Vertraging

Door CodeCaster op vrijdag 10 april 2009 23:59 - Reacties (7)
Categorie: Vervoer, Views: 4.076

Als alles vandaag naar wens was gegaan had deze post hier niet gestaan. Dan had ik op dit moment namelijk in de kroeg gezeten met een paar vrienden en collega's. Maar helaas, het noodlot moest weer eens toeslaan.

Het was vandaag Goede Vrijdag, de dag waarop Christenen herdenken dat Jezus aan het kruis is gestorven. Maar ook de dag waarop je OV-studentenkaart niet geldig is als vervoersbewijs, terwijl vrijwel alle bedrijven de dag gewoon als werkdag zien.

Toen ik vanmiddag een treinkaartje had gekocht en aan het eerste deel van de thuisreis wilde beginnen arriveerde de trein al ruim tien minuten te laat, daardoor mijn overstaptijd bij het volgende station reducerend tot ongeveer nul seconden. Toen de trein dus het station binnenrolde had ik de knop om de deur te openen al een keer of driehonderdvijftien ingedrukt, en toen ik uiteindelijk hijgend bij de trein arriveerde die ik daarna moest hebben reed deze vanzelfsprekend nèt weg.

Enkele minuten en een Whopper Cheese later bleek dat de trein die een kwartier later zou vertrekken een vertraging had van, je raadt het al, een kwartier, waarmee de kansen om op tijd op mijn werk te komen verkeken waren. Ik belde m'n werk op om dat te melden, en gelukkig, het was geen probleem dat ik wat later kwam. Als het wel een probleem was geweest, was ik er dan eerder geweest? Inderdaad.

Enfin, toen de volgende trein eindelijk het station binnenreed werd er omgeroepen dat deze niet meer terugreed naar mijn bestemming vanwege een defecte trein die ergens halverwege het traject stilstond. Daar stond ik dan met m'n goede gedrag en een treinkaartje waar ik niks meer aan had.

De eerstvolgende bus waar ik wat aan zou hebben was degene die mij naar het dorp zou brengen waar mijn werk zich bevindt. Die bus heb ik dan ook maar genomen, en toen ik de chauffeur vroeg of hij wist of mijn OV-kaart geldig was zei hij dat ik gewoon moest gaan zitten en zelf maar even achterop m'n kaart moest kijken of dat zo was. Toffe vent.

Dit creëerde echter een nieuw probleem: ik moest ook weer met de bus naar huis wanneer ik klaar zou zijn met werken. Op zich is dat geen probleem, maar het is wel een probleem dat ik tussen werk en thuisreis nu een gat had van een half uur, een periode die te kort is om iets te doen en te lang om niets te doen. Ik ben dus maar even een biertje gaan drinken bij een vriend, en vervolgens een patatje gaan halen bij een snackbar om de hoek, en toen ik met dat patatje in m'n hand de bus in liep en m'n OV-kaart langs het gezicht van de chauffeur zwaaide meldde hij mij dat die niet geldig was.

Ik weet het, ik had het gratis proberen te reizen subtieler aan moeten pakken. Maar na een dag van vijftien uur is mijn subtiliteit een beetje op, en waarschijnlijk had die chauffeur ook al minstens dertig mensen gehad die het geprobeerd hadden.

Ik ga morgen als ik weer in de trein zit, ditmaal omdat ik het weekend bij m'n vriendin ga doorbrengen, even op het station een formulier halen om m'n geld terug te vragen bij vertraging, zodat ik in ieder geval het geld van het treinkaartje terug krijg.

Om dat te vieren trakteer ik mezelf nu op een biertje. Oh, de moraal van dit verhaal? Studenten moeten gewoon vrij nemen van hun stage op Goede Vrijdag.

Volgende: Pechdag 05-'09 Pechdag

Reacties


Door Tweakers user Pjerry, zaterdag 11 april 2009 02:22

De trein is niets, maar de auto is ook niet alles..... files, op belangrijke momenten laat het ding je in de steek terwijl hij het al jaren probleemloos doet, enz.

Mijn record met de trein: Op een winterse dag van Amsterdam (waar ik studeerde) naar Putte (Noord-Brabant; waar mijn ouders toen nog woonde) in....... 15 uur!!!!
Valt jouw verhaal met halve uurtjes nog mee hè. Geen ellende zo erg, of er is wel iemand die wat ergers meegemaakt heeft :).

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 april 2009 02:23]


Door Tweakers user Jism, zaterdag 11 april 2009 06:29

Niet alleen op goede vrijdag, ook op andere dagen hoeft er maar 1 trein vertraging te hebben in je traject en je bent al de sjaak.

Door Tweakers user isama, zaterdag 11 april 2009 07:26

wat ben ik blij dat ik gewoon kan fietsen... :)

Door Tweakers user ChessSpider, zaterdag 11 april 2009 08:13

Ik ben gewoon gaan fietsen naar werk, ik hoorde pas op werk dat het vandaag niet geldig was :p

Door daanvanbeek, zaterdag 11 april 2009 08:33

hmm aparte regen dat je niet kan reizen met je OV kaartje op Goede Vrijdag.. :O
nja, had vrij, anders gewoon op de fiets :D

Door Tweakers user dev10, zaterdag 11 april 2009 10:13

Ik had gisteren ook al ruzie met een conducteur die me zelfs een boete van 90 euro wilde aansmeren omdat ik zonder kaartje reed. Welke idioot verzint het nou dat op een niet-officiele vrije dag je OV niet geldig is? Gelukkig werd ik bijgestaan door de mede reizigers die vonden dat die conductrice wel heel erg onredelijk was tegen mij. Boete niet gehad, mocht er uit om een kaartje te kopen en ik zou dan de intercity kunnen pakken die net zo snel op Utrecht Centraal zou zijn als m'n stoptrein.

Anyway, ik sta m'n kaartje te pinnen, hoor ik dat 'de sprinter naar Bunnik, Utrecht Centraal en Breukelen niet verder zal rijden omdat hij defect was.' Maakte m'n dag toch nog een beetje goed.

Door Tweakers user Afvalzak, zaterdag 11 april 2009 11:06

@dev10 toch niet stiekem wat gesaboteerd hé ;-)?

Reageren is niet meer mogelijk