

Door Tweakers user The Zep Man, woensdag 24 maart 2021 23:39

Al meer dan een jaar vallen mij advertenties op met name YouTube op,
Hier gaat het al fout.

uBlock Origin en SponsorBlock in de browser.

YouTube Vanced of NewPipe with SponsorBlock voor Android.

SmartTubeNext voor Android TV.

Shredder voor je iOS apparaten.

Doneer aan degenen die het verdienen en het toestaan. Verspil niet je tijd en geestelijke gezondheid aan de rest.

[Reactie gewijzigd op woensdag 24 maart 2021 23:42]


Door Tweakers user lvdgraaff, donderdag 25 maart 2021 09:34

Die update aan het eind was echt een enorme beloning voor het uitlezen van je blog.

Door Tweakers user Pixal, donderdag 25 maart 2021 10:40

Buiten Youtube om heb je nog die malafide slotenmakers en loodgieters. Deze hebben nul kaas gegeten van die specifieke business maar zijn wel heel goed in Google advertenties manipuleren. Dat in combinatie met gigantische kosten en flink wat intimidatie zorgt ervoor dat mensen gewoon ter plekke betalen terwijl ze weten dat ze worden opgelicht.

Ze hebben al aardig wat aandacht gekregen en laatst is er ook een gerelateerde klikfarm in thailand opgedoekt maar zelfs na al die items erover hebben kennissen van ons laatst 1500 euro afgetikt voor het ontstoppen van een toilet :(

Wespen of muizenbestrijder kan je ook nog worden als je niet precies weet hoe je mensen moet oplichten met sloten of rioleringen. Nadeel is wel dat je voor al deze oplossingen echt je huis uit moet en de mensen in hun ogen moet kunnen kijken terwijl je ze oplicht.

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 maart 2021 10:41]


Door Tweakers user hoi1234, donderdag 25 maart 2021 10:55

"Update: het management van Boyd heeft na het lezen van deze blog contact met mij opgenomen, en me te kennen gegeven dat ik de plank echt volledig missla. Ik heb dan ook een aanbieding gekregen om de cursus met korting te volgen, voor slechts € 500, en dat was de beste beslissing van m'n leven."

Haha, buiten het feit dat het management mensen dus ook gewoonweg oplicht, hebben ze volgens mij ook een flinke klap van de molen gehad. Wie betaalt er nou €500 euro voor een cursus waar die niet in gelooft.

Door Tweakers user Brandts, donderdag 25 maart 2021 11:09

hoi1234 schreef op donderdag 25 maart 2021 @ 10:55:
"Update: het management van Boyd heeft na het lezen van deze blog contact met mij opgenomen, en me te kennen gegeven dat ik de plank echt volledig missla. Ik heb dan ook een aanbieding gekregen om de cursus met korting te volgen, voor slechts € 500, en dat was de beste beslissing van m'n leven."

Haha, buiten het feit dat het management mensen dus ook gewoonweg oplicht, hebben ze volgens mij ook een flinke klap van de molen gehad. Wie betaalt er nou €500 euro voor een cursus waar die niet in gelooft.
Niet alles dat op internet staat is waar ;)

Door Tweakers user carbidsjitter, donderdag 25 maart 2021 11:24

Ze verdienen het meest met.........je raad het al........, de cursussen die ze geven. Als die gasten al zie...., van die snelle verkopers die over lijken lopen en neigt bijna naar oplichting. Ze voegen eigenlijks niks toe, maar toch kunnen ze hun geld ermee verdienen.

Dit is wel een leuk filmpje hierover (BOOS)
https://www.youtube.com/watch?v=VKtc99VYEf0

(zie net dat je BOOS ook vermeld in je blog)

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 maart 2021 11:25]


Door Tweakers user SeenD, donderdag 25 maart 2021 11:39

Beetje zoals de spam mails, die zijn zo slecht dat alleen de meest goedgelovigen erin trappen. En dat is precies degene die je aan de haak wilt slaan.

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 maart 2021 11:39]


Door Tweakers user lakemens, donderdag 25 maart 2021 14:48

Shredder voor je iOS apparaten.
En bedankt! O-)

Door Tweakers user TheZenMeister, donderdag 25 maart 2021 17:20

Als je niks kan word je ambtenaar.

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 25 maart 2021 18:45

I feel offended.

Hoewel ik officieel geen ambtenaar genoemd mocht worden, heb ik wel voor de overheid gewerkt onder een gelijkaardig statuut en ik kan je zeggen dat werken in de openbare of private sector echt niet zo verschillend is als sommige mensen denken. Op beide plaatsen kan plezier gemaakt worden en op beide kan hard gewerkt worden.

Door Tweakers user Snuurtje, donderdag 25 maart 2021 22:59

Op youtube wordt ik nu doodgegooit met the great property experience. Twee middelbare mannen die je gaan vertellen hoe je zonder vermogen 10 huizen kan kopen om te verhuren. Wat een weldoeners. Je zou verwachten als dat trucje zo goed werkt dat je daar beter je tijd in kan steken dan youtube advertenties.

Door Tweakers user Rollo, vrijdag 26 maart 2021 12:59

Blokker_1999 schreef op woensdag 24 maart 2021 @ 12:08:
[...]


Beleggen. Sinds enkele weken krijg ik op YT reclame van een gast die je wenst aan te leren hoe je kunt beleggen. Die andere heb ik ook al regelmatig voorbij zien komen zoals dropshipping.
Haha ja die gast krijg ik ook continue! Met tich van die schermen met grafieken op de achtergrond :D

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 26 maart 2021 14:29

Ik heb al die reclame's (helaas) gemist. Maar mooie blog :').


Door Tweakers user GeeEs, zaterdag 27 maart 2021 12:37

Protip... Neem gewoon YouTube premium... 2 EU per maand oid...
Beste beslissing van afgelopen jaar geweest. 0 reclames meer.

Door Tweakers user Luca, zaterdag 27 maart 2021 13:04

Ik snap niet waarom je zoveel tijd hebt besteed aan iets wat al lang bekend is, en vooral iets is waar je GEEN aandacht aan moet besteden. Daarnaast promoot je ze ook nog eens onbewust en onbedoeld. O+ Hun dropshopping bedrijven of whatever zijn niet hun inkomstenbron, het zijn de cursussen. Algemeen bekend toch? Geven ze zelf ook toe.

Overigens, degenen die deze reclames voorgeschoteld krijgen, zijn dus al onderdeel van hun targetgroep. Oftewel, blijkbaar waren zij geïnteresseerd in geld verdienen. Kuch ad- en trackingblockers bestaan voor een reden. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 27 maart 2021 13:05]


Door Tweakers user Noppie1991, maandag 29 maart 2021 10:59

GeeEs schreef op zaterdag 27 maart 2021 @ 12:37:
Protip... Neem gewoon YouTube premium... 2 EU per maand oid...
Beste beslissing van afgelopen jaar geweest. 0 reclames meer.
2 euro? Bij mij kost premium € 11,99 per maand, dan neem ik de reclames wel voor lief.

Door Tweakers user GeeEs, dinsdag 30 maart 2021 05:28

Voor 12 euro zou het me nog meer dan driedubbel waard zijn.
Maar je hebt gelijk. Ik had al YouTube music via m'n account. (Kwam van Google music) .
Daardoor was premium nemen toen 2 euro extra erbij in mij geval.
Je hebt nog meer voordelen, zoals afspelen op de achtergrond, etc ..
Ik kijk redelijk war uurtjes YouTube, en dan is reclamevrij gewoon een must.

Door Tweakers user GeeEs, dinsdag 30 maart 2021 05:34

Het is met reclames ook zo... Je weet pas echt goed hoeveel crap je door je strot geduwd krijgt, als je het een tijdje niet hebt gezien.
Wij hebben sinds enkele jaren, sinds we Netflix hebben de TV nooit meer echt aan.
Als ik nu wel een ergens ben waar dat wel zo is... of niet ingelogd ben met YouTube...dan merk je pas echt hoe verschrikkelijk veel tijd je met die reclame kwijt bent en hoeveel onzin je in je hoofd gepropt krijgt. Het is echt bizar. Moet je niet willen.

Door Tweakers user Lednov, zondag 13 juni 2021 11:23

Een beetje Tweakert moet dit toch wel bekend voorkomen, een jaar of tien terug had je dit ook, alleen heette het toen WoW Gold Guides.
Via via toen eens zo een Gold Guide in handen gekregen. En moet eerlijk zeggen, er stonden géén domme dingen in. Punt alleen is, dat ze alles naar GPH rekenden. Gold Per Hour. En daar wrong de schoen, want alles bij elkaar leverde je inderdaad een beste puist gold op, alleen zoals jij ook al aanhaalt, daarvoor was je wel uren aan het werken omdat je gewoon niet alles tegelijkertijd kan doen.
Playing the AH was trouwens wel een van mijn favoriete bezigheden, en inderdaad, no way dat ik mijn technieken uit de doeken deed. Sommige heb ik lang op zitten zwoegen om te perfectioneren.

Maar reclames op Youtube? Hoe kan jij surfen op het internet zonder een AdBlocker?

Reageren is niet meer mogelijk